Ahoj. Prosim Vás o radu pri koupi tohoto vozu. Na co si dat pozor?
http://www.auto-diskont.cz/cz/bmw-3/car ... model=1437
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Nákup bmw 316i sedan
1) Kontrola zvenku, hledej rozdíly v odstínech barvy dílů, rozdíly v zašlosti světel. Zkontroluj jestli všechno lícuje, světla, kapota blatníky atd...
2) Motor by měl mít pravidelný chod bez pazvuků, mrkni pod víčko oleje jestli není bílá emulze, stějně tak mrkni na měrku a do expanzky. Podrž hadici od vody a prošlápni motor jestli se nenafakuje, ptej se na spotřebu oleje ikdyž bazar ti ji asi neřekne... mrkni jestli nikde nic neteče.
3) Auto by mělo jet rovně, plynule jít do otáček bez jakýchkoliv vibrací. Určitě by se nemělo hulit z výfuku (tím myslím kouř, ne páru), při bežícím motor zkus spojku a poslouchej jestli neuslyšíš ložisko atd... Tohle asi takovej základ, spíš zkus pohledat tady na foru, už se to tu několikrát řešilo.
2) Motor by měl mít pravidelný chod bez pazvuků, mrkni pod víčko oleje jestli není bílá emulze, stějně tak mrkni na měrku a do expanzky. Podrž hadici od vody a prošlápni motor jestli se nenafakuje, ptej se na spotřebu oleje ikdyž bazar ti ji asi neřekne... mrkni jestli nikde nic neteče.
3) Auto by mělo jet rovně, plynule jít do otáček bez jakýchkoliv vibrací. Určitě by se nemělo hulit z výfuku (tím myslím kouř, ne páru), při bežícím motor zkus spojku a poslouchej jestli neuslyšíš ložisko atd... Tohle asi takovej základ, spíš zkus pohledat tady na foru, už se to tu několikrát řešilo.

No, mechanik taky nejsem
pokud to má opravdu 190 tis tak je to v pohodě po motorové stránce (otázka je jestli jsou km skutečné
). Mám v e36 taky motor m43 a mám na něm nalítáno 600tis a motor běží tichounce, ale taky dostával příkladnou péči. Moje rada: vezmi sebou někoho znalého a rozhoduj se podle celkového stavu auta na km nekoukej, dnes je to hodně orientační hodnota.