Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Mam absurdni auto!

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
dogeatdog

Mam absurdni auto!

#1 Příspěvek od dogeatdog »

Tak jsem se docetl, ze mam uplne absurdni auta, protoze az po koupi jsem zjistil ze je neuzivim a trapne je provozuji na LPG.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 590604f2e/
Mou jedinou nadeji je, ze poukazuji na poface sedmu, s predface se necitim tak uplne blbe :D
Jaris330D

Re: Mam absurdni auto!

#2 Příspěvek od Jaris330D »

To jsou vemena. Oni vzdycky napisou takovou perlu. Hold se musim smirit s tim, ze nemam na provoz :D
Kolafa
Klubové ID: 3412
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kolafa »

to jsme dva :-D ..... jsou to vesměs hezký auťáky ... např. Volvo V8 .... jo, čo bolo, bolo ......
laik

#4 Příspěvek od laik »

To je závist. Vezmi si, že když škodovka vezme 3,5 - 4 l/100km ;) , takže úspora by byla jakoby 1,75 litru a než by se zaplatila investice zástavby, tak to auto je dávno ve šrotu :lol:
Vlastnit škodovku, tak určitě ne do LPG. To byl zase kohútí mrd.
horan
Klubové ID: 4040

#5 Příspěvek od horan »

Me nevadi, ze jsem socka, co po koupi zjistila jak neutahne servis a u stojanu upada do komatu. Radeji budu za socku, nez jezdit v cliu a na parkovisti hledat, jestli ta nadhera tamhle je moje, nebo nekoho jinyho. Nebudu ten bohac, co si pujde vybrat litrovy motor do nove octavie jen proto, ze to nejakej zkurvenec z bruselu odmavl. Nepujdu si vzit ani novou 2er na operak, abych se mohl chlubit modernim autem. Ja si ji vzit NECHCI. Je to pro toho pana co psal clanek asi nepochopitelne.
Ale rozumim. Ekonomika se musi hybat, tak udelame z tech obycejnych zebraky a treba prijdou pro nove auto.
dogeatdog

#6 Příspěvek od dogeatdog »

No tak ja jsem zklamanej.

Snejk s JaraXem me uvrtaji do sedmy, ze za ty prachy nic lepsiho neni. Tak ja si naivne koupim longa individual, necham ji u snejka preventivne zrepasovat zvrchu dolu, nasledne si sednu na prdel z toho jak uzasny auto to je kdyz si ve 180 na dalnici vychutnavam Logic7, ridim jednim prstem, slapnu a mam tam 220 aniz bych to zaznamenal jinak nez na tachu a tak, no proste jsem blbec veril tomu ze to je dobry auto za dobry prachy.

A ted zjistim, ze to je uplne absurdni auto!

Seru na to, jdu do naftovy oktavky v kombiku, at na me nikdo nekouka jak na blbce. Sedmu venuji nejakymu pozerovi, kterej potrebuje mit BMW a neumi ho uzivit.
tommee
Klubové ID: 3625

#7 Příspěvek od tommee »

Mas recht, ja te ty absurdni sedmy zbavim, ale jen za dekuju, vsak to za vic nestoji- zlata pochcavka v dehtu, to se alespon nebudes muset stydet u benzinky :D :lol:
laik

#8 Příspěvek od laik »

To jsi na to kápl. :lol: JaraX se Snejkem za to můžou. Jsme to tady banda úchylů - kupovat si absurdní auta, kdo to kdy viděl - a já jsem nesmírně šťastný, že sem patřím taky a nechal jsem se zblbnout :banan:
Ale musím se přiznat, že mě načal náš mladý, který si BMW pořídil a během cca 4 let jsem zjistil, že to není tak dramatické. JaraX se Snejkem a pár lidí tady na fóru mě už jen dorazili, za jejich reakce ještě jednou moooc děkuji i co se týká výběru modelu. I téměř po roce nelituji. Já vždy pokukoval po BMW s tím, že na to nemám.
Ano, i já jsem socka co má BMW a jezdí na LPG a vůbec se za to nestydím. Takže jsme tři :D
A kdybych chtěl jezdit na benzín za 7 - 8 litrů tak stejně vezmu 323 - 330i a ne fábku se stejnou spotřebou.
A ten osel ať si koupí neabsurdní fábku 1,0 TSI a jezdí na benzín za stejný náklady a ty naše absurdní auta nejsou pak tolik přebrané. ;)
Tento můj výlev sem asi nepatří, protože tady na klubu každý ví, o čem je řeč. Ale tak mě nadzvedl, že jsem musel.
Stepan1

#9 Příspěvek od Stepan1 »

Lehce offtopic úvaha, ale ten článek mě k tomu nějak navedl. Ne moje zkušenost, ale zkušenost osoby, kterou mám v rodném listě.

