Ahoj,
mám problém na naší X5 e53 2002 3.0i 150tis najeto. Baterka je 2 roky stará, ale tím, že auto moc nejezdí, nijak udržovaná moc nebude. Teď naposledy stálo na těch mrazech asi měsíc bez ježdění. Nastartovat to horkotěžko nakonec šlo.
Co se ale objevilo je, že samovolně bliká pravý blinkr nehledě na to, v jaké poloze je. V podstatě tahle chyba různě zasahuje do fungování všech světel. Jediná poloha, kdy se blinkry vypnou je, když se zapnou přední mlhovky - s tím se už jakštakš dá jet.
Dlouho jsem doufal v to, že to celý rozhodila ta vyždímaná baterka, ale ani po nabití do plna to nezmizelo.
Odpoledne to jedu nechat projet ISTOU, ale i mechanik mi už dopředu říkal, ať si od toho moc neslibuji, že tam dost pravděpodobně nic nevyjede.
Díky moc za rady, pokud jste třeba měli podobnou zkušenost. Michal
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E53 2002 problém blinkr (elektrika)
Re: E53 2002 problém blinkr (elektrika)
Vadna packa alebo samotny LCM...
Ma cenu prehravat software v tom lichtmodulu?
Nema, casto hw problem, vadny MCU Motorola.
chce to proměřit,u E53 často do LCM zateče, občas E53 i shoří protože zateče do pojistkovky.
má to panoramu? šíbr?
má to panoramu? šíbr?
Tak odpoledne se k tomu pridalo i to, ze zacalo problikavat i podsviceni vsech hlavnich budiku vcetne malyho panelu tlacitek u saltpaky. Cimz je asi jasny, ze packa blinkru to nebude. Diag samozrejme nic. Dalsi mechanik, co jsem u nej byl vecer a co se v tom snad trochu pohybuje rikal, ze to vidi taky na lichmodul hw kaputt. Pristi tyden to rozebere, odpoji ho a podle toho prej pozna.
Ani panarama, ani sibr nema, jedine ze ty dlouhy mrazy my tomu nejak nalozily a nebo to proste odeslo.
Diky.
Ani panarama, ani sibr nema, jedine ze ty dlouhy mrazy my tomu nejak nalozily a nebo to proste odeslo.
Diky.
Tak problém byl minulý týden vyřešen - Lichtmodul byl opravdu kaputt a nešlo s tím nic dělat. originál tam měl být LCM4, kterej se ale použitej strašně blbě shání, takže mi tam nakódovali LCM3 s tím, že to bude mít nějaký nedostatky, ale je to všechno k nerozeznání od toho původního.