Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vysílačky PMR,Baofeng a jiné
vysílačky PMR,Baofeng a jiné
potřebuju poradit s vysílačkama, jelikož hodně jezdíme po Evropě s více autama (dovolený, cesty pro auta) je furt potřeba spojení mezi autama.
aktuálně to řeším nějakýma TOP COM Longrange PMR, ale ted když jsme jeli 2x 7er s plně vybavenýma sklama (determální + dvojitý) tak sme se slyšeli tak max na 100-200m, pak už nic. proto bych rád něco s větším dosahem. hodně lidí mi poradilo Baofegny, hodně levná vysílačka co umí super věci, jenže vysílá prý v nelegálních pásmech a nebo na PMR frekvenci ale zase o nelegálním výkonu a prý použít todle v Německu je sebevražda.
takže baofeng asi velké riziko,
dále pak klasické PMR - nemá dosah, tím asi taky ne
pak se jeví jako dobrá možnost CB, ale nechci žádnej prut na střechu, klidně zabuduju někam anténku do ploutve, nebo nějakou malou magnetickou,připadně mě napadlo napadlo dát prut ke stěračům, ale to bude furt asi všecko špatně.
další problém je ta "Stanice" vůbec nevím kam bych to v 7er dal abych na to dosáhl a přitom to ani nezavazelo ani nešlo vidět.
neznáte třeba stanici co má ovládací panel zvlášt? to už by asi řešit šlo.
díky všem za rady
aktuálně to řeším nějakýma TOP COM Longrange PMR, ale ted když jsme jeli 2x 7er s plně vybavenýma sklama (determální + dvojitý) tak sme se slyšeli tak max na 100-200m, pak už nic. proto bych rád něco s větším dosahem. hodně lidí mi poradilo Baofegny, hodně levná vysílačka co umí super věci, jenže vysílá prý v nelegálních pásmech a nebo na PMR frekvenci ale zase o nelegálním výkonu a prý použít todle v Německu je sebevražda.
takže baofeng asi velké riziko,
dále pak klasické PMR - nemá dosah, tím asi taky ne
pak se jeví jako dobrá možnost CB, ale nechci žádnej prut na střechu, klidně zabuduju někam anténku do ploutve, nebo nějakou malou magnetickou,připadně mě napadlo napadlo dát prut ke stěračům, ale to bude furt asi všecko špatně.
další problém je ta "Stanice" vůbec nevím kam bych to v 7er dal abych na to dosáhl a přitom to ani nezavazelo ani nešlo vidět.
neznáte třeba stanici co má ovládací panel zvlášt? to už by asi řešit šlo.
díky všem za rady
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: vysílačky PMR,Baofeng a jiné
S Baofengem můžeš narazit na problém licence, umí nejen PMR ale i amatérské pásmo na které asi nemáš licenci.
Mám pár Alinco DJ-V446 u které jde lehce zvýšit výkon na 4W. Akumulátor 1600 nebo 2000mAh, dá se s tím fungovat celý den. Zvuk čistý jako z telefonu. Je to vodotěsné, dá se použít i při splouvání řeky.
Sice též umí licencované amaterské pásmo, ale pro případ kontroly jde lehce trojhmatem přepnout do modu PMR a další volby pak nejsou vidět.
Mám pár Alinco DJ-V446 u které jde lehce zvýšit výkon na 4W. Akumulátor 1600 nebo 2000mAh, dá se s tím fungovat celý den. Zvuk čistý jako z telefonu. Je to vodotěsné, dá se použít i při splouvání řeky.
Sice též umí licencované amaterské pásmo, ale pro případ kontroly jde lehce trojhmatem přepnout do modu PMR a další volby pak nejsou vidět.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
baofeng jde taky naprogramovat jen na PMR, nemam licenci ,ale co ten výkon ? PMR může tuším jen 0,5W
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Baofeng i když naprogramuješ, je na něm vidět co by mohl umět, kdežto Alinco vypadá jako běžná PMR.
Ano, výkon je povolený jen 0,5 W pro PMR, stejně jako pro CB jen 2W bez licence a přitom můžeš koupit zesilovač 200W
Ano, výkon je povolený jen 0,5 W pro PMR, stejně jako pro CB jen 2W bez licence a přitom můžeš koupit zesilovač 200W

323ti stock condition
323ti stock condition
nevýhoda Alinca je že stojí jako 5 těch baofengů 
však přece není nelegální mít tam ty frekvence ale používat je, četl jsem že třeba příjmat na těch frekvencích můžeš naprosto legálně. Výkon je asi v pohodě, myslím že i ty 4W se docela ztratí.

však přece není nelegální mít tam ty frekvence ale používat je, četl jsem že třeba příjmat na těch frekvencích můžeš naprosto legálně. Výkon je asi v pohodě, myslím že i ty 4W se docela ztratí.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Ceny jsou srovnatelné http://www.shop3000.cz/alinco/1744-alin ... 446-w.html
Najdi si test na Alinco, DJ-V446 je poslední model s hw konstrukcí dimenzovanou na ještě vyšší výkon. Tento model už dva roky nevyrábí, kupuj dokud jsou.
Mám dva kusy, stav se někdy a můžeš si je otestovat v reálném provozu.
Najdi si test na Alinco, DJ-V446 je poslední model s hw konstrukcí dimenzovanou na ještě vyšší výkon. Tento model už dva roky nevyrábí, kupuj dokud jsou.
Mám dva kusy, stav se někdy a můžeš si je otestovat v reálném provozu.
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Kupní cena na ebay nemusí být finální výsledná, Alinco DJ-446V je návrhem, použitými součástkami a zpracováním někde jinde. V testech psali, že výkonový stupeň je stavěný na 20W kolektorové ztráty, odblokované 4W neovlivní životnost. Měl jsem dříve levný Intek MT3030, též odblokovaný a s SMA konektorem pro anténu, ale ani s laděnou anténou to na dosahu v provozu nebylo znát.
Až koupíš dva Baofengy, můžeme je v provozu porovnat s mými Alinco
Až koupíš dva Baofengy, můžeme je v provozu porovnat s mými Alinco

323ti stock condition
323ti stock condition
za tu cenu jsem vzal jednoho z hecu, kdybys ho chtěl na testy tak ti ho klídně půjčím, můžeš to porovnat (na jednom místě jen Alinco a na druhym Alinco vs Baofeng). nevzal jsem ho jako final solution, ale spíš jen na otestovani a scanovani, jestli s tím budu jezdit ještě nevím.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Až přijde, dej vědět, otestujeme.
323ti stock condition
323ti stock condition