Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vymena automatu - trans.failslafe progr

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
bucharb

vymena automatu - trans.failslafe progr

#1 Příspěvek od bucharb »

Dobrý den
Chci vás poprosit o radu vyměnil jsem u své X5 4,4 r.v.2002 210kw automatickou převodovku (důvod selhání zpátečky)dával jsem tam převodovku z E39 je totožná 5HP24 akorát asi starší(má snímač řazení na stejné straně jako výstup na táhlo u té převodovky co jsem vyndal bylo na protější straně)
Po nastartování asi po dvou vteřinách zabzučí v převodovce a na palubce se mi objeví trans.failsafe progr ,po rozjezdu což musím hodně sešlápnout plyn je stále zařazená asi čtyřka ,převodovka neřadí! když dám sekvenční řazení na palubce svítí S a neřadí.
Nemáte prosím s tímto zkušenost předem mockrát děkuji za radu.
vlastnemec

Re: vymena automatu - trans.failslafe progr

#2 Příspěvek od vlastnemec »

To že je v etk označena 5hp24 neznamená že je totožná, musí souhlasit štítky které jsou z boku na skříni převodovky dané od ZF. Chyba co Ti vyskakuje značí totální selhání převodovky - takže buď nesouhlasí, nebo je i tahle mrtvá. Nevím jak u e53 ale i tady by se měla ŘJ zapsat diagnostikou. Jinak kolik Tě tohle laborování stálo, ZF 5hp se dá za celkem rozumné prachy poservisovat/repasovat tohle není 6hp.
bucharb

#3 Příspěvek od bucharb »

nevím co myslíš rozumné peníze ale mě byl nabízen repas jen té zpátečky u tří firem a cena začínala od 23tis do 56tis podotýkám jen zpátečka ne celkový repas a co mě to stálo no převodovka 4tis a olej filtr necelé dva práce sám takže zatím dobré až na to že mě stejně ten repas asi nemine (: díky za odpověď snad se najde někdo kdo s tím má zkušenosti proč by se jinak psalo že pasuje převodoka z E38,E39 do X5?
laik

#4 Příspěvek od laik »

Almara jako taková třeba pasuje, ale zkontroloval jsi ty štítky, jak ti radil Vlastík?
Jsem z toho pochopil, že nemusí nutně pasovat ani z X5 na X5 :?:
bucharb

#5 Příspěvek od bucharb »

na štítky jsem koukal a které číslo by mělo souhlasit jsou tam tři
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

ta převodovka prostě pasuje jen z X5 4,4i M62 a ničeho jinyho,cpát tam cokoliv jinyho je bastl kterej těžko vyřešíš. kompletní repase této převodovky vychází do 40k i s olejem a meničem, pokud vím tak převodovka pro čtyřkolku má myslím i vevnitř nějaké změny v konstrukci.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

jo a ten tvůj problém chce napíchnout na diag a podívat se co jí vadí, může to být jen blbost, třeba to nějak půjde "zbastlit" že to bude "nějak" fungovat,
bucharb

#8 Příspěvek od bucharb »

No tak jak na to koukám tak asi zkusím ještě vyměnit jen ten koš F zpátečky a dám ji do tý púvodní z X5 to by snad mohlo fungovat elektronika bude stejná jen vyměním nějaká ta střeva,jako 40k za repas se mi opravdu dávat nechce.
Zkuste mi ještě prosím poradit ještě než začnu nechám to projet na diagnostice uvidím.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

první to chce origo BMW diagnostiku, nic bych znova zbytečně nerozdělával.
bucharb

#10 Příspěvek od bucharb »

Tak diagnostika odpověděla jen na půl nepřečetla celou převodovku jen část tak jsme se rozhodli že pomůže prohodit z té původní elektroniku(hydraulický system) už se alespoň nemusela vyndavat celá převodovka ven jen vana (: a ono to pomohlo převodovka fachá (: tak rada pro příště výměna převodovky znamená i prohodit elektroniku
vlastnemec

#11 Příspěvek od vlastnemec »

Super jsi o něco chytřejší, ale v mém příspěvku jsem Ti psal že by se měla zapsat diagnostikou a pak by Ti fungovala i ta původní.
Odpovědět