Zdravím všechny,
prosím moc radu jak je to se spolehlivostí řady f10 respektive modelu 530d. Plánuji tento kousek zakoupit, ale občas jsem se dočetl něco o špatné spolehlivosti nebo článku typu tyto kousky nebrat. Jak to tedy prosím je? předem děkuji. Petr
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F10 530d - spolehlivost
Musíš to brát tak, že čím novějším, tím méně spolehlivé. Ať už se jedná o motor, který už s původní m57(která byla vyhlášená spolehlivostí) nemá nic společného, tak i zbytek auta. Doby kdy spotřebáky vydržely 300tkm jsou už dávno pryč.
Takže pokud budeš kupovat 5 s nájezdem do 130tkm, tak v klidu, ale jinak je to pokladnička, do který nasypeš 50 táců ani nemrkneš.
Jinak svezení fakt super a hlavně když tě netrápí vyšší náklady, tak je to fakt super. Motor mě maličko zklamal oproti M57TU2 je takovej až moc plynule akcelerující a na volnoběh mu chybí taková ta sametovost předchozího modelu.
Zrovna teď řeším po prodeji co dál. Nový BMW jsou čím dál horší a zpátky do e39 nebo 46 se mi taky vracet nechce. E60 jsem taky zkusil a dost nákladná záležitost.
Tak hodně štěstí při výběru.
Takže pokud budeš kupovat 5 s nájezdem do 130tkm, tak v klidu, ale jinak je to pokladnička, do který nasypeš 50 táců ani nemrkneš.
Jinak svezení fakt super a hlavně když tě netrápí vyšší náklady, tak je to fakt super. Motor mě maličko zklamal oproti M57TU2 je takovej až moc plynule akcelerující a na volnoběh mu chybí taková ta sametovost předchozího modelu.
Zrovna teď řeším po prodeji co dál. Nový BMW jsou čím dál horší a zpátky do e39 nebo 46 se mi taky vracet nechce. E60 jsem taky zkusil a dost nákladná záležitost.
Tak hodně štěstí při výběru.
Ahoj,pokud chceš naftu,tak je to stále nejlepší volba...V každém případě zkontrolovat případně vyměnit rozvody.Již nejsou nesmrtelné,jak u 160kw verzi,ale u 3L jsou ve předu motoru,tak to není žádný velký problém.Jinak já F10 ve 2.0L vlastním rok,zatím žádný problém,najeto celkem 177Tkm.Gery píše:Zdravím všechny,
prosím moc radu jak je to se spolehlivostí řady f10 respektive modelu 530d. Plánuji tento kousek zakoupit, ale občas jsem se dočetl něco o špatné spolehlivosti nebo článku typu tyto kousky nebrat. Jak to tedy prosím je? předem děkuji. Petr