Zdarec,
mám problémy se současným rádiem v mé e90, 120kw, rv2005.
Mám tam radio professional, pravděpodobně typ alpine cd73.
V autoservise mi řekli že mám sehnat radio z tohoto seznamu - musí sedět výrobní kody (viz. obrázek):
http://img24.cz/images/79743785910841474099.jpg
Prý se jedná přesně o můj typ.
Chci se zeptat:
1) podle obrázku mé rádio(cd73) má přípravu na mobilní telefon s bluetooth, kdybych sehnal stejný funkční typ rádia, jak tento bluetooth zprovozním?
2) Půjde mi na tomto typu rádia ovládat telefon (android s blouetoothem) z tlačítek na volantu, jde mi o měnení songu, voláni apod.
Momentálně to dělám tak že přez aux napíchnu mobil a všechno ovládám na mobilu, ale je to nebezpečné z hlediska řízení atd...
3) je opravdu pravda to, že mohu použít jen rádia z obrázku, tedy stejný typ (alpinecd73)? Protože jsou na chlup stejné rádia z modernějších(novějších) bavoráků co umí i mp3 apod. Tyto by mi neběžely?
Děkuji moc za cenné rady, na netu jsem nějaké info našel, ale nikdy ne komplexní popis a srozumitelné vysvětlení jak se věc má.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e90 radio professional - výměna
-
Myslím, že máš to samý, co mám já. U tohohle modelu je přídavný bluetooth modul umístěný tuším někde vzadu v kufru u CD měniče.
Mělo by tam jít dát i po-facelift radio, které má stříbrné kroužky na ovladačích a mělo by již mít BT modul v sobě.
Sám se na to časem chystám, protože u stávajícího radia mi odchází displej (častá vada) a objednávat jen displej s rizikem, že se to nakonec nemusí podařit vyměnit (není to plug and play) se cenově nevyplatí. To už je lepší koupit celé poface radio za cca 6 tis. na bazaru. Za displej chtějí na eBay mezi 3 - 4 tis. U toho nového rádia pak myslím možná bude potřeba kódování, ale tak dalece jsem to ještě neřešil.
Mělo by tam jít dát i po-facelift radio, které má stříbrné kroužky na ovladačích a mělo by již mít BT modul v sobě.
Sám se na to časem chystám, protože u stávajícího radia mi odchází displej (častá vada) a objednávat jen displej s rizikem, že se to nakonec nemusí podařit vyměnit (není to plug and play) se cenově nevyplatí. To už je lepší koupit celé poface radio za cca 6 tis. na bazaru. Za displej chtějí na eBay mezi 3 - 4 tis. U toho nového rádia pak myslím možná bude potřeba kódování, ale tak dalece jsem to ještě neřešil.
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak i u alpinecd73 bt funguje, ale je potřeba mít v kufru ten modul.
Takže starší verze rádia alpinecd73+bt modul v kufru je to samé jako novější radio professional se strříbrnýma knobama, je to tak?
Ty ho teda v kurfu máš jo?
Může mi pls někdo poslat screen jak to vypadá když tam ten modul je?
A jak to fugnuje s mobilem?
Normálně přes BT na mobilu sdílíš songy a ony se objevují v rádiu?
A ty si pak ovladač vše z volantu(přepínání songů+hlasitost)?
Takže starší verze rádia alpinecd73+bt modul v kufru je to samé jako novější radio professional se strříbrnýma knobama, je to tak?
Ty ho teda v kurfu máš jo?
Může mi pls někdo poslat screen jak to vypadá když tam ten modul je?
A jak to fugnuje s mobilem?
Normálně přes BT na mobilu sdílíš songy a ony se objevují v rádiu?
A ty si pak ovladač vše z volantu(přepínání songů+hlasitost)?
-
já právě OEM BT modul nemám, mám taky jen přípravu. Mám tam dodělanou BT handsfree soupravu od Parrotu (CK 3200), která je připojená k OEM rádiu, tzn. při volání funguje mute radia, vyzvánění do repro apod. Dělali to tuším tenkrát přímo v Renocaru. Funguje to v pohodě.
Ale uvažuju nad tím, že pak koupím právě poface radio a i tu Parrot soupravu z toho pak vydoluju a nechám jen origo s BT.
Ale uvažuju nad tím, že pak koupím právě poface radio a i tu Parrot soupravu z toho pak vydoluju a nechám jen origo s BT.
Hudba přes BT nefunguje. Po spárování auta s telefonem se načte telefonní seznam do radia a přes něj se dá vybrat koho chcete volat. Já mám ještě hlasové ovládání, buhužel je auto z německa a moje německé příkazy paní v autě nechápe.
Takže buď přes telefon vytočit nebo přes radio. Když někdo volá, zobrazí se jméno na displaji a vypne se radio. Automatická konektivita, když má MT zaplé BT je samozřejmost.