Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě 320i 2005

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Optimizer

Koupě 320i 2005

#1 Příspěvek od Optimizer »

Ahoj, měl bych dotaz pro zkušené. Chtěl bych si koupit BMW. Narazil jsem na tento inzerát:
Servisní historie ověřitelná u jakéhoko-li BMW dle vin,poslední zápis na jaře 2016.Ve voze se nikdy nekouřilo,garážováno..krásná barva -titanová metalíza. Při zařazení 3tí nebo 4té rychlosti se objeví nepatrný lehký zvuk,který hned stichne.Škrábanec na předním nárazníku viz.poslední dvě foto,menší strup na zadních dveřích.Zatím na němec.dokladech.

Dva dotazy:
Auto má údajně 160tis, ale serviska končí na 100tis. Přitom poslední záznam je bez razítka.
Lze ověřit servisní historii u jakéhokoliv BMW? Psal jsem do Německa a bylo mi řečeno, že žádnou centrální databázi servisovaných aut nevedou, a že mi proto k zaslanému VIN nemohou nic říct.
Lze z výše uvedeného usoudit, že má auto vadnou převodovku? Co si o tom myslíte?

Díky moc.
Bury
Klubové ID: 3822

Re: Koupě 320i 2005

#2 Příspěvek od Bury »

Ahoj, taky jsem toto nedávno řešil, protože jsem kupoval auto v Německu a volal jsem si do servisu BMW, kde bylo auto servisováno a potvrdili mi maximálně, že u nich auto bylo a kilometry, co se týče historie oprav, moc sdílní nebyli, až jsem auto koupil, zajel jsem tady v čechách do autorizáku a jedna hezká slečna mi projela celou historii a řekla mi každou opravu, která byla na autě provedena (nic do ruky ale nedaj). Takže doporučuji navštívit nejbližší autorizák a dát s nimi řeč, BMW centrální databázi určitě má...

Co se týče zvuků z převodovky, osobně bych si auto projel a vše vyzkoušel, jak jde řadit za studena i za tepla a celkové chování auta, pokud si nejsi jistý, zkus požádat nějakého mechanika nebo tady na fóru, zda by s tebou někdo nejel auto prohlídnou..
Odpovědět