Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F10 530d - spolehlivost

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gery

#1 Příspěvek od Gery »

Zdravím všechny,

prosím moc radu jak je to se spolehlivostí řady f10 respektive modelu 530d. Plánuji tento kousek zakoupit, ale občas jsem se dočetl něco o špatné spolehlivosti nebo článku typu tyto kousky nebrat. Jak to tedy prosím je? předem děkuji. Petr
gsicbr

#2 Příspěvek od gsicbr »

Musíš to brát tak, že čím novějším, tím méně spolehlivé. Ať už se jedná o motor, který už s původní m57(která byla vyhlášená spolehlivostí) nemá nic společného, tak i zbytek auta. Doby kdy spotřebáky vydržely 300tkm jsou už dávno pryč.
Takže pokud budeš kupovat 5 s nájezdem do 130tkm, tak v klidu, ale jinak je to pokladnička, do který nasypeš 50 táců ani nemrkneš.
Jinak svezení fakt super a hlavně když tě netrápí vyšší náklady, tak je to fakt super. Motor mě maličko zklamal oproti M57TU2 je takovej až moc plynule akcelerující a na volnoběh mu chybí taková ta sametovost předchozího modelu.
Zrovna teď řeším po prodeji co dál. Nový BMW jsou čím dál horší a zpátky do e39 nebo 46 se mi taky vracet nechce. E60 jsem taky zkusil a dost nákladná záležitost.
Tak hodně štěstí při výběru.
fenix

#3 Příspěvek od fenix »

Gery píše:Zdravím všechny,

prosím moc radu jak je to se spolehlivostí řady f10 respektive modelu 530d. Plánuji tento kousek zakoupit, ale občas jsem se dočetl něco o špatné spolehlivosti nebo článku typu tyto kousky nebrat. Jak to tedy prosím je? předem děkuji. Petr
Ahoj,pokud chceš naftu,tak je to stále nejlepší volba...V každém případě zkontrolovat případně vyměnit rozvody.Již nejsou nesmrtelné,jak u 160kw verzi,ale u 3L jsou ve předu motoru,tak to není žádný velký problém.Jinak já F10 ve 2.0L vlastním rok,zatím žádný problém,najeto celkem 177Tkm.
Odpovědět