Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klepání volantu (aktivní řízení)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PeteroZ

Klepání volantu (aktivní řízení)

#1 Příspěvek od PeteroZ »

Ahoj všem, už pár měsíců se opravdu trápím kvůli následujícímu problému.
V první řadě bych chtěl říct, že jsem hodně hledal po zahraničních forech a myslím, že to má souvislost s aktivním řízením, které v autě mám.

Popis problému: Pokud auto stojí, nebo jede menší rychlostí (cca do 60 km/h) a je volant v rovině, ozývá se podivné klepání z volantu a je z něj jemně cítit cukavý pohyb, jakoby se snažil opakovaně vycentrovat. Když se volant jen lehce otočí, přestane to. Nedělá to pravidelně, většinou pokud se s volantem hne a pak je v rovině. Někdy to nedělá vůbec, ale to spíš jen vyjímečně...

Zde jsem našel video se stejným problémem - https://www.youtube.com/watch?v=pxFhO91pOvo

Auto bylo už v několika autorizovaných servisech, kde mi vyměnili všechno možné (stabilizace a další kraviny...) a stálo mě to už pomalu 100tis :roll: Opravili všechno, jen ne tohle a já jsem už opravdu bezradný.

Poradí někdo?
mr_nitroz

Re: Klepání volantu (aktivní řízení)

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Rizeni mas puvodni? Treba ti to dela ten pomocny motorek na rizeni. Nevim jestli jde koupit samostatne.
PeteroZ

#3 Příspěvek od PeteroZ »

Řízení je původní, auto má najeto 50tis km, rok 2012
mr_nitroz

#4 Příspěvek od mr_nitroz »

Dival jsem se a u F10 jde aktivni rizeni koupit pouze cele vcetne motorku. Stoji hodne, 46000 kc.
PeteroZ

#5 Příspěvek od PeteroZ »

Problem je, ze neni uplne jiste, zda to rizenim skutecne je i kdyz se to muze zdat. Lide na nemeckych forech casto rikaji, ze vymenili cele rizeni vcetne x dalsich veci aby se toho zbavili (dali do toho 80tis) a problem nezmizel.

Jak uz jsem psal, dal jsem do oprav uz kolem 100tis a problem zustal. Vyhodit dalsich 40 aby se to nevyresilo, tak uz by me museli odvezt :)
Teddy

#6 Příspěvek od Teddy »

možná blbost, ale kdyby to dělalo řízení, tak by to přece muselo jít zdiagnostikovat ne? Buď diagnostikou, nebo se připojit přímo na sběrnici a načíst si data.
Předpokládám, že vůle podvozku a házivost disků už máš prověřený. 100 litrů za opravu je dost.
Odpovědět