Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vyvaření Kaslte + ovládání BC - ATD

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jan1992

#1 Příspěvek od Jan1992 »

Zdravím,
jen k tomu předměnu nechtěl jsem zakladat dvě téma tak to shrnu do jednoho.

Koupil jsem si BMW E36 325i coupe, a mam par problemu na který bych se chtěl tady zeptat jestli by mě někdo třeba pomohl byl bych moc rád.. :)

Vyvaření prahu - auto vypadá vpohodě až na prahy jsou probořený a díry na zvedák totéž takže to vypadá že by to chtělo prahy complet nový.
Tak jsem tak šel po internetu ,ale na coupe jsem nikde nic nenašel až na sedanový completní prahy viz.
http://www.nahradni-dily-zh.cz/NAHRADNI ... ky--prahy/
Tak potřebuji vědet jestli to tam nějaký karosář navaří. Jestli ne budu mu muset zadat těžký ukol.. :)

2.BC palubní počítač - nevím co mě to prodávající řekl,ale něco že vypnul CHECK, jediný co vím tak že je to velký BC a při nastartování tam píše CHECK Control inact, potom zhasne a svízí jen pomlčky na čas, a žádným tlačítkem to už snad nerozsvítím.

3. Stalo se někdy někomu že u rádia hraje jen pravý výškový reproduktor ? Ale to asi bude problem se zapojením..

4.Nesvítí mě levé světlo, žarovku jsem vyměnil konektory pročistil a furt nejde, ale to bude taky asi opět návšteva elektrikáře..

5. zámek kapoty - auto mám zatím v garáži,ale nevím včem je problem za 1. pačka na otevírání jde lehko, a nevím jak to je řešeny,ale asi nějaký zamek nebo nějakej díl nefunguje jak má, a kapota nejde zavřít docvaknu ji,ale silou ji zase otevřu...
Na to bych navedl i central, zamykam pouze dveře klíčem,nezamčou se druhy dveře ( spolujezdce ) ani kufr jako kdyby to bylo bez baterky.. tak bych se chtěl zeptat kde je pojistka nebo jednotka na zamykání..

6. Repas VANOS - Poslední dotaz ohledně repasu nebo koupi repasovaného VANOSU, kde a za kolik by se dal sehnat nebo dát na repas.

Omlouvám se za chyby apod. kdyby někdo vědel jak s čím pomoct byl bych rád, stačí mě aspon odkazy..

Děkuji předem.
Paty

#2 Příspěvek od Paty »

Po úpravě tam pasují prahy ze sedana, odborný karosář si s tím poradí. Jestli se ti boří i výztuhy na hever tak počítej s tím že to taky bude muset vyvařit, ale není to nic co by zkušený karosář nezvládl.
Prahy nekupuj 0,8mm ale kup 1,0 mm tlouštky.
Jan1992

#3 Příspěvek od Jan1992 »

jojo, to jsem potřeboval slyšet :) 1,0 mm jsem tam taky videl takže objednám ty..

Díky Paty
TeggyM3

#4 Příspěvek od TeggyM3 »

check jde vypnout bud diagnostikou a nebo ve skryté funkci BC nr 11 která je vysvětlena ve FAQ na foru
Jan1992

#5 Příspěvek od Jan1992 »

Ja bych ho chtěl zapnout, ale mrknu na FAQ
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

4.Nesvítí mě levé světlo, žarovku jsem vyměnil konektory pročistil a furt nejde, ale to bude taky asi opět návšteva elektrikáře..

E36 má na každou stranu zvlášť pojistku, zkontroluj to=)

Na vanos se prodává repasovací sada, prodávala se tu i v inzerci, případně na e46.bmwklub.cz je v návodech návod na repas Vanosu (single i dual) a jsou tam všechny potřebné věci a kde je sehnat.
lukepostulka

#7 Příspěvek od lukepostulka »

Ten check se side dá vypnout, ale já mom jiný problém - u mě píše check control inactive i když je zaplý check na BC. Bude nejspíš problém s check modulem - jinak si to nedokážu vysvětlit.
Jan1992

#8 Příspěvek od Jan1992 »

Jo tak na to světlo zítra mrknu :)

Jinak už mám obědnaný gumičky do SinglVanos a co jsem četl tak to není nějak moc naročný, takže to snad zvládnu :)
Jan1992

#9 Příspěvek od Jan1992 »

Tak světlo pořád nic, zkontroloval jsem pojistky ( vyměnil ) a furt nesvítí, nevím kde muže bejt problem, po cestě prostě zničeho nic zhaslo a nějak se mu nechce svítit, ale asi už nebudu zkoumat a přenecham to elektrikaři :)
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mesa »

Jan1992 píše:Tak světlo pořád nic, zkontroloval jsem pojistky ( vyměnil ) a furt nesvítí, nevím kde muže bejt problem, po cestě prostě zničeho nic zhaslo a nějak se mu nechce svítit, ale asi už nebudu zkoumat a přenecham to elektrikaři :)
zkontroluj si jeste uzemeni toho svetla. melo by to vest nad leve kolo vedle ulozeni tlumice, mylsim, ze je to prisroubovany pod uchytku air boxu, nebo tam nekde.
Jan1992

#11 Příspěvek od Jan1992 »

Mrknu na to uzemění, budu dneska ješte hledat jednotku centrálního zamykání prý je pod kastlíkem tak se musím podívat co tam je za problem, jinak ješte bych se chtěl zeptat jak silnou máte kdo baterii v 2.5 E36 mě tahle nějak nedrží tak se chystám koupit nějakou silnější s rezervou na hudbu .. :)
blackjack

#12 Příspěvek od blackjack »

Pokud vím, tak když je v autě CHECK, jsou napojený světla skrze jeho jednotku, právě kvůli tomu aby mohl diagnostikovat prasklé světlo. Možná bych hledal nějakou spojitost s tím že ti píše BC check inact. Pokud to někdo jen nevypnul a odchází modul, možná by to tím být mohlo. Protože, pokud by všechno fungovalo, proč by check někdo vypínal.

Ale je to jen moje ničím nepodložená teorie :) Třeba se od toho někdo odrazí.
Obrázek
Odpovědět