Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nezávislé topení, ví někdo jak funguje ?
nezávislé topení, ví někdo jak funguje ?
zdravím, mám 535d 230 kw 2013 a k autu mám originální bmw klíč k nezávislému topeni, a ve výbavě jsem se také dočetl že to má mít nezávislé topení, ale ať mačkám na tom ovladači on nebo off nic se neděje, teda alespoň nic neslyším že by se dělo.. má někdo představu jak to funguje a co to má vlastně dělat ten ovladač po zapnutí nebo jak se to vůbec aktivuje to topení? jen v nastavení klimatizace jsem našel že jde nastavit vyhřátí sedadel na určitou hodinu nebo tak něco...
díky za rady.
díky za rady.
Re: nezávislé topení, ví někdo jak funguje ?
A kolik tlačítek mas na tom ovladači? Já mám tři. Napřed podrzim mode a jak začne svítit kontrolka tak teprve zmacknu on. A webasto se nespusti pokud je třeba slabší baterka v autě.
Já mám ale e60.
Jestli k tomu mas manuál tak pohledej v něm
Já mám ale e60.
Jestli k tomu mas manuál tak pohledej v něm
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Fajn, takže máš 2 tlačítka. Má to funkci funkci "proti nádodnému stlačení" v kapse nebo v kabelce. Proto jako potvrzení musíš ten čudl mačkat 2x.jofrey píše:...mačkám na tom ovladači on nebo off ..
Zapnutí - zmačkni ON, pusť a znova zmačkni a drž 3 vteřiny ON - zelená LEDka zabliká a Webasto by mělo naběhnout,
Potom to topí po nastavenou dobu a vypne, nebo to dosáhne nastavenou teplotu dříve a vypne, nebo to vypneš ručně tím čudlíkem OFF.
Vypnutí - zmačkni OFF, pusť a znova zmačkni a drž 3 vteřiny OFF - červená LEDka zabliká a Webasto by mělo přestat topit, dochladit a doběhnout,
mam tam tri tlacitka 
vypada takto.
http://www.bmw.com.pt/cz/cs/newvehicles ... eater.html
a jakou vzdalenost dosahne ten vypinac ?? nebo nechapu moc na co to je kdyz prijdu k autu a zapnu to a pak nasednu a odjizdim v cem mi to pomuze
btw nespousti se to samo treba i kdyz nastartuju ? zda se mi ze motor se mi nejak rychle ohriva... teda aspon voda
, a poradne teda nechapu jestli to ma ohrat motor a nebo vytopit interier..., a taky teda nevim kde se nastavuje ta doba po kterou to ma jet.. jak jsem psal jediny co jsem nasel bylo v nastaveni klimatizace na urcitou hodinu ze slo nastavit vytapeni sedacek.. u toho bylo i nejaky dochlazovani po vypnuti nebo neco takoveho, ale bylo to sedy a neslo to zaskrtnout... manualy mam v nemcine :/

vypada takto.
http://www.bmw.com.pt/cz/cs/newvehicles ... eater.html
a jakou vzdalenost dosahne ten vypinac ?? nebo nechapu moc na co to je kdyz prijdu k autu a zapnu to a pak nasednu a odjizdim v cem mi to pomuze

btw nespousti se to samo treba i kdyz nastartuju ? zda se mi ze motor se mi nejak rychle ohriva... teda aspon voda

-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Ten manuál si přelož v translatoru https://translate.google.cz/#de/cs/ i když možná to sem někdo časem dá v češtině. K čemu to je?
- okna aut jsou zamrzlá, sousedka už 5 minut lomcuje se zamrzlými dveřmi a když se jí to konečně povede, natočí motor a začne ometat sníh a škrabat skla,
- já snídám a přitom zmačknu 2x to tlačítko dálkového ovládání a Webasto v autě před domem se spustí - funguje to na vzdálenost 50-100 metrů, záleží na rádiové viditelnosti a překážkách,
- sousedka po 10 minutách dokončila škrábání oken a ometání sněhu a bude odjíždět, ale moc toho nevidí,
- já přicházím k autu, na kterém mezi tím roztál sníh (nebo alespoň povolil), led z oken roztál, takže to zvládnou stěrače a uvnitř auta je teplo

- okna aut jsou zamrzlá, sousedka už 5 minut lomcuje se zamrzlými dveřmi a když se jí to konečně povede, natočí motor a začne ometat sníh a škrabat skla,
- já snídám a přitom zmačknu 2x to tlačítko dálkového ovládání a Webasto v autě před domem se spustí - funguje to na vzdálenost 50-100 metrů, záleží na rádiové viditelnosti a překážkách,
- sousedka po 10 minutách dokončila škrábání oken a ometání sněhu a bude odjíždět, ale moc toho nevidí,
- já přicházím k autu, na kterém mezi tím roztál sníh (nebo alespoň povolil), led z oken roztál, takže to zvládnou stěrače a uvnitř auta je teplo

