Rychy dotaz: budu potrebovat zimni kola, a zajimalo by me jestli muzu kola z e60 dat na e65, pokud sedi rozmery. Uvazuju jak to je s rozmerem stredove diry a vahou auta, e60 je preci jen citelne lehci.
Podle majitele to sedi na:
17" alu velgen
passend op bmw e60
5 reeks e28 e34
6 reeks e24 e63 e64 7 reeks e23 e32 e38 e65
originele velgen
- nedával bych neorigo kola, resp z jiné modely řady, mají většinou o trošku jiné et, jiný rozměr gum atd, ty kola jsou testovány na dané řady a nemá smysl experimentovat.
- E65 s EDC a DD nefunguje na 17kách dobře, dochází pak k tomu že auto začně tlumit gumama místo tlumičema, jen se to houpe a pořádně to netlumí. nejkomfortnější jízda je na 18"kách, ty 17"ky jsou spíš pro auta bez EDC.
- prostě kup nějaky 18ky na E65 a je to.
Z mé zkušenosti co jsem měl zimní 17' 245/55 a teď tam mám letní 19' 275/40 a 245/45, tak jsem musel přepnout EDC ze sportu na comfort... je to na těch kolech tvrdší, ale líp sedí a ty EDC to umí pěkně v comfortu tlumit...
18" sou idealni na zimu,
v létě jsou 18ky nejkomfortnější a nejlevnější volba, ale pokud si rád řízneš zatáčky ostřeji, chce to 19", cokolív víc už je blbost.
ale pokud jezdíš +- na pohodu jsou lepší 18ky i na léto.
Samozřejmě, dle chuti, na bazar je budu dávat až přezuju na letní disky. Nehážou, byl s nima problém s oxidací u pneumnatiky, nedržely vzduch - opraveno, stržena vnitřní dosedová hrana a znovu nalakována. 2,5 roku zpátky.