Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E90 320d točí ale nenastartuje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Praghell

#1 Příspěvek od Praghell »

Zdravím, prosím o radu. Mám BMW 320d e90. Auto má najeto něco kolem 215 000 km. Když startuju normálně chytne a můžu jezdit klidně celý den. Když ale zastavím na delší dobu(hodinu dvě), tak auto točí ale nechytne a na idrive se objeví závada na DSC (abs atd...), zároveň jsem si všiml, že vždycky když nechytne tak se mi ani nerozsvítí kontrolka čerpadla. Diagnostika našla závady, které s tím nemají nic společného, ty se smažou a auto na první pokus hned chytne. Má někdo nějakou radu co by to mohlo být ?

My si myslíme že to s největší pravděpodobností bude čerpadlo, ale nerad bych ho koupil a zjistil že to není ono. Známý, také říkal že to možná dělá relátko na řídící jednotce, ale po výměně žádná změna.

Ještě mě napadá, že jsem předtím než se to stalo dal na zadní kola moc dlouhé šrouby, které o něco drhly, ale to by nemělo spojitost s motorem.
Jinak auto během řešení závady prošlo výměnou žhavících svíček, vstřiků ale to až po tom co se objevila závada, že nestartuje.

Díky za radu MP
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kortys »

Pokud ti to hlásí chybu DSC, nebo ABS tak jsi mohl těmi dlouhými šrouby možná poškodit kroužek ABS, nebo jeho čidlo. Nevím to přesně zda by to tam mohlo drhnout, ale pokud je to od té doby tak je to možné. S tím, že by tuto závadu brala jednotka v potaz a zabráníla startu nevím, je to ale možné. Pokud po smazání chyby jde normálně nastartovat tak to s tím asi souviset bude. Asi ti odpoví někdo povolanější.
Praghell

#3 Příspěvek od Praghell »

jj včera mi volal mechanik, že to vypadá na podávací čerpadlo v nádrži, které má točit kolem 4 500 ot za min a točí je 3300 ot/min, tudíž auto prý má málo paliva a normálně nastartuje, ale netáhne jak by mělo a motor má prvních 5 min startu horší chod.. vše by se mělo vyřešit výměnou tohoto čerpadla, tak snad jo :)

Jinak abs je moje chyba, kde jak píšeš se určitě poškodil kroužek abs dlouhými šrouby.. Ale to není závada kvůli, které by auto nejelo.
Odpovědět