Představte si, že jste relativně bohatý člověk. Ale i tak, každou korunu vyděláváte prací, nechodí Vám dividendy ani nikoho neokrádáte, zkrátka nechcete prachy splachovat do hajzlu. Zároveň se ale pohybujete mezi lidma, kde je prostě potřeba dát najevo, že se daří. Jinak řečeno, nové auto za pár milionů se od vás tak nějak očekává a když ho nemáte, zákazníci i dodavatelé se vlastně diví a působíte neseriozně.

Zároveň nejste úchyl na technologie, takže digitální budíky, asistenty a všechny tyhle cypoviny vás spíš otravujou a nejradši byste i v 7er měli manuál...

A co si v dnešní době chcete koupit? Nejpohodlnější sedma už se vyrobila a ta nová se nelíbí. Sklasse má úchylný budíky. K A8 osobní odpor, 4x4 je pro buzny. Bentley a Rolls ne. Nová Panamera oproti starý prej taky nic moc. SUV ne.

Takže si drandíte ve svým 10 let starým "střepu" a nějakej novinářskej omyl přírody Vás řadí do socek, protože "stará prémie woe".

Já jsem vlastně hrozně rád, že na to nejlepší, co se dá v dnešní době koupit, nemusí mít člověk 5 mega a jít do BMW nebo Porsche, ale stačí půl mega a štěstí při výběru ojetiny. Třeba na 6er je to krásně vidět, dyť do Fkový se nedá koupit pořádnej motor...
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Stepan1: Jezdit veteránem je leckdy nákladnější než novým vozem, benefitem je radost z řízení :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
laik

#11 Příspěvek od laik »

No já tedy nevím, ale jako socka raději budu sem tam řešit nějakou hadici, jednou možná repas převodovky nebo motoru v řádech desetitisíců u staré mrdky, než u nové výměnu motoru za statisíce. Pokud se mi to nezačne rozpadávat pod rukama, tak se staré klasiky určitě nevzdám. Já mám ještě možnost se posunout max. do r.v. cca 2008, kdy končila Ečka, tohle si hýčkat a pak nevím. Vzhledem k mému věku by mi to mohlo vyjít s odřenýma ušima. Mladší ročníky - myslím klubáky- upřímně lituji.
Mergla nevím, poslední co jsem se ptal na masařku, tak údajně dost hnije, jestli je to teď lepší?...
pGb

#12 Příspěvek od pGb »

MB kolem generace masařky opravdu hnila dost(w210/w220), S w221 už je na tom o dost lépe. ale mám zato že na e65 to stále nemá (ale mi hnila i audi A6 4f 2005)
FifaTHOR

#13 Příspěvek od FifaTHOR »

Jo některý lidi jsou vtipný... Koupíš 745 se spotřebou 15L a koukají na tebe, že to by živit nechtěli (a kolikrát je to jen závist, protože oni ty svoje super nový káry mají za 600K a neumí to ani půl věcí) a když jim řekneš, že tam máš LPG, tak to otočí, že jsi soc co nemá na provoz (ale je to tak kurevsky chytrá věc, protože servis je stejnej jak u těch nových + ještě k tomu jezdíš levněji než oni v autě který je o 2 úrovně jinde, to asi moc lidí nezkousne a nikdo se nepozastaví nad tím, že jsi vlastně genius co ještě chrání životní prostředí v luxusních podmínkách svezení)...
Takže ve výsledku seš prostě borec s logikou a ostatní ve svých 1.2HTP s větší spotřebu (na kterou si tady českej trh hrozně hraje) můžou jen závidět, protože aby předjeli traktor na silnici, tak to musí točit na 7K a kolikrát to ani na poprvé nestihnou...
:driver:
Asi si to LPG nechám udělat taky :) ať mě tihle lidi baví...
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

když jsem měl E38 740i a jezdil na benzín, tak mi všichni říkali kolik to žere, říkám 11, jelikož jsem jezdil fakt na spotřebu. no a oni že to není možny, že to žere 11, že to žere aspon 18 atd. no a tak jsem začal říkat že to žere 25 a nikdo už neměl kecy :D
pGb

