zahycz píše:- Ventilátor je OK (mám starší 4-pin model řízený odpory)
- po připojení externího zdroje se točí na všechny 3 rychlosti,
- při zapnutí klimy na přívodu ani na jednom pinu není napětí,
- po zapnutí klimy(nenastartováno) dvě menší sepnutá (netočí se ani po nastartování).
Dám několik otázek, pokus se odpovědět:
- jak jsi zkoušel ten větrák na externí zdroj? Zapojil kostru (mínus) na pin 1 a na piny 2, 3 a 4 jsi postupně připojoval (+) a větrák běžel pomaleji, rychleji a naplno - takže jsi to zkoušel přes ty odpory? Nebo to na těch pinech 2-3-4 běželo stejně rychle - tedy proud šel mimo odpory přímo do motoru?
- ten větrák má v konektoru 4 piny s barvami drátů 1=kostra hnědá, 2=černohnědá, 3=černozelená a 4=černá - má i protikus toho konektoru 4 piny?
- ty dva odpory by měli mít velmi malé hodnoty viz tento dokument
http://vs31.sweb.cz/Regulace_vetraku.doc . Zkus změřit odpor, nebo alespoň průchod proudu mezi piny 2 a 4, jde mi o to, jestli některý z těch odporů není spálený - potom by ten motor nemohl běžet.
- když zapneš klimu, tak cvaknou dvě menší relátka, předpokládám že to jsou K21 a K22 viz můj odkazovaný dokument - to že cvaknou (přítáhne cívka) ale neznamená, že je napětí z pinu (6) relátka převedeno na pin (2) téhož relé (relátka jsou stejná). Je na pinu (2) v okamžiku sepnutí relátka palubní napětí proti kostře?
- vytáhni jedno z těch relátek a uvidíš konektor relátka (tzv. relé-sokl) viz obrázek níže. Vezmi si kus izolovaného drátu, konce cca 5mm odizoluj a spoj komory (6) a (2) tím drátkem - rozběhne se motor větráku? Zapalování a klima musí být zapnutá, motor běžet nemusí.
- totéž vyzkoušej u druhého malého relátka ...