Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výběr e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
cabatomas

Výběr e65

#1 Příspěvek od cabatomas »

Zdravím klubáci, dlouho jsem zde nebyl, potřeboval bych vaše rady a zkušenosti, uvažuji o koupi e65, nějak se mi začala líbit, po letech spokojenosti s mojí 530d E39, bych chtěl něco většího a novějšího. Nevím ale vůbec jakou motorizaci a rok, facelift byl v 2005? Jak náročný je to na údržbu? Na co si mám dávat pozor? 750i se mi moc líbí :twisted: Předem všem děkuju :)
Zugy

Re: Výběr e65

#2 Příspěvek od Zugy »

Já myslím , že je tu toho napsáno všude dost. Ideál je buď 745iL nebo 750iL a dát to do lpg u Jaraxe nebo Snejka .z toho, co jsem tu pochitil, tak na údržbu asi nejlepší. takže pokud chceš radu ohledně motorizace, myslím , že většina ti doporučí tohle, pokud chceš jinou motorizaci, tak ti je budou spíše vymlouvat, nebo napíší na co si dát pozor.
Zugy

#3 Příspěvek od Zugy »

jo..a na co si dát pozor? Nekupovat to sám, jednoduše to jít koupit s Jaraxem nebo se Snejkem. Bez nich takové auto nekupuj. Znají ty auta do posledního šroubku plus to projedou i na diag
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Matt_CZE »

Jak zde padlo, 745Li, nebo 750Li, dle toho, jestli chceš předFL, nebo poFL...
Co se týče výbavy, tak jarax tady psal 100x co považuje za nutnou výbavu, ovšem otázkou je, zda-li to považuješ za nutné i Ty, to je ovšem na tobě a hodně rozepsáno je to zde:

http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... start=1520

Hodně populární je teď lednička na nanuky, je tam o tom 5 stran...
Rozhodně nekupovat bez mechanika, který ví co a jak (Snejk, JaraX), bez nich to vidím na finanční sebevraždu. Doslova, teda pokud nemáš přebytečný milion na servis.
Plno výbavy, kterou dejmetomu nemusíš mít hned lze dodělat později, když se chce. Rozohdně bych nebral auto bez DynamicDrive. Kdosi si dělal z Jaraxe srandu, že to jarax prožívá, jak by se bez DD mělo auto převrátit... no mi se na chvilku vypnul a to auto se fakt tvářilo, že pojede po dvou - propastný rozdíl...
Rozhodně bych vybíral něco s Logic7 a udajně je super elektrický podvozek, ale ten nemám a cíleně se nechci projet v ničem, co ho má, aby mi třeba nechyběl..
Dobrý jsou taky dynamic xenony, které taky nemám, žiju i bez nich, ale rád bych je někdy dodělal...
No a potom tady máme nekonečnou diskuzi o kůžích - já mám rád své odvětrávané sedačky a vubec mě netankuje, že mám udajně tvrdou kuži... Joooo, Jaraxova kuže je super, ale na tom mi asi tak nezáleží,..
Pak je fajn mít hezký interier (kožná palubka, alcantarový strop), ale to jsou také věci, co lze dodělat...(nemám, žiju)
Hodně se také apeluje na zadní komforty (s ledničkou !!!!!!!), ale já se vzadu v autě moc často neocitnu, tak je mi to uplně jedno a když se tam ocitnu, tak to auto stejně stojí někde v noci na parkovišti, vždyt víš jak to myslím :twisted: ... I když musím uznat, že to je fajn frajeřinka, a teď zpetně si říkám, že co kdyby to tam třeba bylo?! No, ale fakt by mi to bylo uplně k ničemu... Duležitá je prostě ta lednička, no...

Když to tak shrnu, a zamyslím se nad tím, tak je třeba si rozmyslet, zda se ti chce hledat mazlíčka, který bude přesně del tvých představ, nebo aspon skoro dle tvých představ (hodně štěstí) a nebo to auto prostě chceš hned, jako já, který se prostě rozhodl, zže octavii zpátky nepojedu ani za zlatý prase a smíříš se s tím, že to koupíš jak to je, hlavně když je +/- v pořádku a zbytek buď příležitostně doděláš, nebo se prostě smíříš s tím, že to není jezdící obývák...
Hodně věcí, hlavně ohledně interieru a kuží je strašně individuální a je třeba pohledat si na netu, co se tam vubec dávalo a co se ti líbí... Někdo rád takové ty suché strohé jednoduché interiery typu piano black (JaraX si zrovna ublinknul na klávesnici) a někdo naopak jemňoučkou kužičku (i za cenu toho, že není odvětrávání sedačky) a utulné dřevo a cosik kdesik... Je to fakt na každém, já nikomu neberu žádné jeho rozhodnutí a každému se zkrátka líbí něco jiného a tak je třeba to brát.
Věřím, že Ti Jarax vysvětlí, jaký rozdíl v kužích je, nebo si to mužeš přešíst na 150ti stranách v odkazu výše. Za nejduležitější věci považuji to, co se dodělat nedá a to je především L7 (dodělat lze, ale těžko), DD a ten elektronický podvozek.. a ledničku.