#15 Příspěvek od pGb »

říkám jim to jinak, že jezdím za necelé dvě koruny na kilometr a na otázku ohledně servisu? .... jo jde to, je to hold starý auto, ale proti normálnímu servisu to není taková hrůza, atmosféra, žádný turba, drahý vstřikovače ... pak jim řeknu kolik stojí naftový vstřikovače, turba, čerpadlo na ochcávku a je klid :D

ps: ale závist a opovržení u sousedů je pořád
ps2: soused si koupil novou a8 3.0tdi ... měl ji asi 3/4 roku a věčně v servisu, říkal že takový krám už nikdy nechce, měnilo se vše, motor, převodovka, stále nějaký problémy, proti tomu je ten můj tank zlatej. Nechal v tom se ztrátou nakonec přes 0,5M, pěkně nasranej.
dogeatdog

#16 Příspěvek od dogeatdog »

Tak ty spotreby jsou dost vosajstlich, ja treba v US mel petilitrovou Ford Crown Victoria (velmi zachovalou, podotykam) a ta blbost zrala 30-35 litru a bylo uplne jedno, jak jedu. Proste jsem nastartoval a ukazatel paliva se lehce posunul doleva. (Jizdni vlastnosti uplne v prdeli, kdo nezazil nepochopi. Ale klasa auto, krasny, uzil jsem si ho paradne.)
Sedma se ctyrapullitrem ma uplne neskutecne nizkou spotrebu, me to bere nejakych 12-13 litru plynu, kdyz vetsina zplynovanych aut s polovicnim obsahem zere deset..
laik

#17 Příspěvek od laik »

Jardo, já to mám úplně naopak. Hypnotizuji ručičku ekonoměru při jízdě.
Zjistil jsem, že při rozjezdu nemusím být suchar, ale hodně šetří plachtění, kdy při dojezdu třeba 2km před shodím spotřebu ze 14 na 10l a auto skoro nezpomaluje.
Okresky jezdím 100, dálnici 130 takže brzda nejsem a cukačky mi vychází 15 - 16 a delší trasy 50km a +, 14 - 15 litrů plynu reál!!! Pak to 2,5 tunové absurdní auto, neaerodynamické, s 4x4 na tvrdo - mám předpotopní E53 :D - postavím třeba vedle kámošovy fábky 1,2htp a řeknu mu, že mám stejný nebo menší náklad na km.
Když se na ty dvě auta kdokoliv podívá, tak nevěří. Pak zapínám klíček ať se každý podívá a to je pak poprask. A totok na tom hrozně miluju. :smich2:
Se 750kou je to samozřejmě daleko větší story.
Hoody4

#18 Příspěvek od Hoody4 »

Stejně jsou ty spotřeby na plyn zajímavý :D

Já když jezdím normálně s 545i (čti dynamicky): 15-16l LPG
Když se fakt hodně snažím jet na spotřebu: 13-14l LPG níž to prostě nedostanu.

A pak tu čtu jak se 7er jste schopný to shodit na 10L, Snejk snad za 12l jezdí normálně, tak já nevím kde dělám chybu :D
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

tak jde o to v jakym stavu máš lambdy, váhu, jak je ten plyn sladěnej atd.
poznáš to i podle rozdílu BC spotřeby a skutečné spotřeby.
navíc pětka je jinak laděná než 7er.
kawaman
Klubové ID: 3927

#20 Příspěvek od kawaman »

Já se 750 jezdím průměr 15L lpg, což je za hubičku. Ale při dálce a rychlosti cca do 140 je to za 12, což je opět bomba :-D
Jinak je fakt super číst ty nesmysly, co někdo vypustí v nějakém článku :-)
Odpovědět