Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
745li NESTARTUJE
-
745li NESTARTUJE
Zdarec borci,mám tady 7mu která po nabíjení baterky (bohužel na přímo né přes power modul) nejde nastartovat.Při pokusu o start vyskočí hromada chyb Převodovka,DSC,nivo a spousta dalšího.Diagnostika nedetekuje DME a všechny ostatní jednotky řvou že ji nevidí,tak jsem dal druhou a nic proměřil do ní napájení a nic tam neleze.Proměřeny všechny pojistky zadek i předek,vyměněn IVM modul a pořád nic.Mohl by to být power modul?Nesetkal se s tím někdo?Dík
Re: 745li NESTARTUJE
Nikdo nereaguje, tak zase něco vyvezu na hnůj.
Něco podobného mě potkalo s E53 den před dovozovou STK. Klekla baterka, já tedy nabíjel v motoru pro jistotu.
Auto si pak myslí bůh ví co a pak se údajně musí provést registrace jako při výměně.Mě tedy naštěstí chytla, ale tolik kontrolek jsem nikdy neviděl naráz svítit. Málem jsem omdlel. Na radu JaraXe "neřeš a jeď " to postupně pozhasínalo samo i s ponorkou.
Pokud jsi nabíjel na přímo a nic jiného nedělal, tak asi ta registrace?
Něco podobného mě potkalo s E53 den před dovozovou STK. Klekla baterka, já tedy nabíjel v motoru pro jistotu.
Auto si pak myslí bůh ví co a pak se údajně musí provést registrace jako při výměně.Mě tedy naštěstí chytla, ale tolik kontrolek jsem nikdy neviděl naráz svítit. Málem jsem omdlel. Na radu JaraXe "neřeš a jeď " to postupně pozhasínalo samo i s ponorkou.

Pokud jsi nabíjel na přímo a nic jiného nedělal, tak asi ta registrace?
-
Dík za reakci.Zítra jedu pro power modul a volám borce s istou tak pak uvidíme.Doufám že se nemusí kodovat IVM to bych byl za blbce.
Ale snad ne jsou to jen relátka.

- DonyR1
- Klubové ID: 3714
A ten IVM je nový nebo z nějakého vraku ?
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
bud ivm a nebo proste to mordry rele pro jednotku. zadnej powermodul s tim nema nic spolecnyho
-
IVM je starši ale v jiné 7 chodí.DME má ještě nějaké relé?Kde ho najdu?Vím že v etk je ale nenašel jsem ho.Díky
-
Tak vyřešeno borci.Stáhnul jsem si schémata a rozpletl el.svazky.Dme nemá žádné jiné relé než to co je v ivm.Powermodul řídí probouzení a ovládání spoustu jednotek včetně cas dme a spol.Vyměnil jsem powermodul a okamžitý start.Takže veškerý problém který nastal zpusobila vadná "inteligentní nabíječka" která tam plivla střídavý proud.Nabíjení přez body v motoru je naprosto stejné,protože tento +pol nevede přes powermodul ale přes havarijní odpojovač přímo do baterie.Takže tak
No a já si myslel, jak nabíjím přes power modul.
A kde se tedy napojím, aby to přes něj šlo?
Přímo nabíjet stejně nemůžu, bo mám stodolenku s LPG
A to je tam kdesi odpojovač, na který jsem jaksi ještě nenarazil.
To byla pěkná haluz, když odešel zrovna při nabíjení a mimo něj.

Přímo nabíjet stejně nemůžu, bo mám stodolenku s LPG

To byla pěkná haluz, když odešel zrovna při nabíjení a mimo něj.
-
Odpojovač je ten kontakt na + polu baterky který se odpálí při havárii jako airbag,aby nedošlo k požáru a odpojí alternator,starter a +terminal.Jenže palubní sít pod pojistkama vzadu včetně powermodulu je aktivní.To znamená že +terminál v motoru vede přes altik starter až k baterce bez jakekoliv regulace,takže je uplně jedno kam se nabíječka zapojí.

