Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Performance tlumiče

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
czNEWMANcz

#1 Příspěvek od czNEWMANcz »

Vzhledem k tomu, že původní sériové tlumiče na mé E90 jsou již na konci své životnosti, hledám co pořídit dál. Auto má komplet M paket (tzn. i podvozek), takže buď postavit zase "originál" ze Sachsu nebo jsem teď v katalogu objevil přímo celou All-in-One sadu BMW Performance tlumičů. Nemáte s nimi někdo zkušenost?

Obrázek

Cenově to vychází sada cca 25 tis. + je potřeba koupit u M paketu nový zadní stabilizátor (cca 3 tis.). Dále je možné zakoupit i BMW Performance pružiny (žluté), ale tam si nejsem jistý, jestli musí být nebo zda lze použít původní M paketové. Vzhledem k nájezdu už původní budou asi dost unavené, takže bych možná šel i do těch pružin.

Co mě zaráží je cena, kdybych stavěl celý podvozek jako M paket, tak na tlumičích jsem cca 7 tis za kus, takže nabídka celé sady BMW Performance mi přijde dost lákavá, vzhledem k tomu, že má být postavena jízdními vlastnosti ještě nad M paketovým podvozkem. Co myslíte?
qwer

#2 Příspěvek od qwer »

neporadím ale zarazila mě cena 7tis za kus m-paket tlumiče.
např na http://www.granex.cz/autodily/bmw/3-e90 ... tId=264605
2600kc origo SACHS pro M-Paket - a mam dojem, že majitel eshopu je z clubu.

Nebo http://www.autodily-cardo.cz/nove/tlumi ... s-311-405/ za 2700kc ,

Tlumiče mám po smrti tak koukám po nových.. Pružiny už jsem koupil od Hartage origo v BMW v akci za 2300kc asi z cca 10tis :D
czNEWMANcz

#3 Příspěvek od czNEWMANcz »

Tak čím víc se do toho nořím, tím v tom mám větší chaos. Teď jsem na e90post (http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=178663) objevil ještě tohle:

Sport suspension used to be part number 33526771729 and is made by Sachs.
Sport Suspension is now called the M Sport Suspension and is part number 33526784978 and is made by Bilstein.

The BMW Performance Suspension is part number 33528036026.

čili jestli to dobře chápu, tak je variant podvozku ještě víc:

1) standard
2) sport
3) M sport (kód výbavy S704A) - ten mám já
4) Performance

Pak možná dává smysl i ten Tvůj příspěvek, je možný, že Sport není to samý co M Sport a tím pádem je i rozdílná cena, ale je to jen můj odhad.
xyron

#4 Příspěvek od xyron »

PoldaV6 ted kupoval Performance sadu na E92 335i .. byla to kompletka vcetne tech zlutych pruzin .. cena 32k czk v BMW Cartec .. a je extremne spokojenej... ty performance jsou ještě oproti mpaketu snizeny o kousek... napis mu sz klidne..

Na E93 tedy kabrio se toto bohužel nedela, takze ja si musel koupit mpaketovy věci solo... samozrejme cena není tak dobra když to skládáš po kouskach....
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

xyron: díky za info, víceméně mi to potvrzuje, co jsem se mezitím dozvěděl :thumbsup:

Já to stavím pro 320d, pro někoho možná nesmysl, ale když už musím měnit celý podvozek a Performance v sadě vychází relativně dobře, tak proč ho tam nedat, že? 8)

Jen ještě nemám úplně jasno s těma pružinama, tam to zatím vypadá, že Performance žluté pružiny budou asi jen na benzíny a u toho mého by se měly použít ty M paketové. Tohle mi včera říkali jak v Inveltu, tak jsem ještě pátral na vlastní pěst a opravu jsem ke svému VIN nabídku Performance pružin nenašel.
xyron

#6 Příspěvek od xyron »

Jo tak to je možný.... s dieselovými nemám zkušenosti... mi to hledali pro 335i ...
Odpovědět