Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 MP3!! Jaké mám možnosti?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
TomkaKotel

#1 Příspěvek od TomkaKotel »

Ahoj teď jsem koupil BMW E90 a rád bych si poslouchal MP3 z flashdisku nebo CD-MP3, ale vstup na flashdisk nemám a origo rádio CD-MP3 nepodporuje. Tak se prosím ptám Jaké mám možnosti, abych si mp3 poslechl ?
deejaywolf

#2 Příspěvek od deejaywolf »

TomkaKotel píše:Ahoj teď jsem koupil BMW E90 a rád bych si poslouchal MP3 z flashdisku nebo CD-MP3, ale vstup na flashdisk nemám a origo rádio CD-MP3 nepodporuje. Tak se prosím ptám Jaké mám možnosti, abych si mp3 poslechl ?
Ahoj, mně blbne dvd mechanika v iDrive, tak jsem to vyřešil koupí mp3 přehrávače, který mám zapojený do Aux a napájení v loketní opěrce. Vše funguje v pohodě, ale:
1. Přehrávač se sice sám zapíná při nastartování auta, ale vypínat jej musím sám.
2. V intervalu mezi nastartováním auta a zapnutím přehrávače jsou slyšet zvuky jako špatně nalazené rádio(static noise).
3. Je o několik úrovní tišší než přehrávání z CD/DVD v autě. Holt zesilovač na playeru se nedá srovnávat s tím v autě.
4. mp3 player je při jízdě téměř nedostupný, pokud bys chtěl třeba přeskakovat tracky.

Btw, mohl bych používat mp3 v CD mechanice, ale zas tolik se tam toho nevejde ...
TomkaKotel

#3 Příspěvek od TomkaKotel »

Jo no tak přesně takhle teď funguju i já ale je to dosti otravné, furt myslet na vypnutí a když chci přeskočit song tak musím složitě mptrojku nahmatat a přepínat. mě by i stačilo mp3 cd ale tento formát mi mé rádio nepřehraje :( takže asi budu muset zainvestovat do nějaké hovadiny co si s flashkiskem poradí a bude to i spárované s origo rádiem a ovládáním na volantu :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Pokud do toho obetujes nejake penize, tak ja bych si osobne sehnal face profika radio, koupil bych potrebne veci a dodelal si usb konektivitu. Pak to zere krasne usb flash disky,prehrava samo ze mp3, nejspis zvladne i vma a mozna i bezztratove vma. Krasne to zobrazuje slozky, nazvy atd. Bohuzel stoji to prachy, a ne uplne malo, takze v tu chvili uz to temer kazdy vzda a uplne mu postacuje to, co tam ma -))
rostak

#5 Příspěvek od rostak »

Já bych se přidal s dotazem... Mám v e91 radio bussines s idrive. Mechanika je dvd, ale když vypálím Mp3 na DVD tak to neschroupne. Když vypálím Mp3/CD tak v pohodě. Proč to nečte Mp3 z DVD poradí někdo? díky
Martyn
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Martyn »

E90 Profik zere MP3 z CD.. Resp. nejsem si teda 100% jisty ze uplne kazdy, ale ja mam ted aktualne zkusenosti s tretim a vsecky fachci:)
Matiz rozepis se prosim trosku o te USB konektivite, to preci jenom mnooogo lepsi nez vypalovat cd.. Ma to mama v X1 (Proff radio + USB) a jke to bezva:)
Btw kdyz najdes profika by alpine tak dostanes jako bonus znatelne lepsi zvuk:)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matiz »

Ono neni co k rozepisovani... Ve chvili kdy dojde ke zjisteni ze to bude okolo pres 15k jen v materialu bez prace, tak vsechny prejde chut. Samozrejme ze jdou sehnat i starsi dily, nikdy se mi to nepodarilo jako komplet, vzdy se musely brat i nove a treba usb kabel ted nevim uz presne jestli je za dvojku, nebo za dva a pul, nechce se mi to hledat a neumim si to vybavit... Vzdy je to pomerne pracne, at je jedna o dovybaveni aut s idrive nebo bez idrive. Reknu to uplne na tvrdo, pro ty co maji idrive je to kokotina ktera ma opodstatneni pouze v jednom pripade a tim je NUTNOST prehrani bezztratovych vma pro ty kteri maji ligic nebo individual, jinak to naprosto ztraci smysl, protoze mnohem lepsi, ekonomicky vyhodnejsi prodat CCC a poridit CIC. V tu chvili je usb integrovane a interni hard disk na oblibene odrhovacky. Jako bonus jsou veci ktere ma kazde cic jako krasne menu, krasne mapy, popsane mnohokrat ode mne tady.

Pro ty co nemaji i-drive, tak pro ty je reseni taky, ale jeste horsi, protoze je treba poridit nove radio a dalsi veci k tomu, muze to povyskocit na skaredou castku a troufam si rict ze za nynejsi situace v tuto chvili je to okolo 10k za starsi dily bez prace a to pri nekterych vybavach nemusi byt konecna castka.

