Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 330ci - dusí se + chybová hláška

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kudlaexe

E46 330ci - dusí se + chybová hláška

#1 Příspěvek od kudlaexe »

Ahoj všichni,

měl bych prosbu... mohl by mi prosím poradit někdo, kdo těmhle motorům rozumí?

Auto: E46 330ci, M54b30 (306S3), r.v. 2000, automat, LPG - po výměně filtrů a vyčištění vstřikovačů.
Nově vyměněno: váha vzduchu (v klidu ukazuje cca. 14,25 - jednotky si nepamatuju - INPA), lambda sonda (po výměně se to docela zlepšilo), čidlo teploty nasávaného vzduchu, svíčky, čidlo sací vačky.

Problém: auto déle točí, než nastartuje. Po nastartování se dusí a nejde do otáček, po chvíli je to lepší, ale nejede, jak má a více žere. Když se trochu ohřeje a vypne se motor a zase nastartuje, tak jede, jako splašený a i spotřeba je v pohodě.

Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být? Mám INPU, takže můžu hodit screen hodnot čehokoliv. Napadlo mě podávací čerpadlo, ale to by se asi projevovalo jinak, navíc po otočení klíčkem "bzučí" a pak přestane.
Zkoušel jsem startovat a jet s odpojenou váhou vzduchu (auto by si nemělo brát akt. hodnoty z lambd atd.) - startovalo ještě o hodně dýl, ale po nastartování se tolik nedusilo. Více relevantních informací mě nenapadá.

Dost možná to má spojitost s touto chybovou hláškou (viz. obrázek níže) - po nastartování naskočí, po ohřátí, vypnutí motoru a opětovném nastartování už nikoliv. Vygooglil jsem, že by to mělo být čidlo vačky - sání (který jsem ale měnil - původní mám, takže možná ho tam zkusím vrátit). V minulosti mi vyskočila i chyba 18 NW_A, což by mělo být čidlo vačky - výfuk (exhaust), ale ta už se opětovně neobjevila.

Předem moc děkuji.

Obrázek
Pokud nebude fungovat, tak odkaz: http://www.imgup.cz/image/LNHr
kudlaexe

Re: E46 330ci - dusí se + chybová hláška

#2 Příspěvek od kudlaexe »

Tak nakonec bylo opravdu vadné to nové čidlo sací vačky...
Odpovědět