Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW X5

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
eska1

BMW X5

#1 Příspěvek od eska1 »

Zdravím vás. Letos si chci kupovat "nové" použité auto. Napadlo mě bmw x5 ale nemam moc šajn co se týče motorizací. Vím že bych chtěl nejméně tu co ma 210 kw což by měl být nějaký 3.0.... rok vyroby se dívám okolo 2008, 2009 a výš, cenu si predstavuju do takových 500-600K. Má otazka teda zní, jakou motorizaci pořidit ( je mi 23 let ale jezdim hodně km i kvuli prace atd..) nebránil bych se i té 4.8 nebo jak to je nicmeně za tyhle penize sem nic moc nenašel. Samozřejmě bych chtěl i trochu sportovnější povoz a pohodlí. Prosím především o rady jelikož jsem v tomhle téměř nezkušený. zvažoval sem i nad e92 335i coz by k mému věku bylo asi vhodnější (jsem zodpovědný řidič) kvuli sportovnějšímu charakteru ale jde mi dost i o prostor a to pohodli a nevím jestli bych v tomhle coupe dostal všemu. nic méně je e92 335i pro mě řekněme na druhém místě ale chci se zeptat především na tu X5. Po nikom nechci aby mi to vymlouval, spíše výhody nevýhody apod. (samozřejmě co se tyče udržby a servisu vím že x je nakladnější)

Doufám že jsem nenapsal nic špatně a dekuji za případné rady.

Děkuji
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW X5

#2 Příspěvek od JaraX »

ještě zvaž nákup sedmičky E65, dá se koupit v pohodě do cenové relace, oproti X5 je komfortnější, umí víc věcí a má menší náklady. doporučuju se všema těmadle autama svést a udělat si vlastní obrázek.
hodně lidí si myslí že SUV jsou to nejpohodlěnjší,ale není to pravda, SUV je hodně tvrdé aby se nepřevrátilo v zatáčce.

pokud chceš i přesto X5, doporučuji motor 4,8i s LPG, dají se najít v DE slušné kousky je to atmosferická V8, tzn motor ktery už za pár let bude jen na obrázku.
servis X5 je jeden z nejradších z celé palety BMW, ale X5 není špatné auto, jen hodně vržou interiery a má spoustu vrozených vad které podědilo z 5er, vše se dá samozřejmě opravit a řešit, ale prostě nesmíš řešit že tu a tam si to řekne o 5,10,50 tisíc.
X5 doporučuju spíš tam kde se cití nejlépe,tzn město, hory, kopce, okresky, není to žádnej dálniční cestoval, ale spíš auto na ježdění kolem komína tzn po čr a sem tem někde do zahraničí na dovolenou. sedma je cestovatel, a 3er coupe je zase takový auto na blbnutí.

odkud jsi?
u mě máš možnost se svíst 7er. a X5 E53, a takovy vlastnemec ma jak 7er tak E70 4,8i tak se třeba taky nabídne :)

jinak s šestiválcem nekupovat, ty to sotva zvládájí to auto a motory byvaj už po smrti, zakarbonovane atd.
eska1

#3 Příspěvek od eska1 »

Jsem od Ostravy, Tedka jezdim ČR- Německo.
Kupovat chci cca v srpen,září,říjen. ta 7er se mi nelibí ani trochu, ikdyz vím že je to pohodlné auto. Chci auto na dýl, ta x5 se mi líbí asi nejvíc, obcházím si aji bazary tady v Ger ale tam to mají dost drahé. Pár kousků už sem našel na mobile.de s tou 4.8, do LPG se mi moc teda nechce...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

co máš proti LPG? když se to dobře udělá tak o tom ani nevíš, lidi co tady jezdí na LPG jsou mraky.
X5 tě na dálkové ježdění sežere nedej bože bez LPG.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

s tím vzhledem je to zajímavé, zrovna E65 poFL vypadá dost jako E9x, občas si je člověk i splete pokud stojí daleko
laik

#6 Příspěvek od laik »

