Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Letní pneu - zkušenosti, doporučení
Zdravím, tak léto pomalu začíná a tak je na čase pořídit do nové sezony nové pneu, jen nevím po čem sáhnout. Tak by mě zajímali vaše zkušenosti s letní pneu a nejlépe v rozměru 225/40/R18 - poraďte, doporučte. Mám to na normální ježdění, žádná divočina, prostě pneu co podrží na suchu i na mokru ale zase nebudou po 15tkm sjeté a taky zase nebudou stát ranec, takový nějaký kompromis.
Zatím jsem uvažoval nad těmito:
Bridgestone Potenza RE050
Dunlop SP Sport Maxx TT
Hankook K110 Ventus V12 EVO
Co třeba další značky Nexen, Falken, Pirelli, Toyo, Vredestein.
Budu rád za každou radu či doporučení.
Díky všem.
Zatím jsem uvažoval nad těmito:
Bridgestone Potenza RE050
Dunlop SP Sport Maxx TT
Hankook K110 Ventus V12 EVO
Co třeba další značky Nexen, Falken, Pirelli, Toyo, Vredestein.
Budu rád za každou radu či doporučení.
Díky všem.
zatim nejlepší web na porovnání pneu na základě uživatelských zkušeností co jsem našel tyrereviews.co.uk, zmanipulovane testy ADAC a v časopisech brát s HODNĚ velkou rezervou, hodně lídí nadává na pneumatiky jejichž jméno neznají z reklam ale přitom na nich nikdy nejeli, já jsem auto (e36 323i) koupil s Continental CSC3, pak jsem koupil sadu letních kol na kterejch byly pneu GT Radial Champiro 328, s těma "čínama" se dalo jezdit uplně stejně, nesetkal jsem se s aquaplaningem, žvejkáním bočnic, nadměrným hlukem, neochotou držet stopu nebo nadměrným hlukem, na druhy auto (e36 325i) jsem sháněl zimáky, než kupovat jetý nebo platit někomu za značku tak jsem si řekl že zkusim koupit ty nejlevnější, vynechal jsem protektory, koupil jsem opravdu ty nejlevnější co šly, ani nevim jak se jmenujou, vyvážit šli normálně i známej mechanik se divil že vypadaj docela dobře
nechci tu tvrdit at koupiš to nejlevnejší nebo ať vemeš nějaký konkrétní pneu, chci říct že pokud nemáš v nějakým směru extrá nároky (přilnavost, výdrž, vliv na spotřebu, hluk) tak to moc neprožívej a kup jaký sám uznáš za vhodný (klidně i s ohledem na testy)
všechny běžný pneu co se u nás prodávájí mají E homologaci, takže musely splnit nějaké základní podmínky na kvalitu a bezpečnost a pak taky veřím tomu že vývoj jde dopředu a nové "číny" jsou vyrobeny minimálně tak dobře jako ty nový Dunlopy nebo Micheliny na kterých sjela e36 před 20ti lety z fabriky...
nechci tu tvrdit at koupiš to nejlevnejší nebo ať vemeš nějaký konkrétní pneu, chci říct že pokud nemáš v nějakým směru extrá nároky (přilnavost, výdrž, vliv na spotřebu, hluk) tak to moc neprožívej a kup jaký sám uznáš za vhodný (klidně i s ohledem na testy)
všechny běžný pneu co se u nás prodávájí mají E homologaci, takže musely splnit nějaké základní podmínky na kvalitu a bezpečnost a pak taky veřím tomu že vývoj jde dopředu a nové "číny" jsou vyrobeny minimálně tak dobře jako ty nový Dunlopy nebo Micheliny na kterých sjela e36 před 20ti lety z fabriky...
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Tak v tom případě ti bohatě stačí Nexen/Roadstone/Syron/Minerva. Stojí málo, vydrží hodně a v týhle šířce na běžný ježdění vlastně udrží všechno.Dave320 píše:..letní pneu a nejlépe v rozměru 225/40/R18 ..na normální ježdění, žádná divočina, prostě pneu co podrží na suchu i na mokru ale zase nebudou po 15tkm sjeté a taky zase nebudou stát ranec, takový nějaký kompromis..
Měl jsem N3000 v rozměru 215 i 225/45/17 a nájezd slušnej. Na suchu prakticky no problem.
Ty premiovky co bodujou v testech jsou právě na pořádnou divočinu a taky proto stojí ranec.

Nedávno jsem pořídil právě Dunlop Sportmaxx

Je třeba si uvědomit, že pneumatiky je to jediný, co auto drží na silnici. Když jsem viděl nějaký testy, jak brzdí normální gumy a číny zejména na mokru, tak mně běhal mráz po zádech.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
Díky za ten link, konečně jeden test co vypadá slušně a narozdíl od jiných mi potvrdil mé nemilé zjištění, že Bridgestone Potenza RE050 (245/40 R17) jsou strašné sračky ...odapoz píše: tyrereviews.co.uk

-
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
Za mě vřele doporučuji Pirelli P7 Cinturato. Tichá guma na který jsem najel 60000 Km. Teď jsem objednával novou sadu 235/45/17 cca 2900Kč/ks. Na gumách opravdu nešetřím. To jediný mě drží na silnici. Nebudu zkoušet číny. Nic mě nepřesvědčí o jejich kvalitách. Kdybych jezdil jenom na suchu, tak přivřu oči, ale na mokru je to tragédie...
-
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
Presne v tomto rozmere mam druhy rok goodyear eagle f1 assymetric a oproti predoslym dunlopom je to velky skok dopredu (su ovela tichsie a drzia ako prilepene), takisto boli za velmi dobru cenu....Ja osobne by som na gumach nikdy nesetril a ciny by som urcite neriskoval (aj cinske disky vyzeraju fajn, daju sa vyvazit, ale potom pride jama a su v ****
, podobny nazor mam aj na cinske gumy )...vredesteiny mame na aute (ale daleko vacsiom a tazsom a v rozmere R20), konkretne ultrac sessanta, ten vzor maju velmi pekny
na vode drzia paradne, myslim ze zatial takisto ziaden problem...Akurat sa mi zda, ze sa deru dost rychlo, ale za to moze najskor asi vaha auta 

