již delší dobu vybírám z 335i E92 nebo E93, ale bohužel narazit na něco, co by stálo za to, je u E9x s tímhle motorem poměrně velký problém. Nechci se unáhlit, ale vůz chci hlavně na letní měsíce, které už jsou za rohem. 335i by měla sloužit k víkendovým svižnějším výletům, občas i někam dál (na denní ježdění mám firemní vozidlo), žádný okruh, sprinty a podobně. Zaujala mě momentálně tahle (viz. odkaz níže), ale pohybuje se na horní finanční hranici, kterou jsem ochoten za víkendové auto dát. Zatím jsem ji jen zběžně obhlédl a vzhledově se mi líbí, ale bohužel nebyl čas na projížďku nebo alespoň nastartování vozu. Bohužel nejsem tak znalý, abych poznal, zda není něco v pořádku. Samozřejmě vím, že u tohoto motoru je důležité si dát pozor hlavně na turba, vstřiky, čerpadlo a podobně. Vozidlo by mělo být po celolaku, což bych osobně ani nepoznal a nevadilo by mi to (důvod celolaku nevím, ale údajně havarováno nebylo). Majitel bazaru mi nabídl možnost prohlédnout vůz v BMW AutoPupik, který je poblíž (nemám v to úplnou jistotu, protože můžou být domluvení). Dle VIN jsem si prozatím nechal v Inveltu zjistit alespoň něco málo z historie vozu - podezřele často se přetěsňovala hlava a v 75tkm bylo měněno čerpadlo, ve 120tkm se hlava dokonce měnila a za další čtyři dny opět přetěsnila (?), byl sundávaný přední nárazník a dveře (levé nebo pravé, nevím). Poslední záznam v autorizovaném servise byl 3/2014 při 145tkm.
Pokud by toto vozidlo někdo znal, případně se na něj byl již podívat, byla by pro mě každá informace dobrá. Asi si netroufnu koupit vůz s tímto motorem bez nastudování více informací a prohlídkou v servise před koupí.
V podstatě jsem už rozhodnutý pouze pro 335i E92 nebo E93 a z jiných vozů již ani nevybírám. Neřeším, zda-li to bude automat nebo manuál. Mým požadavkem je dobrý stav, bez větších brzkých investic, hezký vzhled a iDrive (m-paket by byl bonus).
Jsem zvědavý na Váš názor

Odkaz na vůz - https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list