Na konec bych rad podotkl, že to není osobní útok na nikoho z klubu, jak by si z toho mohl někdo mylně vyvodit. Jen mám velké sklony k sarkasmu a ironii, JaraX mě zná, tak se u toho určitě usmívá :)
Naposledy upravil(a) Matt_CZE dne pon 20.02.2017 22:56, celkem upraveno 1 x.
laik

#5 Příspěvek od laik »

No a až si nastuduješ co sedma "musí" mít v základu a něco si vybereš, tak prostě hodíš sem odkaz a místní znalci ti ji schválí. A věř, že na 90% budou mít pravdu, ikdyž si to třeba nebudeš myslet. Také jsem nevěřil,ale naštěstí poslechl. Kluci rádi pomůžou.
Pro začátek rada od laika, když jsem se kdysi díval po 7er. Full neexistuje. Musíš najít ten "nutný základ" a pak teprve řeš třeba tu ledničku nebo aktivní tempomat a mraky dalších věcí dle tvých priorit. No a pak být trpělivý a mít nachystaný prachy, protože jak řeknou ber, tak okamžitě mazej s někým pro to. Bývají rychle pryč dobré kusy a pak zase čekáš a čekáš. I tady na klubu se někdy objeví, ideál mazla od klubáka.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Matt_CZE »

laik

#7 Příspěvek od laik »

Matte, na výbavě už si raději potrpím :D , ale takto vybavenou bych nechtěl ani E53.
Ta dostala i mě, a to jsem hooodně konzervativní, co se týče kurvítek.
fishmaker Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1703

#8 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Matt_CZE píše:Jedna full je přece tady https://auto.bazos.cz/inzerat/71484181/Bmw-zada-7.php :D
zajímavý, že to fotil přes okýnko...a ani neotevřel dveře...to skoro smrdí jak nějakej podvodníček...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
FifaTHOR

#9 Příspěvek od FifaTHOR »

Matt_CZE píše:Jedna full je přece tady https://auto.bazos.cz/inzerat/71484181/Bmw-zada-7.php :D
:lol:
FifaTHOR

#10 Příspěvek od FifaTHOR »

I tady se o 7er něco dozvíš...

http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=19161

V lednu jsem z Německa dovezl 745i i když sem měl v plánu původně 750i, ale cena za dobře vybavenej poface byla někde jinde a já neměl čas se poohlížet po top nabídce.
Měl jsem vizi výbavy co je pro mě důležitá a to je DD, EDC, Logic 7, full sedadla a vyhřívanej volant... Mám tam i další věci navíc a zatím velká spokojenost, vybavenější 745i v nabídce nebyla...
Sice mám kůži nascu což někomu může vadit, ale v clubu jsem neseděl, takže nemůžu srovnávat a možná je to dobře pač by mě to mohlo třeba i sr****t :) a málo který auto má club v aktuální nabídce prodejců...
Co se týče podvozku, tak zkušenost v 7er bez DD a EDC taky nemám, ale s tím se jedou zatáčky neuvěřitelně skvěle... Každej prďola co se mi lepí na prdel frustrovanej vidinou BMW před sebou se v zatáčkách vzdaluje a to nejedu na hraně možností...
Jen ti dám pár postřehů za ten měsíc co si vozím zadek v 7mě:
-Řidiči tě prostě budou na silnici provokovat a honit ego...
-Pokud parkuješ někde v centru v bočních uličkách jak je tomu u mě, tak opravdu ne všude se vlezeš už jen šířkou (s longem bych okolo baráku nezaparkoval asi nikdy) a tento faktor ještě zhoršuje sníh, kdy u parkování musíš přemýšlet, aby jsi vyjel a ne všude přes zmrzlý sníh najedeš na chodník třeba (mám náhon zadek).
-Spotřeba si těch 15,7 město vezme, po trase Brno-Hodonín mimo dálnici klesla dle počítače na 15 jezdím svižněji ne jak prase... (ale to asi nebyla aktuálně spotřeba jen té trasy)
-Jiný auto bych už nechtěl ;)
Nejsem žádnej expert BMW, takže mě ber s rezervou, ale borci tady určitě ví o čem mluví a mluvili do toho i mě a bylo to dobře 8-)
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Matt_CZE »

