Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Radio bussines RDS problém

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackjack
Klubové ID: 3035

#1 Příspěvek od blackjack »

Zdravím,

poslední dobou mě začíná zlobit v 36ce rádio. Začalo to tak, že rádio přestalo místy nereagovat na všechno, změnu stanice, hlasitosti atd ale hrálo. Když jsem ho vypnul a zapnul, někdy se chytlo a někdy se nerozsvítil displej ale hrála ta naposledy nalazená stanice naposledy zvolenou hlasitostí. Technologický poklep nebo opětovné on/off to spravilo. Stávalo se mi to zřídla, proto jsem neřešil...

Poslední dobou se ta frekvence začíná stupňovat + se mi stává, že když přidávám knoflikem hlasitost, přeskočí to skokově na max a tam se to sekne, což málem zabilo jednu mojí spolujezdkyni a mě jednou málem taky. Jediné co jde je to rádio vypnout. Když dostatečně důrazně poklepu a znova ho zapnu, tak to běží, někdy...

Navíc se mi tam teď začali zobrazovat na displeji nějaké nové věci, viz foto: (+%)

Obrázek

Někdo konkrétní zkušenost, než to rozeberu a budu namátkou hledat nějaký špatný kontakt?
Obrázek
Lucifer
Klubové ID: 3086

#2 Příspěvek od Lucifer »

Jsou to špatný kontakty mezi panelem a hlavní deskou rádia, a ty skokový hlasitosti jsou enkodér(nekonečný potenciometr). Je potřeba ho sehnat a vyměnit za jiný má 10tis cyklů což je hrozný hovno.

Zrovna tyhle 2 věci jsem řešil na svým business který ještě leží doma a čeká na ozkoušení. Dal jsem jiný enkodér tak se ti pak ozvu až budu mít vyzkoušeno.

Takže pokud to někdo čte a měl by o to samé rádio s kódem zájem tak se ozvětě. Má aux vstup na 2x RCA, stačí jen kabel mezi RCA>jack a už to hraje při funkci tape a při zachování plný kvality zvuku :) Panel je zachovalý bez škrábanců...Bude volné hned jak se dostanu k ozkoušení rádia
Cawba
Klubové ID: 2034
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Cawba »

Ta hlasitost mi blbla stejne, na stejnym radiu.
Kdysi davno u BMW Business CD RDS to delalo podobny veci, napr. to zatuhlo tak, ze on/off nepomahalo. Jedine vytahnout klicek, na dlouhych strekach celkem blby, takze slo pryc. Jedine Business CD 8)
Jinak tvuj dotaz uz Lucifer asi zodpovedel vycerpavajicim zpusobem.
Odpovědět