Tak jsem si to tak nějak zase prošel a místo toho abych nabídku pneu zmenšil a dostal se k nějakému závěru tak mám toho zase víc.
Co by jste doporučili z tohoto výběru:
Je to poskládáno dle testu.
Vredestein Ultrac Vorti - 93%
Continental SportContact 5 FR - 88%
Nexen N9000 - 84%
Hankook K120 Ventus V12 evo 2 - 77%
Bridgestone Potenza RE050 A - 71%
Dunlop SP Sport Maxx TT - 70%
Tak sám nevím. Nějaké názory, zkušenosti.
Nexen N9000 - 84%
To asi záleží na jakým jsou autě. Já je měl RFT na E60 z výroby a byl jsem z nich těžce zklamanej, na suchu to ještě šlo, ale na mokru to bylo peklo. Kámoš je měl na předokolce Toyotě Avensis, jel jsem s tím na mokru a tam mně přišly dost dobrý.Fatal Design píše:Díky za ten link, konečně jeden test co vypadá slušně a narozdíl od jiných mi potvrdil mé nemilé zjištění, že Bridgestone Potenza RE050 (245/40 R17) jsou strašné sračky ...odapoz píše: tyrereviews.co.uk
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
K úplný číně taky kladnej vztah nemám ty zmíněný Nexen/Roadstone(Rockstone)/Syron/Minerva je jihokorejský koncern.
Je to celkem lehce nadprůměr rozhodně lepší v porovnání než klasik čína jak Wanli, Sailun atd. Kdo potřebuje zrovna ušetřit např. 4.000tis na sadě a jezdí dle předpisů nevím proč by neměl něco dobrzdit, mě se to nestalo.. Spíš je tam nutný častý dovyvažování, v poslední třetině životnosti celkem hučí, spotřeba atp. Cenově tam pak začínají gumy jako Barum, Matador.
Už jsem se jich taky nabažil tak říkám pořídil jsem premiovku - třetího z ADAC testu.
http://www.adactest.cz/testy-pneumatik/ ... entContent

Už jsem se jich taky nabažil tak říkám pořídil jsem premiovku - třetího z ADAC testu.
http://www.adactest.cz/testy-pneumatik/ ... entContent
ještě doplním že jsem překpavenej jak dobře jsou hodnocený pneu Matador MP 46 Hectorra 2 (86% podle tyrereviews.co.uk) a to skoro ve všech rozměrech, pár lidí píše že maj trochu měkčí bočnici, což je fajn na běžnou jízdu po českých cestách ale trochu problém v rychlých zatáčkách, zvažuji jestli koupit verzi XL které mají zesílenou bočnici, ale nadruhou stranu budu kupovat rozměr 225/45 17" a budou obuty na 8J disku, což je přesně akorát, pneu nepřetejká ale ani neni stretchnutá takže by s měkou bočnicí neměl být problém, příjde mi fakt blbost kupovat například Dunlopy SP Sport Maxx (70% podle tyrereviews.co.uk) které stojí o třetinu víc ale recenzích jsou o dost horší
chápu že se ti libí Nexen N9000 (mě taky) ale je potřeba si uvědomit že to je v podstatě semislick a jelikož jsem pochopil, že hledáš univerzálni pneu tak bych je podle toho co jsem vyčetl na netu nekupoval, protože všechny bonusy co pneu nabízí zmízí když začne pršet a budeš nucenej zpomalit aby jízda byla bezpečná
ještě dodám že mě serou lidi který považujou korejský a japonský pneu za číny, dokazuje to jen jejich neznalost a ignoranství
chápu že se ti libí Nexen N9000 (mě taky) ale je potřeba si uvědomit že to je v podstatě semislick a jelikož jsem pochopil, že hledáš univerzálni pneu tak bych je podle toho co jsem vyčetl na netu nekupoval, protože všechny bonusy co pneu nabízí zmízí když začne pršet a budeš nucenej zpomalit aby jízda byla bezpečná
ještě dodám že mě serou lidi který považujou korejský a japonský pneu za číny, dokazuje to jen jejich neznalost a ignoranství
-
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
Maxx TT a RE050 jsem měl na předchozím autě a moc nevydrželi. Cca 30tkm. S adhezí a odvodem vody problém nebyl. Maxx TT mi přišli lepší.Dave320 píše:Tak jsem si to tak nějak zase prošel a místo toho abych nabídku pneu zmenšil a dostal se k nějakému závěru tak mám toho zase víc.
Nexen N9000 - 84%
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Několik let jsem jezdil s Nankang NS-2, ale sada od sady mi přijde horší a horší, ta poslední je nejen hlučnější, ale žádala nezvykle velké závaží a stejnak vibruje jak kdyby byla minimálně jedna pneu hranatá.
Letos chci zkusit Nokian Z G2. Měl jsem kdysi jeden pár a byl s nimi plně spokojen, i když to byl jiný desén a jiný rozměr.
Letos chci zkusit Nokian Z G2. Měl jsem kdysi jeden pár a byl s nimi plně spokojen, i když to byl jiný desén a jiný rozměr.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition