Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E39 540iA 2001-špatné starty

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rades

BMW E39 540iA 2001-špatné starty

#1 Příspěvek od rades »

Zdravím Kluci.Mám dlouhodobý problém s tím,že za studena(tedy hlavně u ranních startů při nižších teplotách)při nastartování motor naskočí a vetšinou po pár sekundách zdechne.poté nastartuji znovu,chvíli drží otáčky a pak začne snižovat otáčky na minimum a motor se sotva převaluje-tarokuje.rozjedu se,cítím,jak auto špatně táhne a cuká,při dojezdu na křižovatku skoro chcípne a pro příklad- motor ani nestačí živit posilovač řízení a cuká,jak jsou otáčky nízko..Jak se ale motor trošku zahřeje a teplota leze navrch,začne motor normálně jet a vše je v pohodě.Nyní se ale k tomu zase přidaly ještě špatné starty pro změnu za tepla-nastartuji,startér dlouho točí až tak nějak laxně motor naskočí,zase jede normálně.už jsem z toho zoufalý,zatím jsou vyměněny: svíčky,vzduchový filtr, benzínový filtr,palivové čerpadlo,zadní membrána na sání,zkontrolováno všemožně falešné přisávání vzduchu sání,udělané jsou rozvody(problém byl stejný před i po výměně)
Ještě zásadní připomínka,auto je na LPG,ale nyní najeto jen na benzín cca 500km a problém je stejný jak na LPG tak na benzín.Věřím,že se tu už něco podobného asi řešilo,ale já nic se stejnejma příznakama nenašel,tak pokud by vás něco napadlo,budu vděčný.Díky předem za případné rady.Radek
ACDC
Klubové ID: 2156

Re: BMW E39 540iA 2001-špatné starty

#2 Příspěvek od ACDC »

Co diag.? Zkus resetovat adaptace motoru. Může být zblblý z provozu na plyn. Nám to pomohlo, úplně.
rades

Re: BMW E39 540iA 2001-špatné starty

#3 Příspěvek od rades »

OK,díky,zkusím prvně tu diag a uvidíme.R.
Odpovědět