Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna oleje v diferenciálu - 325i e91 2005

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
R6

#1 Příspěvek od R6 »

Ahoj všem, mám takový problém. Už mám najeto asi 175t km, a chci vyměnit olej v diferenciálu. Když jsem měl najeto asi 150t, byl jsem v BMW a tam mne napoprvé poslali "do pryč" - že je to prý doživotní náplň. Podruhé jsem se už nenechal odbýt to stejně nevyměnili, že je tam prý jen napouštěcí šroub (vypouštěcí chybí) a že by se to muselo nějak vysávat či co. Volal jsem tedy dnes do ATU zda to dovedou. Prý ne..... že na to nemají "zařízení"...

Prosím vás... znáte někoho, komu někde dovedli vyměnit olej v diferenciálu u e91 325i?? :D

PS: předpokládám, že nemám samosvor. (to měla snad jen M3 a 320Si a pak verze Coupé)
Takže by tam měl patřit 1l Castrol UNIVERSAL 75W-90.
JirkaH

#2 Příspěvek od JirkaH »

já to měnil sám... samo je tam jen napouštěcí ventil, ale to má spoustu aut. kup si třeba v Mountfieldu napouštěcí a vypouštěcí olejovou naplňovačku z umělý hmoty a ohebným půlmetrovým plastem na sekačky - vysaješ a vyleješ - pak napustíš...

daleko horší je rozvodovka - to už je úlet...
R6

#3 Příspěvek od R6 »

JirkaH píše:já to měnil sám... samo je tam jen napouštěcí ventil, ale to má spoustu aut. kup si třeba v Mountfieldu napouštěcí a vypouštěcí olejovou naplňovačku z umělý hmoty a ohebným půlmetrovým plastem na sekačky - vysaješ a vyleješ - pak napustíš...

daleko horší je rozvodovka - to už je úlet...
Ok tak to snad seženu... takže zkrátka někde sehnat hever, zvednout to a sám vysát tou "naplňovačkou".... 8O sakryš copak tohle nemohou udělat v nějakém servisu? :roll:
Odpovědět