Naposledy upravil(a) starML dne úte 21.02.2017 21:22, celkem upraveno 1 x.
a zahriva to tedy jen vnitrek auta nebo i motor ?
částečně i motor, nicméně ohřev oken a interiéru je prioritní
dik za rady. a jak dlouho to tak trva nez to ohreje?
Každé jedno vytápění trvá nejdéle půl hodiny v kuse, a to z důvodu šetření baterie a prevenci vůči jejímu vybití. Nicméně pokud teplota vody dosáhne 70 stupňů, tak se webasto přepne do udržovacího režimu a po zbytek uplynutí ono půlhodinového intervalu udržuje teplotu v daných mezích hystereze
diky za rady tak jsem to zkousel a funguje 

Gratuluju. Webasto je super věc a auto bez něj bych už nechtěl. Jenom teda já jej mám ovládané pomocí gsm modulu, což mi přijde komfortnější než-li klasický standardní telestart,který má právě omezený dosah.
pres connected drive to jde pres mobil zapnout, ale celkem to jde citit teda aspon pred garazi kdyz to bezi.. to je normal???
Jo, to je fakt. Na connected drive jsem zapomněl.
Jinak dle mého to normální je, zejména když se roztápí. Přecejenom to webasto funguje na principu spalování nafty
Jinak dle mého to normální je, zejména když se roztápí. Přecejenom to webasto funguje na principu spalování nafty
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
S tím pouštěním Webasta v garáži velmi opatrně - radši vůbec. Jak již bylo uvedeno výše, při spalování nafty (nebo benzínu) kromě charakteristického zápachu vzniká i kysličník (oxid) uhelnatý, který je bez vůně, pachu a barvy. Pouze si myslíš, že otevřením vrat od garáže se ty smrady i s tím kysličníkem uhelnatým vyvětrají a když s tím autem vyjedu ven, tak se nic nestane. Jenomže v té garáži se po několika minutách chodu Webasta vytvoří celkem slušná koncetrace toho kysličníku uhelnatého a protože v autě běží ventilátor topení, ten nebezpečný plyn se dostane i dovnitř vozu a Ty si vlastně sedneš do plynové komory. Možná si vzpomeneš, že jsi ještě chtěl dolít kapalinu do ostřikovačů nebo Ti zazvoní mobil a najednou upadneš do bezvědomí. Jestli to zapůsobí v desítkách sekund nebo až po minutě záleží na koncetraci toho plynu, době provozu Webasta, těsnosti vrat a fyzické kondici.
V mojí garáži i při vnější teplotě -10 stupňů jsou asi 3 stupně +. Proto si myslím, že pokud auto stojí v garáži, okna zamrzlá nebudou a pouštět Webasto netřeba. Jako další fakt je třeba si uvědomit, že k vyhřátí auta potřebuješ čerstvý čistý vzduch, který se v topení auta ohřeje. Pokud si auto bude místo čistého vzduchu nasávat ty zplodiny hoření z garáže, tak musíš auto okamžitě vyvětrat a proto je zbytečné topit.
A pokud by Tě napadlo, že napřed otevřu vrata do garáže a teprve potom to spustím, tak na to já říkám ANO. Ale už to není ten pocit být v pyžamu, zatopit v autě, kafíčko, cigaretka, oholit, vy..at atd.

V mojí garáži i při vnější teplotě -10 stupňů jsou asi 3 stupně +. Proto si myslím, že pokud auto stojí v garáži, okna zamrzlá nebudou a pouštět Webasto netřeba. Jako další fakt je třeba si uvědomit, že k vyhřátí auta potřebuješ čerstvý čistý vzduch, který se v topení auta ohřeje. Pokud si auto bude místo čistého vzduchu nasávat ty zplodiny hoření z garáže, tak musíš auto okamžitě vyvětrat a proto je zbytečné topit.
A pokud by Tě napadlo, že napřed otevřu vrata do garáže a teprve potom to spustím, tak na to já říkám ANO. Ale už to není ten pocit být v pyžamu, zatopit v autě, kafíčko, cigaretka, oholit, vy..at atd.

jono doslo mi ze to neni vhodny na garaz. ono ani v garazi nemas bud extra nakou zimu a namrzly okna nebo extra horko v lete....
Ještě jedno +, v létě to umí vyvetrat takto na dálku prehraty interier
Do garáže je ideální ohřívač bloku do zásuvky s časovačem, při odjezdu jen odpojis kabel z narazníku, teplo jde z topení po 500m. Cenově kolem 5tis, namontované za 2hod.
“Ability is what you're capable of doing.”
super, nemas pls nejaky odkaz na neco takovyho ?:)