Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
pořád se točí vrtule chladiče
pořád se točí vrtule chladiče
čau kluci, mám bmw e36 m43b16 a pořád se mi točí vrtule u chladiče .. čím to? nevíte? ://
Re: pořád se točí vrtule chladiče
Vrtule u chladiče se točí pořád, jde jen o to, jakou rychlostí. Zkus ji zastavit rukou (případně pro jistotu novinama) po jízdě, pokud zastavit nepůjde, máš v háji visco spojku - je pořád seplá.
-
Zalezi, jestli ma klimu, nebo ne.. M43 v e36 s klimatizaci visco spojku nemaji, jenom el. vrtuli. Verze bez klimy visco spojku mají.
Klimu nemám, točí se závisle na otáčkách motoru (čím vetší otáčky motoru, tím se zrychlí otáčení vrtule .. Takže koupit novou spojku a cajk??:)
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
A kde je teda problem ? Ta vrtule se ma tocit porad. Visca zajistuje, ze u studeneho motoru se toci pomaleji, nez u ohrateho, ale tu vrtuli nezastavi... Problem s viscou je opacny. Kdyz je spatna, uz nespina naplno 1:1, coz zpusobuje prehrivani motorovych casti, tzn toci se pomalu. Na to ze by se tocila prilis rychle, jsem stiznost jeste nevidel 

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
V tom případě je problém ve me
krom bmw mam ještě octu v naftě a u ni jsem zvyklej, ze se začne točit jen kdyz pottrebuje ochladit motor:D ale moc dekuju
)