Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
535d F10 zvuky par sekund po vypnuti motoru
535d F10 zvuky par sekund po vypnuti motoru
zdravim vsechny koupil jsem nedavno bmw 535d 2013 a po vypnuti motoru je slyset takove par sekundove cvakani a nekdy to i tak jemne a prerusovane piska asi ve stejne frekvenci jak to cvakani par sekund a pak klid.. musi byt otevreny dvere pri vypinani aby to slo slyset a registruju to jen pri parkovani v garazi protoze tam se to rozleha... to piskani bych prirovnal spis jako nejake vrzani jak kdyby nejakeho loziska, neni to nejak extra spatny zvuk a jinak auto je super ale vrta mi to hlavou jestli je to ok.
Diky za reakce
Diky za reakce
Re: 535d F10 zvuky par sekund po vypnuti motoru
Jestli máš už euro 6, tzn. i močovinu, tak je možné, že to je právě zvuk čerpadla vstřikování adblue, které při každém chcípnutí vyprazdňuje a "profukuje" okruh aby v něm močovina nezamrzla
mam euro 6 no. a pokud je to nejake cerpadylko nebo cokoliv tak nevadi ze to tak popiskava?:)
Těžko říct, co konkrétně si představit pod definicí "popiskování"
A hlavně abych pravdu řekl, tak já úplně tak konkrétní zkušenost se vstřikováním AdBlue u bmw úplně nemám.
Každopádně možná by pomohlo, kdyby jsi ten zvuk natočil, hodil to sem a snad by se ti konkrétněji vyjádřili buďto majitelé toho samého modelu nebo lidi, kteří tyhle auta servisují a jako s nimi tom pádem větší zkušenosti

A hlavně abych pravdu řekl, tak já úplně tak konkrétní zkušenost se vstřikováním AdBlue u bmw úplně nemám.
Každopádně možná by pomohlo, kdyby jsi ten zvuk natočil, hodil to sem a snad by se ti konkrétněji vyjádřili buďto majitelé toho samého modelu nebo lidi, kteří tyhle auta servisují a jako s nimi tom pádem větší zkušenosti

Jestli to je z PZ rohu, tak by to mohla byt mocovina
ne zda se mi to z pod kapoty a nedela to vzdy.. cvaka to teda vzdy ale popiskava jen nekdy, treba dnes jsem to nezaregistroval vubec...
zkusim to nahrat az to zas bude delat
zkusim to nahrat az to zas bude delat

Jestli mas auxiliary heater tak to v zimě po vypnutí dochlazuje webasto pomoci pomocného čerpadla v okruhu topení
No jo, jenomže po delší jízdě by webasto nemělo mít vůbec důvod topit. To už by měl být prohřátý motor
v bmw rikali ze to je ok. ze to dela kazdy.