Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunguje servo

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
jan

nefunguje servo

#1 Příspěvek od jan »

Dobrý den. Po několika letech se Z3 jsem si pořídil Z4 e85 2004 2,5. Bohužel zatím nemůžu jezdit ) a jsem z toho velmi nešťastný) s nebem nad hlavou, jelikož svítící kontrolka serva a jeho nefunkčnost to moc neumožňují. Sháním informace po netu , na forech a i zde. Vím, že to tady někdo řešil a vyřešil. Setkal se někdo s tímto problémem ? Vím, že repas není asi nerálný. Nějak se nemůžu smířit s tím, že to prostě nejde a je třeba investovat 70 tis. do "kousku kovu". POkud máte někdo zkušenost nebo víte o někom, kdo mně pomůže - prosím podělte se o praktickou zkušenost a hlavně o kontakt - zde nebo na email. Děkuji velmi lonv@seznam.cz
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: nefunguje servo

#2 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Prý to zvládl Jarax
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
m1na

#3 Příspěvek od m1na »

Pokud ti to hazi 611c pak by to melo jit opravit.
U me to bylo tohle.
http://www.z4-forum.com/forum/viewtopic ... 34&t=82880
jan

#4 Příspěvek od jan »

Děkuji pánové. Demontáž sloupku jsem si prohlédl - klobouk dolů. POkud mně nic nezbude - půjdu do toho, ale jak jsem pochopil, ten konkrétní uživatel měl problém s ulomenými drátky v senzoru natočení hřídele. TAky jsem pochopil, že to v bmw nějak moc technicky nedořešili - v případě výměny jednotlivých komponentů.
Já mám ten problém, že za studena mně svítí kontrolka serva a po zahřatí - což je cca. 15-25km - celého auta a asi i sloupku mně vše začne fungovat a to tak, že prostě vypnu zapalování a párkrát je zkusím zapnout a na poněkolikátá prostě kontrolka zhasne a vše funguje jak má. Po vypnutí a zase zapnuití stále funguje. Po schladnutí auta - opět problém. Myslím si, že budu mít taky problém v elektronice. Problém je ten, že když jsme byl na diagn. tato vůbec nenačetla řízení - patrně proto, protože prostě nefungovalo - Kdybych tam přijel s funkčním a tedy nesvítí kontrolkou - asi by nečatla ne? Tedy nevím jakou chybu mám.
Panu Jarax jsem už psal - snad taky pomůže - jsem zoufalý
Odpovědět