Stastlivci kteri maji auto po face a bez idrive s profi radiem by teoreticky mohli mit stesti a tam by to slo dodelat za mensi penize, ale i tak to je v nekolika tisicich jen za material. A jestli to pujde nebo ne nedokazu rict bez auta a rozebrani.
Peaty182

#8 Příspěvek od Peaty182 »

a co tohle? to by nepomohlo? je to v loketní opěrce :) http://www.ebay.de/itm/BMW-E90-LCI-E91- ... 0733288823
TomkaKotel

#9 Příspěvek od TomkaKotel »

Hey! Tak tohle se mi líbí!! Jak to má USB tak je to něco pro mě :) máš s tím nějaké zkušenosti ? např. když na ot napíchnu přímo jenom falsh disk tak mi to bude hrát nebo to musí být MP3/4 přehrávač? A Pokud to přehraje Flashku tak dají se písničky přepínat na rádiu/volantu ? Moc dík za info :)
Peaty182

#10 Příspěvek od Peaty182 »

zkušenosti s tím nemám. V autě mam jen vstup na jacka, tak jsem začal koukat jestli nedělají i s usb, že si to pořídim a vyměním, ale co to umí a jestli to jde ovládat na volantu nevím, ale asi by to mělo jít.
vita11 Moderátor
Moderátor

#11 Příspěvek od vita11 Moderátor »

šak vám to matiz o kousek výš popisuje! ten odkaz na ebay je jenom část toho co potřebuješ
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
TomkaKotel

#12 Příspěvek od TomkaKotel »

To jako jo od něj jsem si to četl ale moc se v tom nevyznám nejsem v tomhle profík takže nějaké CCC nebo CIC vůbec nevím o co jde a tak :D
vita11 Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od vita11 Moderátor »

CCC a CIC jsou druhy iDrivů (nebo generace? nevím jak přesně to pojmenovat). A pokud iDirve nemáš, tak se tě to netýká a zajímají tě druhý a třetí odstavec v matizově příspěvku. Takže základní otázka ... máš iDrive nebo ne?
Obrázek
TomkaKotel

#14 Příspěvek od TomkaKotel »

iDrive nemám :) Vlastním bmw 320d 2005 a na rádiu mám napsáno myslím to busines ;)
vita11 Moderátor
Moderátor

#15 Příspěvek od vita11 Moderátor »

tak to je potom druhý odstavec..
minimálně radio, kabel a konektor .. a možná mě matiz ještě doplní
Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

Plus je mozne ze jeste dalsi jednotky, protoze ty stavajici nemusi byt kompatibilni s novym radiem. Nebo nechat stare radio a jednotku telefonu co umi usb. Tak jako tak, pod deset tisic to nebude a to pod deset tisic za starsi, pouzite a ohrkane dily... A ani to nejde sehnat vcelku od nekoho, mne se to nikdy nepodarilo alespon. Navic ani ta dostavba neni jednoducha, je to dost naprd, protoze pro opravdu korektni zapojeni je to hrozne srani, rozkuchat cely vnitrek, vyrobit si kabelaze ktere nejsou k sehnani, ja je nenasel, ale nehledal jsem je nejak extra dlouho. Berte to tak, ze jste si koupili auto s nejakou vybavou a te vybave jsou podrizene i kabelove svazky. No a ty nejsou proste s vyssi vybavou kompatibilni.

CCC a CIC jsou opravdu generace i-drive s tim ze CCC muze byt jeste faceliftove. Poznat jde velmi lehce, ma mezi sachtama pro disky osm tlacitek pro primou volbu. Doporucuju, neserou se, neresil jsem zatim ani jedno jedinne. CIC je jina liga, nabizi toho o neco navic, napsal jsem tu o nem uz dost a nebudu se porad opakovat, jednak proto ze je to zpravidla na dlouho a jednak proto ze se to da dohledat.

A jsou tady lidi co si CIC dodelavali do auta ktere nemelo druhou kaplicku, a uspesne, ale to musi mit clovek to auto fakt moc rad :D
TomkaKotel

#17 Příspěvek od TomkaKotel »

Takže jak to tak vypadá tak kabel s koncovkou Jack a Jack 3.5. ..... a do telefonu si nadělat pár složek s muzikou :) každopádně kluci moc dík a až se do BMW trošku více prokoušu a přeučím z AR tak vám třeba taky s něčím pomůžu :) když bych ještě na něco narazil tak sem písnu :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od matiz »

Hele to je tezko, ja bych to z telefonu nedal a hraje to docela hnusne, proste nic moc, alespon pro mne. Pokud tu muziku chces, je treba zainvestovat... Ja taky neco do sveho nasypal, ale dela mi to radost kdykoliv otevru dvere a nasednu. Jenze muzika pro mne znamena hodne a konicky proste neco stoji. Nekteri ( naprosto drtiva vetsina lidi ) by si klepali na celo, protoze by to vubec mit nemuseli.
vita11 Moderátor
Moderátor

#19 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Já to řeším iPodem přes jack na delší cesty a když se jenom motám kolem komína a všechny rádia mě ser.u, tak mám v rádiu CD s MP3. Jenom ty MP3 u tvojého businessa asi pravda nebudou..
Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od matiz »

Radia jsou vrazda, ja bych zabijel, pisnicka, tri minuty kecani, deset minut reklam, pisnicka dve minuty kecani, patnact minut reklam, alespon tady u nas na dalnem vychode. Vecer se to da jeste jak takz, ale pres den neeee...
Odpovědět