Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Montáž stěračů BMW e66
Montáž stěračů BMW e66
Ahoj, jen taková trapná otázka. Koupil jsem nové origo stěrače a je na nich R a L. Otázka zní, z jakého pohledu se určuje strana stěračů. Vždycky to bylo z pohledu řidiče, ale staré stěrače jsou montované obráceně. Já je namontoval z pohledu řidiče. R - spolujezdec a L - řidič. Jsou obě sice stejně dlouhé, ale gumičky v přitlačných ramínek jinak uchyceny asi kvůli přitlaku, tak bych to rád měl dobře. Díky
Re: Montáž stěračů BMW e66
Tak podle schématu by to mělo být z pohledu řidiče. Ještě jsem si všiml, že ostřikovače nejsou vyhřívané v zimě jsem si ani nevšiml, že by zamrzaly.
Funkci vyhřívaných stěračů jsem nepochopil do teď.
Když v 15° mrazu naleješ 20° nemrzku, tak nezamrzne. V okamžiku když to stříkneš na sklo a odpaří se lihová složka, neuvidíš na krok. Takže do 15° krutů liju automaticky 40ku a vyhřívaný stěrač vs nemrzka mi jaksi nedává smysl. Možná kvůli lepícímu se sněhu.
Orientaci v autě bych určil třeba podle dveří nebo volantu. Levá = u řidiče
Když v 15° mrazu naleješ 20° nemrzku, tak nezamrzne. V okamžiku když to stříkneš na sklo a odpaří se lihová složka, neuvidíš na krok. Takže do 15° krutů liju automaticky 40ku a vyhřívaný stěrač vs nemrzka mi jaksi nedává smysl. Možná kvůli lepícímu se sněhu.
Orientaci v autě bych určil třeba podle dveří nebo volantu. Levá = u řidiče

Určo bych vše bral podle směru jízdy 

O.K. díky za potvrzení mé domněnky.