Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dovoz vozu z Německa?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JayFader

#1 Příspěvek od JayFader »

Zdar pánové,

rád bych se zde zeptal, jestli se tu nachází někdo, kdo jezdí do německa pro BMW na objednávku. Uvažuji o koupi ojeté 130i nebo 330i a rád bych sehnal někoho, kdo se v těchto vozech vyzná a jel by se mnou, nebo někoho kdo by byl schopný vůz prohlédnout a přivést mi ho do ČR. Případně pište soukromé zprávy. Děkuji.
Velvetek
Klubové ID: 2613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Velvetek »

xyron
Klubové ID: 2105

#3 Příspěvek od xyron »

Hanzz z E46klubu taky:

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=15&t=26652

nebo třeba Arkadiel tam jel s místním členem DC, já jel kvůli 335i s místním členem IlikeU atd atd...
MrScully
Klubové ID: 1401

#4 Příspěvek od MrScully »

Jakejkoliv mechanik, kterýmu dáš dvojku nebo trojku na cestu a on s tebou pojede... auto si vyhlédneš na mobile nebo autoscout, zarezervuješ (obvykle stačí klidně mailem v angličtině, pokud to není horký zboží, co je pryč ten samej den) a vyrazíš. Vyhneš se Turkům a Jugoslávcům a budeš kupovat od rozumnějších bazarů. A voila - dovezeš si auto o 20 tisíc levnějš, než by to stálo přes dovozce. Naposledy jsem touhle cestou šel, podařilo se to sice až napodruhé, ale zase náklady byly minimální. Za ten jeden zbytečně obětovaný den to stálo.
Tompo
Klubové ID: 1762

#5 Příspěvek od Tompo »

MrScully píše:Jakejkoliv mechanik, kterýmu dáš dvojku nebo trojku na cestu a on s tebou pojede... auto si vyhlédneš na mobile nebo autoscout, zarezervuješ (obvykle stačí klidně mailem v angličtině, pokud to není horký zboží, co je pryč ten samej den) a vyrazíš. Vyhneš se Turkům a Jugoslávcům a budeš kupovat od rozumnějších bazarů. A voila - dovezeš si auto o 20 tisíc levnějš, než by to stálo přes dovozce. Naposledy jsem touhle cestou šel, podařilo se to sice až napodruhé, ale zase náklady byly minimální. Za ten jeden zbytečně obětovaný den to stálo.
Sorry, já bych s jakýmkoliv mechanikem nejel pro takový auto - hmm co nám to tu klepe? No nevím, to je asi normální:-). Chce to někoho, kdo ví kam kouknout, na co se zaměřit a kdo má potřebné diag. náčiní, pak ano, udělej to takhle... převozky si zařiď u nás,když se Ti auto nebude líbit, tak je vrátíš. V německu ušetříš čas se zařizováním převozek. Ikdyž je pravda, že u dlouho jsem nečekal déle jak 20min.
MrScully
Klubové ID: 1401

#6 Příspěvek od MrScully »

Tak jakýkoliv "lepší" mechanik, no ;-) Za převozky jsem minule ušetřil, stačilo smazat SPZ z jiných převozek, co měl kámoš z jiného auta. Ale to byla spíš náhoda.

Je fakt, že já měl štěstí, že jsem bral auto přímo od nějakého autorizovaného prodejce a bylo ve skutečně vzorném stavu. Jinak dobrá polovina autobazarů v Německu je stejný odpad jako v ČR, prostě (jiho)východní národnosti a i stejně východně neupřímné jednání.
gsicbr

#7 Příspěvek od gsicbr »

tak právě od toho je tam zadání prodejce. Dáš jenom Privatanbieter a ta možnost, že je mezi nima turek nebo rusák je fakt malá. Samozřejmě, že za privátní prodej zaplatíš o něco víc. Jinak já jsem bral vždycky od privátu a dovezl jsem pokaždé fakt pěknej kousek.
hungar

#8 Příspěvek od hungar »

ahoj, hele jet na blind atd. je problém, auto ti nikdo nerezervní a když se nevyznáš, tak obvoláš a objezdíš spoustu inzerátů a ze super auta bude odřejnej vrak atd. měl jsem tuto anabázi za sebou, po dvou měsících jsem to vzdal a s M3 maniacem jsme to za měsíc dali dokupy, auto našli, dovezli, vše super, navíc on tomu rozumí, poradí ti milion věcí, určitě další auto s ním, ušetřil bych si spoustu času, nervů atd. není bůh, ale vyzná se
pavproch

#9 Příspěvek od pavproch »

já měl na mobile.de i autoscout24.de nastavenej filtr: "privat anbieter" nebo jaxa to dojč píše... prostě "soukromý prodej" a asi sem měl štěstí, že hned první vybraný inzerát byl "bingo!"
xyron

#10 Příspěvek od xyron »

gsicbr píše:Samozřejmě, že za privátní prodej zaplatíš o něco víc.
Není pravda že privátní prodejce je dražší... logicky si bazary a autosalony na prodej musí něco přihodit narozdíl od soukromníka co se auta jen zbavuje a nemá to na kšeft, takže je to spíš naopak .... nehledě na to že prodejce taky může řešit finanční problémy a cena auta je i pod tržní cenou (jako můj případ když jsem kupoval 335i)..
vita11 Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 3376

#11 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Auto ti do druhého dne zarezervuje snad každý. Na delší dobu bez zálohy už skoro nikdo (pokud tam není nějaký svátek nebo něco takového..).

