Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E87 120d - spotřeba
-
E87 120d - spotřeba
Ahoj, rád bych se zeptal a poprosil Vás o radu.
Nedavno jsem si koupil toto super vozítko, ale od začátku mě děsí spotřeba..
Auto je celkově v pěkném stavu a jede hezky, ale dle BC je spotřeba kolem 8-9l na 100km.
Je fakt, že jezdím převážně kolem Prahy, ale ta spotřeba mi i na automat přijde dost vysoká, navíc když se všude píše, že spotřeba tohoto motoru je kolem 6l/100km..
Procházel jsem si toho forum, takže jsem se díval do skrytého menu na korekci spotřeby - je tam uvedeno 1000 čili výchozí nastavení. Poté jsem se zkoušel podívat na teplotu a na volnoběh auto ukazovalo kolem 75 stupnu, když jsem se kousek svezl, tak teplota šplhala k 80 stupnum (coolant temperature). Může to být termostaty?
Ještě mě napadlo, že bych si spotřebu zkusil změřit sám a pak podle toho nastavil tu korekci, ale nevím, jestli to je správný postup. Respektive mi nejde do hlavy, jak by BC mohl ukazovat špatně.
Díky za rady
Michal
Nedavno jsem si koupil toto super vozítko, ale od začátku mě děsí spotřeba..
Auto je celkově v pěkném stavu a jede hezky, ale dle BC je spotřeba kolem 8-9l na 100km.
Je fakt, že jezdím převážně kolem Prahy, ale ta spotřeba mi i na automat přijde dost vysoká, navíc když se všude píše, že spotřeba tohoto motoru je kolem 6l/100km..
Procházel jsem si toho forum, takže jsem se díval do skrytého menu na korekci spotřeby - je tam uvedeno 1000 čili výchozí nastavení. Poté jsem se zkoušel podívat na teplotu a na volnoběh auto ukazovalo kolem 75 stupnu, když jsem se kousek svezl, tak teplota šplhala k 80 stupnum (coolant temperature). Může to být termostaty?
Ještě mě napadlo, že bych si spotřebu zkusil změřit sám a pak podle toho nastavil tu korekci, ale nevím, jestli to je správný postup. Respektive mi nejde do hlavy, jak by BC mohl ukazovat špatně.
Díky za rady
Michal
Re: E87 120d - spotřeba
Ta spotřeba klidně může být ok. Mám motor m47 s manuálem a při kratších jízdách bere víc. Na delší tratě se to pohybuje okolo těch 6, automat by mohl přidat půl až litr? Další věc jsou kola, na 195/55 R16 mám taky asi půl litru rozdíl oproti 205 vpředu a 225 vzadu R17.
Jinak termostaty jsem měl špatné, s bídou se to dostalo na 50°C, po výměně 85-87°C a na spotřebě jsem nepoznal nic.
Vem to na delší projížďku, 50 km a sleduj teplotu a spotřebu.
Jinak termostaty jsem měl špatné, s bídou se to dostalo na 50°C, po výměně 85-87°C a na spotřebě jsem nepoznal nic.
Vem to na delší projížďku, 50 km a sleduj teplotu a spotřebu.
-
O víkendu jsem vyměnil termostat na EGR. K tomu druhému jsem se nemohl dostat. Nicméně po výměně jednoho termostatu mi spadla spotřeba na 6.6l/100km. Když auto stojí, tak se ohřeje někam k 85 stupnům a pak spustí sahara, která ho zase ochladí k 75 stupňům.. Během jízdy teplota spadne až k 65. Při pojíždění nebo rychlejší jízdě leze k 75.
Je to normální chování?
Je to normální chování?
-
Není to normální, teplota by se měla pohybovat okolo 88C a mělo by ji to držet. Chyba bude v hlavním termostatu.
-
Díky za informaci. Nevíte prosím o někom, kdo by mi stím pomohl? Originální díl mám a sám si na tuhle výměnu netroufnu.
-
jestli jsi někde z Prahy a okolí, můžeme se domluvit. Počítej cca půl dne práce, vypouští se komplet chladící kapalina (osobně bych ji rovnou i vyměnil, tzn. koupil novou), dále je tam mraky odstrojování, aby se k tomu člověk dostal. Klidně pošli SZ
Už máš ten termostat vyměněný? Posunulo se to k těm 88st a drží podle plánu? Naprosto stejné teploty (podle mě hrozně nízké, obzvlášť pro regeneraci dpf) jsem řešil u jedné 118d http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=23&t=95364 Nakonec kupující od koupě odstoupil (z jiného důvodu), takže se to tím vyřešilo, ale prodejce mi pořád dokola říkal, jak má diesel teploty položený celkově níž, apod. Ale prostě padání teploty až k 65st, to je prostě podle mě blbost, jak psal kolega po Tobě.MichalJanura píše:O víkendu jsem vyměnil termostat na EGR. K tomu druhému jsem se nemohl dostat. Nicméně po výměně jednoho termostatu mi spadla spotřeba na 6.6l/100km. Když auto stojí, tak se ohřeje někam k 85 stupnům a pak spustí sahara, která ho zase ochladí k 75 stupňům.. Během jízdy teplota spadne až k 65. Při pojíždění nebo rychlejší jízdě leze k 75.
Je to normální chování?
mel jsem 130kw n47 a i kdyz jsem jezdil jak prase a nebo mesto, tak spotreba nesla dlouhodobe od natankovani pres 6.0L
teplota kapaliny po zahrati 88-92 stupnu s novym termostatem, termostat jsem menil, protoze puvodni oteviral pozde kolem 97-98
a nechal jsem vymenit i vodni pumou pri jednom, ani v origo servisu bmw to nebyla az takova raketa
teplota kapaliny po zahrati 88-92 stupnu s novym termostatem, termostat jsem menil, protoze puvodni oteviral pozde kolem 97-98
a nechal jsem vymenit i vodni pumou pri jednom, ani v origo servisu bmw to nebyla az takova raketa
-
Výměna hlavního termostatu pomohla. Aktuálně to drží teplotu a dlouhodobá spotřeba Praha + okruh je kolem 7.3l dle BC.