To musíš jezdit jak dobytek. :lol:

Moje spotřeba 745Li.
Ostrava => 50km za Brno na otočku a zpět, jízda kolem 140 + okresky za Brnem, spotřeba 7,8/100
Ostrava => cca 30km za Prahu, svižná jízda hlavně cestou zpět (kamarád koupil s4), spotřeba 8,9/100

Léto město kolem 9,5 až 11,2
Zima město kolem 11 až 13.
Přes 13 sem ještě nikdy v životě nešel.
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Dragonerix »

moje má 9,6/100 na zimákách ve městě (Praha)
superkamilos

#13 Příspěvek od superkamilos »

Ty vaše spotřeby žeru.E66 po městě svižným tempem popojíždění a časté starty,jest real 20l a víc.Kdo říká něco jiného,tak to auto nemá nebo kecá.Dálka 12 to jo,ale pod 10 město?To jste se posrali.Mám třetí 7er.
FifaTHOR

#14 Příspěvek od FifaTHOR »

To máte plyn nebo vám jedou jen 4 válce :D :D
Když sem první týden jezdil opravdu pomalu, lehce a zažíval jsem si to auto, tak pod 15 sem se ve městě nedostal a to jezdím výpadovku 6km se 3 semaforama a žádná zácpa...
Jezdím rychleji, ale žádný kick ani plná podlaha... prostě se rozjedu na 80 a držím, sem tam něco předjedu a jsem na 15,7 aktuálně...
Kdybych jezdil sport mód brzda plyn, tak věřím, že se dostanu i přes 20 :shock:
PS: jak to vlastně přesně počítá spotřebu a průměrnou rychlost? Někde jsem se dočetl, že to je posledních 30km a podle toho se i vypočítává dojezd nádrže...
Ale je mi divný, že když jsem jel Brno Hodonín a zpět, tak mi vlastně ta průměrná spotřeba klesla na 15,2 a rychlost zůstala kolem 49 km/h což asi není úplně real když sem jel 140 průměr a 70 dědiny (btw v telnici jsou nový radary :? )...
superkamilos

#15 Příspěvek od superkamilos »

Na plyn je to ještě o 1-2l horší.Nestěžuju si je to super kára,ale reálná kombinovaná spotřeba pod 15 nexistuje.Mám nové labdy,katy,přetěsněné sání a všechny ostatní věci proti přisávání faleš vzduchu.Iridium svíce,nové zapal. cívky bosh a prostě vše.
pGb

#16 Příspěvek od pGb »

K těm extrémně nízkým spotřebám, to máte údaje z BC? On totiž při kombinaci s lpg muže dost kecat.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Matt_CZE »

Ok. Byl jsem odhalen, auto nemam jen tu o něm fantazíruji a jsem smutný, že bych neuživil V8, ale i tak.
Mimochodem auto v plynu nemá, vlastně ho vůbec nemám

Ale i když to auto nemám a jsem úplný gumák, tak hodím fotky

Léto
Obrázek

Zima (ten error není zajímavý :D )
Obrázek

:sorry: :fuck: :sorry:

Ještě chvilku mi pište, že si to vymyslím, když se na to každy den dívám, že vám zítra pošlu ježdění po Ostravě, pozítří jedu do Beskyd, v neděli pojedu zpatky. To bude fotek
superkamilos

#18 Příspěvek od superkamilos »

Se bavím o real spotřebě ne to co je na palubáku,tam to jde hodně kofigurovat.Tohle se přibližuje realu http://www.tipcars.com/magazin-bmw-745i ... -2063.html.
superkamilos

#19 Příspěvek od superkamilos »

Znovu opakuji že je to super auto,ale jestli někdo říká že mu to jezdí realně za 10,tak má odpojených polovinu vstřiku.Nebo jezdí jen z kopce,
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Matt_CZE »

Jako mi je jasné, že palubák TROCHU kecá, ale já v létě na nádrž fakt najel +/- 800km, takže si nemyslím, že by kecal ZASE tak moc....

Edit: možná to je tím, že nemám ledničku...... :lol: :lol: :lol:
Odpovědět