Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 - Aux. eng. heat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

e65 - Aux. eng. heat

#1 Příspěvek od Dragonerix »

Ahoj, chtěl bych se zeptat k čemu přesně slouží v nastavení klimy > extra > Aux. eng. heat a proč to nemohu zapnout? Všiml jsem si že některá auta mají tuto možnost v Stationary a ne v Extra jako já. Předem díky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: e65 - Aux. eng. heat

#2 Příspěvek od JaraX »

a máš nezavislé topení nebo ne?
asi bude bude nějaké ovládání přihřívače.
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dragonerix »

tím je myšleno webasto? ano mám
Lukas7

#4 Příspěvek od Lukas7 »

Áno, máš webasto, ale len základ ktorý funguje len ako príhrev motora, a vypne sa ked dosiahne motor teplotu 70C, nevieš ho manuálne ovládať. Tí čo ho majú v Stationary, ho majú ako nezávislé kúrenie, to je ako keby druhý stupeň, kedy vieš pustiť toto webasto aj bez bežiaceho motora. V podstate to stačí len nakódovať, s tým, že to nebude také účinné ako origo lebo ti tam chýba changeover ventil, takže webasto bude zároveň vyhrievať aj interiér aj motor, keď to máš origo tak ventil ti dokáže vyhriať aj interiér primárne bez motora. Potom je ešte ako keby tretí stupeň najvyšší, kedy máš toto všetko, teda webasto ako nezávislé kúrenie, a nie len príhrev motora, a ešte naviac máš k nemu dialkový ovládač, a dokážeš si ho spustiť aj nadialku. Všetko sa dá retrofitnúť. Pokiaľ nemáš dialkové takže máš len ten druhý stupeň ako keby tak si to dokážeš nastaviť aj na tie spúšťacie časy, ako máš v Stationary.
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dragonerix »

áha super děkuji za odpověď. Tak já to nechám někde nakodovat to zatím bude stačit :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

To není e38, tady nic nenakodujes. tady se to zacne hned shanet po tom changeover ventilu a na to to nemá ani vystupy ani součástky na desce takze ho ani nemuzes "emulovat". holt smula
tomas777

#7 Příspěvek od tomas777 »

Lukas7 píše:Áno, máš webasto, ale len základ ktorý funguje len ako príhrev motora, a vypne sa ked dosiahne motor teplotu 70C, nevieš ho manuálne ovládať. Tí čo ho majú v Stationary, ho majú ako nezávislé kúrenie, to je ako keby druhý stupeň, kedy vieš pustiť toto webasto aj bez bežiaceho motora. V podstate to stačí len nakódovať, s tým, že to nebude také účinné ako origo lebo ti tam chýba changeover ventil, takže webasto bude zároveň vyhrievať aj interiér aj motor, keď to máš origo tak ventil ti dokáže vyhriať aj interiér primárne bez motora. Potom je ešte ako keby tretí stupeň najvyšší, kedy máš toto všetko, teda webasto ako nezávislé kúrenie, a nie len príhrev motora, a ešte naviac máš k nemu dialkový ovládač, a dokážeš si ho spustiť aj nadialku. Všetko sa dá retrofitnúť. Pokiaľ nemáš dialkové takže máš len ten druhý stupeň ako keby tak si to dokážeš nastaviť aj na tie spúšťacie časy, ako máš v Stationary.
Jak poznám, který z výše zmíněných třech stupňů webasta, je v autě, které se inzeruje? Dle VIN to zřejmě nejde, protože je jen jeden kód S536. Takže z fotky obrazovky idrivu a ovladače? Můžete to někdo vysvětlit, prosím? Díky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

kkdyž si nebudeš kupovat naftu tak tě ani trápit nemusí. benzín má vždy bud nic / plnohodnotý nezávislý který jde nakodovat i jako přihřívač.
tomas777

#9 Příspěvek od tomas777 »

A ten ovladač? Proč ho někdo má a jinej ne? To si ho ti, co jej mají, dokupili?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

když máš nezavislý topení, tak máš vždy ovladač, u E65 byl v základu k nezávislýmu, pokud ho někdo ztratil tak ho stačí dokoupit a rovnou idealně se standklimou,
některá auta třeba nemají webasto a mají jen standklimu a mají ovladač jen se symbolem standklimy.
Lukas7

#11 Příspěvek od Lukas7 »

Snejk: Na SK fore chalan rozbehal webasto na e66 pôvodne ako príhrev -> nezávislé kúrenie.

Inak ja som mal webasto locknuté, a podarilo sa mi ho unlocknúť a funguje, ale vyhadzuje mi ho stále chyba v IHKA - auxiliary water pump, neopravoval ju niekto? Lebo čítal som na eng fore že dosť často tam skorodujú nejaké kontakty a dá sa opraviť, mne presne píše No signal. Keď vymažem IHKA chyby tak minutu beží webasto ale potom zas naskočí ta pumpa a vypne ho.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

ale kolik věcí do auta dodělal aby to rozchodil?
Lukas7

#13 Příspěvek od Lukas7 »

Neviem, vygugli to je to na bmwklub.sk viem že dorábal aj dialkový ovládač a tam vela toho dorábal kvoli tomu dialkovemu.
TT-SIMIK

#14 Příspěvek od TT-SIMIK »

Nebolo treba dorobiť, až tak vecí.....jediny problém bol na original webaste rozchodiť changeover ventil, nenašiel som nikoho kto by vytiahol soft z RJ webasta a porovnal z original nezavýslým,kedže hardwarovo vyzerali rovnako.......tak som kupil z PL cele webasto, a prehodil, vymenil som 2trubku za 3trubku a dorobil na mobil ovladanie nezávislého kurenia......pošlem sms a kurim, teraz sa snažím prekopat standklimu ale nedarí sa mi, kedže mi to funguje len raz po kodovaní, po odvezení nejde......znova nakodujem a raz spustím.....takže zatial neviem príst prečo to funguje len raz....(((
fishmaker Moderátor
Moderátor

#15 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Snejk už to myslim pořešil, aby to nešlo jen 1x...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
TT-SIMIK

#16 Příspěvek od TT-SIMIK »

Písal som mu,tak uvidíme....:-)))
Odpovědět