Zdravím, tak už jsem myslel, že budu mít od oprav na autě klid, ale bohužel. Vlezu po práci do auta a koukám, zadní roletka nakřivo.
Nejprve jsem myslel,že vypadla jedna vzpěra z kolejnice, ale po bližším zkoumání se ulomila kousek od kolejnice. Nechci kupovat novou roletku, co jsem na to koukal, tak by nebyl problém si ten kus vyrobit z nerezu, ale potřebuji celou roletku dostat z auta ven a nevím jak na to.
V kufru jsou nějaký šrouby, ale když je povolím nic se nehne, tedy předpokládám, že bude muset jít ven celé plato, ale v životě jsem to nerozdělával ani neviděl rozdělaný a nevím co kde povolit, kdyby mě někdo navedl, byl bych moc rád. Rozebrat zpětný zrcátko, nastříkat a znova slisovat jsem zvládl, tedy nepředpokládám, že by tohle byl pro mě nějaký oříšek. Nechci ale nic ulomit a zdlouhavě laborovat jak to vyndat, určitě tu bude mít někdo zkušenosti.
Předem děkuji.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E60 elektrická zadní roletka - ulomená vzpěra
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Re: E60 elektrická zadní roletka - ulomená vzpěra
Já si přehazoval obyč plato za roletový. Prvně asi záleží jestli jsou tam taky sklápěčky, nebo pevný sitze tam bude postup pak trochu jinak.
Mám sklápěčky 

-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Mám taky
Ilustrobrázek: http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=51_5136
První je potřeba sklopit sedačky a odjistit lištu č.9 špuntama. Pak se ukážou šrouby plata. Už si to nepamatuju přesně, možná ještě bude pod č.4 a měl by se uvolnit i tapec C sloupku povolením šroubu pod krytkou SRS. Odpojit repráky a pak myslím šlo plato vysunout. Jak se vymontuje samotná clona jsem neřešil.

Ilustrobrázek: http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=51_5136
První je potřeba sklopit sedačky a odjistit lištu č.9 špuntama. Pak se ukážou šrouby plata. Už si to nepamatuju přesně, možná ještě bude pod č.4 a měl by se uvolnit i tapec C sloupku povolením šroubu pod krytkou SRS. Odpojit repráky a pak myslím šlo plato vysunout. Jak se vymontuje samotná clona jsem neřešil.
OK, díky moc, nejspíš to budu dělat až další víkend, tak pak dám vědět jak to dopadlo, případně co všechno jsem musel ještě povolit atd. do budoucna pro ostatní