Zdravím, mám problém na své e90 330xd rok 2005. Týká se unikajícího oleje kolem nejspíše vývěvy podtlaku, nejen že je vše pod ní oblité od oleje ale občas se na ní vespodu udělá i kapka oleje, takže to bude asi hodně prosakovat. Chci se zeptat jestli má cenu jí nějak rozebírat, nebo přetěsnovat, nebo jestli rovnou koupit novou a jak se případně sundavá díky moc za odpovědi.
Je tam klasický tesnicí O-kroužek vyndáš dva šrouby, odpojíš jí od hadice a vysuneš jí vyměníš těsnění a hotovo. Pokud necvaká a nebo nepouští olej do podtlakové hadice tak nevím proč bys jí měl měnit??. Ale dost často teče k tomu i víko ventilů a to už je složitejší pro človeka bez dílny z důvodu vytažení vstřiků.
Mám doma plně vybavenou dílnu to neni problém, jen že bmw moc neznám a nerad se pouštím do něčeho co neznám, proto se předem raději zeptám. A ten kroužek jde běžné koupit ? A když sundám tu vývěvu tak hned uvidim odkud to uníka ten olej, že ? díky za odpověd.
Tak to je super díky moc. Ještě se zeptam jaká je asi přibližně životnost vodní pumpy u tohohle motoru ? Mám najeto 160 tkm, a mám vše rozebrané tak sem přemýšlel že bych jí taky udělal.
životnost je idividuální.... koukni jestli nejsou známky úniku, zatoč si sní by nevydávala nezdravé zvuky a vyzkoušej vůle a když to bude ok, nech ji tam. Když jí vymeníš pro dobrý pocit taky neuděláš špatně, ale pozor na výrobce aby sis spíš nepřitížil proti staré origo.
Tak já se na ní dneska podívám, ale koukal sem a nepřišel sem na to jak se sundavá ten menší plochý řemen, je tam nějaký napínák, nebo jak ho mám povolit abych ho sundal ?