Jestli hodně jezdíš, fakt je ideál 750i - Li.
Pokud se ti líbí X5 víc, tak ji ber, Vlastík nebydlí daleko, svez se určitě a dobře to zvaž, jestli se v tom budeš drncat. Já mám jen E53, na dálnici jezdím max 100 km trasy, takže v poho. E70 bude určitě pohodlnější.
Se spotřebou na dálnici jdu dolů. Při 120 - 130 km/h 11 litrů benzínu. Teď mám LPG a při 130ti spotřeba pod 15litrů LPG. Nevím přesně - dle BC 13 - 13,5litru.(+ 1 - 1,5litru, je to balamuťa) Ve městě jde krutě nahoru. A to mám předface 4x4 na tvrdo. X drive je určitě spořivější a 7er ještě víc a je to brko oproti X5. LPG mám krátce, ale jsem nad míru spokojený, dojezd mám 500 - 550 km, v přepočtu cca 7,5 litru nafty. Za to ti žádný diesel nepojede. U E70 ten dojezd asi takový nebude, tam se nevejde 90ka nádrž tuším. O LPG se nestaráš, jen když srkne, tak se vzteká - 5 sec bliká a pípá :D . Ale někdo to zavrhuje, protože to prostě nechce.
Na 3 litr v X5 rychle zapomeň, utaháš ho na takové štreky a levněji si myslím moc nepojede. A sportovní také moc nebude. Moje 4.4i 210 kW je sportovní tak do 100 km/h, do 150ti jede slušně,ale už ztrácí, dál nevím.Ale na to jsou tady jiní guru, mě ber s rezervou, mám to půl roku a nemůžu porovnávat. Ber to jen jako názor laika ;)
Michal595

#7 Příspěvek od Michal595 »

Mal som isty cas trojku coupe, fajn auto na zabavku, ale je to aspon pre mna male, nie moc prakticke a blbo sa tam nastupuje a vystupuje, je to proste "sportak" kde to pohodlie nie je na prvom mieste...suhlasim ze na dlhe trasy by som volil sedmicku, komfortom bude niekde inde ako vsetky ostatne rady, aj ked nemal som ju....ale ked beriem ze s 530kou som spokojny pokial ide o komfort sedmicka bude urcite lepsia...teraz som kupoval X5 E70 4.8i a som tiez spokojny...nie je to super komfortne, ale kym tam nemas vylozene sportovy podvozok je to ok ziadna tragedia samozrejme k tomu pomahaju komfortne sedacky atd...pre sportovejsiu ostrejsiu jazdu je super adaptive drive, tu ho nemam ale nechodim na tom ako na "sportaku" taze mi to neprekaza...v X6 som to mal a je to akoze urcite rozdiel ked sa to zapne, aj ked v reale som to pustil par krat ...tu X6 som mal 35d, a ked mozem teraz porovnat tak benzin je o niecom uplne inom, diesel je v x vylozene "traktor", benzin je radost pocuvat, respktive ho ani moc nepocujes ked tomu trosku nenalozis a vtedy je zvuk V8 parada...reakcia na plyn atd vsetko take jemnejsie oproti dieslu...
Takze odporucal by som ak sa ti paci x5 tak tento benzin, neni ich moc takze si asi trosku pohladas, ja som tuto moju hladal pol roka a nakoniec som ju bral v cechach, spotreba to je asi slabsia stranka auta po meste pri normalnej jazde okolo 20litrov, dialnica tak 120-130 ryhlos okolo 12-13 litrov...aktualne mi to prerabaju na plyn tak som moc zvedavy, pokial ide o nadrz LPG dlho som riesil ako co a nakoniec sme nasli taku nie uplne klasicky rozmer, 720/230 co je 73litrov, v reale ak chces zachovat plnohodnotny kufor vacsiu tam nedas...videl som este jednu x5 kde mal 250 na vysku ale uz mal dvihnute dno kofra respktive polozene na nadrzi...
dogeatdog

#8 Příspěvek od dogeatdog »

Mam tedy starsi e53 poface, ale jezdim delsi vzdalenosti (DE, NL, BE) nebo velkomesto. Zatim nejvic nejakych 1300km za den, takze postrehy - jednoznacne nejvic ocenim mesto, vyhled pres strechy aut a prehled v krizovatkach k nezaplaceni. Obrubniky apod neresim (hlavne nedavat nejaky nesmysly 21 palcu a podobny, je skoda pruchodnost auta omezovat nejakymy pimp my ride rafky), diry kanalu atd, proste pohoda. Mezimestsky poskakovani skvely, vylety taky - proste skvely vyhled, hory kopce, tam je to doma.
Dalnice - vyssi aerodynamicky hluk v rychlostech 150+ a taky solidni narust spotreby, kolem 140kmh cca 15 litru, pak radikalni narust na 20 - proste malej nakladak co tlaci hodne vzduchu pred sebou. Dvojite okna by se sikly. e70 ma oblejsi cumak, dost mozna je tissi (projizdel jsem ji jen kolem komina). Prekvapiva jistota rizeni, mam sportpacket komplet vzduch a krasne to drzi.
Kazdopadne doporucuji LPG, kdyz uz nic tak rapidne zvysi dojezd (dojde plyn, prepne na benzin a trada) a na jezdeni po meste za 20 moc neresim spotrebu, resp vubec ji neresim, to bezpeci festovne delanyho auta mi za to stoji (onehda se o me bok o bok oprela mala Toyota, zramoval si predek, zadek i bok = odtah, ja odjel s poskrabanyma dverma). BTW, plyn v DE je kvalitnejsi nez v Cesku, nevim jak to ale vsude na zapad pohoda, v Cesku naberu a obcas cuka. Vykonove to nepoznam, obcas mam dokonce pocit ze na plyn to jede lip jak na benzin.
Don