Když ti Němec řekne, že je auto v nějakém stavu, tak to tak opravdu je ... ještě se mě nestalo, že by to tak nebylo. U Turků, Poláků a podobných havětí je to vždy otázka, ale i mezi nimi jsou slušní prodejci ... ale je jich jak šafránu. Většinou se to dá poznat podle fotek, kde je to focené, jak vypadá jeho plac, jak vystupuje do telefonu, jak moc popisuje auto v inzerátu atd.
Minulý měsíc jsem byl se skoro-švagrem v Berlíně pro dodávku ... auto mělo byt krásné, se serviskou atd. ale prodejce vystupoval do telefonu jak a zněl silně Neněmecky, tak jsme si radši našli i pár náhradních poblíž (...poblíž in Leipzig :lol: ) ... myslel jsem že mu rozbiju hubu když jsem to auto viděl -- vyjetá vražda bez servisky
Když vystupovali prodejci do telefonu tak jak má prodejce vystupovat, tak bylo auto vždycky v pořádku. Jooooo a rozdělení na východní a západní Německo pořád funguje a v této oblasti obzvlášť
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hele každej musí vědět, jestli se na tohle cítí nebo mývá na takový věci (v životě) smůlu a podle toho se taky zařídit. Možností je napsáno hodně.

Já jsem si jel například pro svoje první Báwo do Bawor Studenťákem a večer autem naz5.. ;) Pochopitelně v doprovodu (mojí) překladatelky, která to dopředu s týpkem na Autoscoutu pojednala.. prej mu bylo strašně špatně rozumnět. Když nás taky přišel na nádraží přivítat Jugoš, říkal jsem si "fúú.. to je teď asi celý v prdeli!" :P Ale pak když z garáže vytlačil naleštěnýho fešáka věděl jsem, že fotky nelhaly.

Jinak bych taky nerad, aby se tady ostatní národy nazývaly havětí. :mad:
vita11 Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Ani tak nejde o to, jak mu jde rozumět ... blbě může byt rozumět i Němcovi když třeba drmolí a nebo mluví některým výživným nářečím, nebo obojí ... ale o to jak se při tom hovoru "chová", jestli třeba z toho nemáš pocit, že ho otravuješ..

Havěti jsem myslel ty prodej těchto národností, a né ty národnosti ... bavíme se tady předece a koupi auta a ne o exotické dovolené :wink:

Ad Jugoš - známý Chorvat žije už hodně let v Německu a má tam Autohandl ... neviděl jsem nikdy u něho na place špatné auto, všechno krasavci..
Obrázek
Tompo
Klubové ID: 1762

#14 Příspěvek od Tompo »

S tou havětí je to těžký, když je to pravda. Jak jinak je nazvat, když do telefonu říkají "něco" a skutečnost, když přijedeš k autu je opačná. Ano, lze dle jmenovaných faktorů usoudit, zda to je, či není slušný prodejce, ale to už fakt musí člověk pár nákupů podstoupit.
pavproch

#15 Příspěvek od pavproch »

tak někdy je to i naopak.... dyž sem od "helmuta" kupoval m4Zlika, tak to byl typický puntičkářsky pedantský západní němec se vším všucdy, na kerým bylo vidět jak se mu příčí styk (obchodní :twisted: ) s havětí z východu (havěť = já, čehůň), ale protože to chtěl (asi) rychle prodat, taxa musel zkousnout.... :wink:
vita11 Moderátor
Moderátor

#16 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Má pravdu předsedo ... jsme pro ně pořád něco jak pro nás např. Rumuni. Ale händleři si buď zvykli, nebo to aspoň nedávají najevo. Ono Německo je velké a plné aut, takže když chce prodat, tak si nemůže moc vybírat komu prodá ojetinu
Obrázek
pavproch

#17 Příspěvek od pavproch »

jj, přestal sa chovať komisně až mu v bance řekli, že ta obálka od mně opravdu obsahuje samé pravé pětiseteurovky...
vita11 Moderátor
Moderátor

#18 Příspěvek od vita11 Moderátor »

money talks :lol:
Obrázek
JayFader

#19 Příspěvek od JayFader »

Tompo píše:
MrScully píše:Jakejkoliv mechanik, kterýmu dáš dvojku nebo trojku na cestu a on s tebou pojede... auto si vyhlédneš na mobile nebo autoscout, zarezervuješ (obvykle stačí klidně mailem v angličtině, pokud to není horký zboží, co je pryč ten samej den) a vyrazíš. Vyhneš se Turkům a Jugoslávcům a budeš kupovat od rozumnějších bazarů. A voila - dovezeš si auto o 20 tisíc levnějš, než by to stálo přes dovozce. Naposledy jsem touhle cestou šel, podařilo se to sice až napodruhé, ale zase náklady byly minimální. Za ten jeden zbytečně obětovaný den to stálo.
Sorry, já bych s jakýmkoliv mechanikem nejel pro takový auto - hmm co nám to tu klepe? No nevím, to je asi normální:-). Chce to někoho, kdo ví kam kouknout, na co se zaměřit a kdo má potřebné diag. náčiní, pak ano, udělej to takhle... převozky si zařiď u nás,když se Ti auto nebude líbit, tak je vrátíš. V německu ušetříš čas se zařizováním převozek. Ikdyž je pravda, že u dlouho jsem nečekal déle jak 20min.
sorry, tomu nerozumím. jak si mám zařídit převozky u nás?
xyron

#20 Příspěvek od xyron »

www.euprevozky.cz/Prevozky

nebo

www.prevozky.eu

ale je to kravina, protože když auto nekoupíš, tak je pak můžeš akorát tak hodit do popelnice.... to že je v případě nevyužití vrátíš a dostaneš cash zpátky je pouhá fikce...
Odpovědět