Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW samo brzdí

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Martin9333

#1 Příspěvek od Martin9333 »

Dobrý den, jsem majtelem BMW e60 r. 2004 automat. V posledni době se mi stává, že při rozjezdu a jízdě mám pocit, že auto nechce jet a při ubrání plynu se auto chová, jako bych brzdil, i když nemám sešláplý brzdový pedál. Pak to třeba na nějakou chvíli přestane, ale později se to znovu opakuje. Co by to mohlo být za závadu ? Děkuji
madmarty

#2 Příspěvek od madmarty »

Martin9333 píše:Dobrý den, jsem majtelem BMW e60 r. 2004 automat. V posledni době se mi stává, že při rozjezdu a jízdě mám pocit, že auto nechce jet a při ubrání plynu se auto chová, jako bych brzdil, i když nemám sešláplý brzdový pedál. Pak to třeba na nějakou chvíli přestane, ale později se to znovu opakuje. Co by to mohlo být za závadu ? Děkuji
Začal bych kontrolou brzd. Pokud to "přibržďuje" víc a jen jedno kolo, bude to tahnout do strany a jedna brda bude teplejší než ostatní. Případně kontrolou brzdičů, atd. Zvednout auto a protočit kola. Vyloučit že to je závada brzdičů. Diagnostiku zda tam něco nebude vidět.

Ale takhle jak to pises to muze byt asi spousta ruznych pricin.
Martin9333

#3 Příspěvek od Martin9333 »

Při brždění se auto nestrhává na žádnou stranu ani při puštění volanto jede stale v příměm směru. Čím jiným kromě brz by tato závada mohla být způsobena ? Před nedávnem jsem byl na STK a něž jsem tam jel byl jsem pro jistotu na vyčtení závad... Nebyla tam žádná závada a ani na STK prohlidne nebyl též žádný problém. Tento problém se začal objevovat až když jsem autem přestal jezdít ( např. 1x za týden).
zzeli

#4 Příspěvek od zzeli »

Zkontroluj ty brzdy, at se mas od ceho odpichnout. Vyjed s autem mimo provoz, staci 10 minut, vubec nepouzivej brzdy a zastav na neutral. Kotouc, ktery bude i jen vlazny pribrzduje. Kdyz auto moc nejezdi, tak se to muze stat.
Martin9333

#5 Příspěvek od Martin9333 »

Dnes jsem to zkoušel na zvedáku a žádné kolo není přibržděné. Nevím čím to můýe být.
Teddy

#6 Příspěvek od Teddy »

Na zvedáku zjistíš kulový. Chce to projet. Párkrát zabrzdi a pak dojeď domu. Podle teploty poznáš který zlobí. Ono se to občas při stání uvolní.

Podle možností bych buď zajel na diagnostiku, jestli není problém s ovládáním. Nebo bych rovnou vlezl pod auto a rozebral brzdy. Záleží na tom co je pro tebe jednoduší.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3552

#7 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Nebo sundej kolo a zkus zatlačit destičku (pístek) zpátky do brzdiče - velkým šroubovákem, sikovkama...Správně to musí jít lehce. Jestli to půjde ztěžka nebo vůbec, tak budou orezlý pístky = výměna.
Odpovědět