Ahoj,
v 7er sekci řeším implementaci Raspberry pi do mého auta: http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=93186
Ve stručnosti... Přes TV modul se snažím posílat zvuk přímo do optické sítě. Problém je, že analogový TV tuner je v monu. Snifferem na I2C sběrnici se mi podařilo zjistit proč. Na datové kanály mostu je 2x namapován jen levý kanál. Díky tomu se do MOSTu posílá stereo, ale s duplikovaným levým kanálem. Teoreticky tedy budou potřeba změnit pouze dvě hexadecimální hodnoty (adresy vnitřních portů, které se mapují na MOST).
Z SP daten jsem si disassemblovat zdrojový kód modulu. Problém je, že v SP daten jsou vždy jen části firmware jednotek. Pravděpodobně kvůli úspoře dat, které se musí při flashování po sběrnici přenášet. V této části buď mapovací kód není, nebo mi chybějící kód komplikuje nalezení správných příkazů.
Můj dotaz zní: je možné přes diag vyčíst obsah flash paměti jednotky? V Tool32 jsem našel joby, které by toto měly zajišťovat. I přímo v inpě toto jde. Bohužel mi jednotka odpovídá, že tuto akci nepodporuje. Zabýval jste se tímto někdo? Hodila by se mi každá rada, která by mě navedla správným směrem.
Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.