Cus chlapi. Vim, ze se to celkem casto resi. Ale nikde jsem nevycetl jednoznacnou odpoved. Mam e91 chvilku. Je rv 2006, 120kw. Auto vypada v dobrem stavu a vse paradne slape. Bylo o nej pecovano.. Nicmene ma ted najeto 216tis a po dnesnim cteni resim vymenu oleje + filtru automatu. Minuly majitel toto delal nekde v Praze a vymenovali i komplet vanu. Pry mu rekli, ze to bude jezdit v pohode dalsich 100tis km, nez ma provist opet vymenu oleje. Mne prijde, ze to radi nadherne a bez zavahani.. Nicmene mam obavy, aby to tak zustalo a nepodelalo se to. Takze co myslite? Vymenit co nejdriv nebo verit a udelat pozdeji? A hlavne kde? Nerad bych, aby to nekde vojebali nebo abych zaplatil za neco, co nebude mit s kvalitni praci nic spolecnyho a mne se pak automat podelal. Cetl jsem kladne reference na ZF v Jihlave. Nebylo by neco bliz ve vychodnich cechach?
Diky za kazdou reakci!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Servis automatu v 320D 2006
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
todle je asi vecny tema. Nicmene kazdy ti rekne neco trochu jinyho.
Resim to zrovna taky, mam cerstve 100tis a asi olej nemenen.
Vyrobce obcas napise "celozivotni napln" a to lidi mate.
Vypada to, ze olej by se mel tak menit 80 - 60 - 60, ale taky podle stylu jizdy.
Filtr je primo ve vane a udajne orig. BMW vany vic tecou, tak jsou lepsi "neorig" ZF!? - bez komentare.
Pokud budou okolo magnetu piliny zelezny, ceka te oprava / vymena menice.
Ja mam zrovna "neorig" vanu ZF objednanou, tak až to pak sundam tak budu moudrejsi. Treba vymenim olej a bude to prokluzovat
Resim to zrovna taky, mam cerstve 100tis a asi olej nemenen.
Vyrobce obcas napise "celozivotni napln" a to lidi mate.
Vypada to, ze olej by se mel tak menit 80 - 60 - 60, ale taky podle stylu jizdy.
Filtr je primo ve vane a udajne orig. BMW vany vic tecou, tak jsou lepsi "neorig" ZF!? - bez komentare.
Pokud budou okolo magnetu piliny zelezny, ceka te oprava / vymena menice.
Ja mam zrovna "neorig" vanu ZF objednanou, tak až to pak sundam tak budu moudrejsi. Treba vymenim olej a bude to prokluzovat

No to jsi me moc nepotesil
nechci menit neco, kdyz to ted funguje
jen chci predejit pripadnemu budoucimu drahemu servisu. Jak rikam, radi suprove, bez zavahani a bez jakehokoliv pazvuku ci skubnuti. Ten olej jsem chtel s filtrem pro jistotu. A ne, ze na to necham sahnout a pote menit i ostatni veci, jako menic, atd..

Vana od ZF je nejoriginálnější z originálu
"BMW" vana je taky vana od ZF, jen má na sobě BMW, stejně jako každý díl z prvovýroby či díl zakoupený v autorizáku. Liší se jen cenou.
Nechápu, jak může někdo říct, že pokud koupí vanu od ZF a dá jí na převodovku vyrobenou od ZF, že je neoriginál? Natož pak zakoupenou v autorizáku ZF Pakra Jihlava
Samozřejmě takový ty pokusy na Aukru, Bazoši atd, kde se nabízejí opravdu neorig. díly např. od Meyle, Febi a podobný sráče původem z číny a do světa rozesílány Polskem - tak tam je to jiná...

Nechápu, jak může někdo říct, že pokud koupí vanu od ZF a dá jí na převodovku vyrobenou od ZF, že je neoriginál? Natož pak zakoupenou v autorizáku ZF Pakra Jihlava

Samozřejmě takový ty pokusy na Aukru, Bazoši atd, kde se nabízejí opravdu neorig. díly např. od Meyle, Febi a podobný sráče původem z číny a do světa rozesílány Polskem - tak tam je to jiná...
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
BMW udajne dodava vany MAN. Jak jsem nakoupil, tak prodavam. Logiku to nemaHonza325 píše:Vana od ZF je nejoriginálnější z originálu"BMW" vana je taky vana od ZF, jen má na sobě BMW, stejně jako každý díl z prvovýroby či díl zakoupený v autorizáku. Liší se jen cenou.
Nechápu, jak může někdo říct, že pokud koupí vanu od ZF a dá jí na převodovku vyrobenou od ZF, že je neoriginál? Natož pak zakoupenou v autorizáku ZF Pakra Jihlava![]()