#9 Příspěvek od Don »

Se zeptej Snejka, ten mel jednu dobu E70 skoro full. Dokonce i uvazoval, ze si ji necha misto E65. Pak se zase jednou projel v sedme a najednou ta krasna bila X5 zmizela :D
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
eska1

#10 Příspěvek od eska1 »

Hehe, diky všem za postřehy a rady, určitě tedy pokoukam i na tu 7er ale narovinu říkam ze se mi moc nelíbí, hlavně ty starši.... Nicmeně podívám se, zvazim i moznost toho LPG do x5, taky mi jde o to že jsem Nástrojař řekněme že na živnost takze sem chtěl tu x5 kvuli tomu prostoru, ono takovy vozík s vercjkem taky není nejmenší... Dále, když už sem ohcoten poslat tolik peněz za auto, tak bych ho chtěl mít nejspíš dýl, rodinu zrovna ještě neplanuju ale člověk nikdy neví. Tedka pracuju v Heilbronnu tak se dívám tady po bazarech ale jak sem psal, ty bazary jsou docela drahé. Na koupi mam ještě řekněme dost času ale přece jen se už divám dřív, než pak neco kupovat "na rychlo"
ls

#11 Příspěvek od ls »

Připojím se z dotazem kam se dává nádrž lpg u e70 v 7místném provedení?
laik

#12 Příspěvek od laik »

Eska - do sedmy rvat nějaký vozík s nářadím, tak to bych raději X5 a vozík za sedmu už vůbec ne. Někdo tady psal, že se sedmou jezdit na kšeft je dost velký problém. X5 si myslím tak moc neprovokuje, vozík za ni pasuje líp a v 7er nesklopíš sedačku ani na to blbý žehlící prkno viz.test v televizi.
laik

#13 Příspěvek od laik »

Is - místo rezervy a jestli ji tam nemáš, tak bych LPG nedával nikam.
eska1

#14 Příspěvek od eska1 »

Aha, tak to ta 7dma je pase. Ja mam jako kdyby svůj vozík jeto jako velky kufr (cestovni bagl) ale neni to moc dobre davat třeba naplocho, proto se mi i ta x5 vic libi protoze to do toho kufru v pohodě dam plus dalsi svoje věci.... vozik za auto zatim nechci nebo jakoze tažne. to třeba časem. Proto jsem upustil i od toho coupe kvuli kufru. Vidím to na tu x5 tu 4.8 a nejspiš do toho plynu nakonec, musim pohledat neco zajimaveho na mobile.de apod.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

no jo, ale zase v X5 nezatáhneš roletu a pak to někdo uvidí a ukradne ti to :)
laik

#16 Příspěvek od laik »

Amen, jak by řekl Don.
Přesto si tu sedmu zkus někde, nekupuješ rohlíky. Ten kufr je prostě u každé limuzíny limitovaný, hlavně na výšku, malý není, hlavně aby ten tvůj bágl tam vůbec nějak vlezl skrz práh.
Já se trápil před rokem, nakonec jsem vzal X5 bo se mi víc líbí a kufr se taky někdy hodí - jsem dědiňák :D ikdyž jedním dechem dodám, že na sedmu nemá.
Nerad bych tě ze sedmy odradil, jen se ti snažím pomoct s výběrem.
Jardo, ta roleta je níž než víko kufru? Zase budu oponovat, že je lepší nezatáhnout roletu, než nezavřít kufr.
Někdo tu měl vyfocenou stoličku obtisklou ve víku, když dotáhl dověr. :?
Michal595

#17 Příspěvek od Michal595 »

Ja som dal roletu z kufru prec, nakladam casto kocik atd takze mi to zavadzalo, vzadu som dal tmave folie takze do kuru nevidiet takze to zbytocne nikoho nepokusa...
Odpovědět