Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chybná baterie?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dragontooth

#1 Příspěvek od Dragontooth »

Čau, Přijdu ráno k autu a nějak mě nechce pustit dovnitř. Tak po chvíli se tam dostanu ale světlo nesvítí při otevření dveří... Dám klíč do zapalování a ani jednou to neškrtne. Pouze hooodně slabě se ukážou nějaké kontrolky. Oddělala se mi baterka nebo myslíte že je problém jinde? Děkuji

Bmw E46, 318d, r.v. 2005
alfonzo

#2 Příspěvek od alfonzo »

Jestli je to z ničeho nic, tak to bude zkrat v autě-nadměrné vybíjení baterie.
Baterii nabij. Dej multimetr mezi baterii a přívodní kabel. Všechno pozhasínej, auto zamkni a čekej až auto usne. Odběr by měl být 2-5 mA.
V případě že je vetší, tak se vytahávají postupně pojistky dokuď odběr nespadne.
assassin_89

#3 Příspěvek od assassin_89 »

Nevim kolik ma to auto odber nez usne ale nejdriv bych radsi dal paralelne vedle multimetru drat a pockal 15 minut a pak ho teprva odstranil a nechal jen multimetr. Preci jen ty obyc vydtzej tak prutok tak 10A.

Jinak s e46 nemam zkusenost, ale na e39 to hodne casto dela jezek topeni.
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stenlie »

Uvidíš ,
Může to být i špatná baterka - neudrží napětí.
Předpokládám ,že tam bude ještě origo BMW .
Taky zkontroluj kostru baterie . Teď se mi stalo sice u feldy ,ale měl jsem baterku nabitou ale nenastartoval jsem pohasli kontrolky a startér jen lupnul. Zkrátka to zaoxidovaná kostra neutáhla ten odběr .
Odpovědět