Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
bmw e36 316 prestvaba na is
-
bmw e36 316 prestvaba na is
zdravim kluci.potreboval bych od vas poradit ohledne imobilizeru na e36 318is m42b .v aute byl puvode 1.6 motor a jelikoz klekl tak tam sel is .bohuzel mam od toho is motoru jenom jednotku motoru a krouzek od snimace imobilizeru u spinacky tak sem tak trochu v pasti.na netu sem nasel komplet spinacku s klicem,krouzkem,dekoder a ews 2 jednotku,ale bohuzel k tomu neni jednotka motoru.otazka tedy zni,jestli kdyz mam vlastni jednotku jde to sparovat?nebo to musi vse byt z jednoho vozu.poripade,jestli se to nekomu nevali doma na dvore v komplet setu.pro info to je tedy e36 m42b is a jde take z e36 318 ti compact .mockat dekuji za smysluplne odpovedi. ps triky z diagnostikou na vyrazeni imobilizeru ci premosteni na jeji vyrazeni sme zkusili,ale bez vysledku.diagnostika v podstate odmita navazat spojeni s autem kvuli tomu gulasi v nem
.. diky

-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Re: bmw e36 316 prestvaba na is
V zásadě to spárovat jde. Potíž s diagnostikou může být v tom, že jednotka motoru M42 je na ADS interface, proto se s ní pravděpodobně nemůžeš spojit, pokud používáš USB kabel k INPA programu. Předpokládám, že v současné chvíli to točí a nechytne, protože nesedí kód ISN mezi EWS a DME.
-
Ano zhruba tak.sem co se toho tyce laik.motor toci,ale cerpadlo nesepne a jiskra take nic.je k tomu sparovani pitreba neaky program zvlastni?
Dekuji za info
Dekuji za info
Co jsem si hledal info na netu tak ews jednotka si po zapnuti z ridici jednotky nacte kod a pokud se lisi od ulozeneho, tak podle nej vygeneruje klice. Pak ews jednotku presctes pomoci AK90+ a do prazdnych transponder cipu nahrajes nove klice.
AK90+ stoji asi 600kc. Chip transponderu do klice asi 60kc.
AK90+ mam doma a delal jsem si s nim par nahradnich klicu.
Jeste jsem narazil na EWS2 delete chipy za 200kc. Ale k tem jsem si jeste info nehledal.
https://www.aliexpress.com/item/hot-New ... 24b30a6983
AK90+ stoji asi 600kc. Chip transponderu do klice asi 60kc.
AK90+ mam doma a delal jsem si s nim par nahradnich klicu.
Jeste jsem narazil na EWS2 delete chipy za 200kc. Ale k tem jsem si jeste info nehledal.
https://www.aliexpress.com/item/hot-New ... 24b30a6983
-
-
AK90+ je tedy program co to umozni prepsat?je kompatibilni s vice diagnostikami?muze tedy pak zustat ta ews 2 z te 1.6 i s klicem spinackou dekoderem jak je?jen ty chipy do klice je treba koupit nove (u bwm) a zapsat do nich ty nove kody?popripade prosim kde se da ten program sehnat?je to vse pro me spanelska vesnice co se tyce elektroniky . Mockrat dekuji za ochotu a cenne rady
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Výše napsané je trochu nesmysl a tohle ti s tvým problémem vůbec nepomůže. Na vyřešení tvého problému stačí, protože máš EWS2, INPA, která se spojí s motorovou jednotkou i EWS, a vědět, co děláš.
-
Ahoj.mohl by jsi to trochu rozvest?neak sem to nepobral . Dekuju
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
INPA, pokud máš připojené EWS a správný transpondér k němu, ti dovolí vyčíst kód ISN z jednotky motoru a následně ho zapsat do EWS. Nic víc k rozběhání nepotřebuješ. Vyčítání mikrokontroleru a tvorba dalších transpondérů je zbytečná akce, kterou docílíš pouze stavu, ve kterém už to je - roztočí startér a vyšle stále nesprávný kód ISN do jednotky motoru. Ta po ověření, že kód je nesprávný, nepustí zapalování a vstřikování.
Výše uvedený emulátor v podstatě dělá jen to, že se do něj opět musí zapsat kód ISN vyčtený z motorové jednotky, a ten pak vysílá stejně jako EWS po ověření klíče do motorové jednotky. A to za předpokladu, že bude ten emulátor funkční. Opět funguje pouze u EWS2 a EWS3.2, takže například E46, kterou má v popisu, z principu nemůže fungovat. U E39 a E38 potom může fungovat pouze u jednovanosových M52 a dieselů M51. U zbytku motorů ne.
Výše uvedený emulátor v podstatě dělá jen to, že se do něj opět musí zapsat kód ISN vyčtený z motorové jednotky, a ten pak vysílá stejně jako EWS po ověření klíče do motorové jednotky. A to za předpokladu, že bude ten emulátor funkční. Opět funguje pouze u EWS2 a EWS3.2, takže například E46, kterou má v popisu, z principu nemůže fungovat. U E39 a E38 potom může fungovat pouze u jednovanosových M52 a dieselů M51. U zbytku motorů ne.
Ak90+ není sw ale HW.
Je to čtečka ews (2-4) jednotek a programátor čipu do klíčů.
https://m.aliexpress.com/item/32596085280.html
Já třeba Inpa neznám. AK90 Bylo první co jsem potkal na vytváření vlastních klíčů.
Jinak jak koukám, tak Inpa je OBD2. Nejsou náhodou ews2 auta jen s OBD1? Beru to podle aut co mám doma. Compact s OBD2 má už EWS3.
Je to čtečka ews (2-4) jednotek a programátor čipu do klíčů.
https://m.aliexpress.com/item/32596085280.html
Já třeba Inpa neznám. AK90 Bylo první co jsem potkal na vytváření vlastních klíčů.
Jinak jak koukám, tak Inpa je OBD2. Nejsou náhodou ews2 auta jen s OBD1? Beru to podle aut co mám doma. Compact s OBD2 má už EWS3.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jak souvisí verze OBD s výše uvedeným problémem?
Na to se prave ptam ja. Respektive jestli verze diagnostiky neni problem. BMW mam kratce a zatim zjistuju co jde a co nejde.
Podle popisu vidim, ze Inpa je OBD2 a auta s EWS2 jsou OBD1. Z toho mi vychazi pravdepodobny problem s komunikaci.
Podle popisu vidim, ze Inpa je OBD2 a auta s EWS2 jsou OBD1. Z toho mi vychazi pravdepodobny problem s komunikaci.
-
Mockrat vam dekuji za nasmerovani.pokusim se to neak podle toho rozdejchat.Dekuji Vam