Nemohl jsem pochopit, k čemu by tam byla.

No to bych se nahledal.
-
Jinak už jsem tady mockrát četl nabíjení přes powermodul,to je ale naprostá blbost.Povermodul je vlastně druhý inteligentní regulátor dobíjení(krom spousty jiných věcí) reguluje buzení rotoru alternátoru a tím velikost proudu v A.Nic přes něj do baterky neteče.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
tak si zkus prostudovat todle
https://www.bimmerfest.com/forums/attac ... 1353377936
http://freemaxx.de/e90forum/03_Power%20Management.pdf
powermodul zaznamená kolik energie do baterky přiteklo, pokud se baterka nabíjí odopojená tak k tomu nedojde a rozhasí se tím celá nabíjecí mapa.
https://www.bimmerfest.com/forums/attac ... 1353377936
http://freemaxx.de/e90forum/03_Power%20Management.pdf
powermodul zaznamená kolik energie do baterky přiteklo, pokud se baterka nabíjí odopojená tak k tomu nedojde a rozhasí se tím celá nabíjecí mapa.
-
To tu ale nikdo neřekl že se má baterka nabíjet odpojená a že powermodul nesleduje napětí(nikoli proud z externího zdroje,ten nezjistí).Tady se řešil připojovací bod pro nabíjení a ten je kdekoli v palubní el. síti který přenese nabíjecí proud.
-
Nehledě na to že se stejně ta nabíjecí sít u e65 chová k baterce jako kurva k děcku.Max nabíjecí napětí i u AGM je 14,6.Je to komfort rychlého dobíjení na ukor životnosti.Sledování teploty baterie a následné snížení dobíjecího proudu nic neřeší.Ty dnešní ošizené aku to nedejí a pokroutí se a rzpadnou desky,ty dopadnou na dno a proskratují ty zbylé u AGM je každá zvlášt v "hadře" tak se to oddálí.Tak to prostě je.
-
- Kontaktovat uživatele:
no já teda nevím, ale já měním baterky v E65 běžně i po 10 letech, což mi moc málo nepřijde.
problém je jen s NON-AGM baterkama.
problém je jen s NON-AGM baterkama.
-
To jo muže být,ale jen při dluhých trasách.Při každodenních krátkých jízdách a rychlém nabíjení nad 15V si to tu baterku dá k snídani.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak mě jezdí mraky E65 a 1ks baterky byl na reklamaci, jinak ok,a spousta lidí to ma jen na víkendy nebo na denní krátké jízdy.
Edit:
superkamilos a kolik případů skýtá tvoje statistika jen tak pro info?
u mě cca 100 poservisovaných E65,
cca 40ks pravidelných E65
cca 30ks vyměněných baterka
2 reklamace (1 moje auto vlastní vinou
)
3 mrtvé non AGM z 3 tří non AGM namontovanych (každý se musí občas spálit)
posledních pár let jedu jen exide a non probolem.
Edit:
superkamilos a kolik případů skýtá tvoje statistika jen tak pro info?
u mě cca 100 poservisovaných E65,
cca 40ks pravidelných E65
cca 30ks vyměněných baterka
2 reklamace (1 moje auto vlastní vinou

3 mrtvé non AGM z 3 tří non AGM namontovanych (každý se musí občas spálit)
posledních pár let jedu jen exide a non probolem.
-
Tak to jim nezbývá než závidět
Já tady před měsícem jednu měl s tím že špatně startuje.Vyhodil jsem plynový toroid a kufr byl plný bílého prášku z baterky.Jo byla to non AGM varta silver,ale byla tam 6měsícu.Zaregistrovaná byla správně.Já ve své druhá AGM za 2 roky.Kámoši jeden 3 druhý 4 roky.Zaregistrováno vše jak má být

-
Je pravda že exide ani jeden.
-
- Kontaktovat uživatele:
třeba varty AGM jdou jedna za druhou.
je to spíš o šmejdských baterkách než o autě.
je to spíš o šmejdských baterkách než o autě.