Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Help s kodovanim ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joshuax
Klubové ID: 2833
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Joshuax »

Zdarec,

potreboval bych s nekym zkusenejsim prodisktuovat kodovani sve E61cky. Mam kabel, kterym dokazu diagnostikovat, co je potreba. Normalne pracuje s ToolSet32, ale jak se dotknu NCSExpert, tak nactu profil (NCS DUmmy - ty starsi Revtors/Expertmode mi na 4.0.1 nefunguji), F1, F3, Chasis, VInko nacte, ale FA zahlasi error vybavy $624. Podle ruznych podobnych problemu muze jit o neznamou vybavu, nez umi SPDaten, takze jsem zkousel asi 3 novejsi verze 50.2. 53.3 (tusimze) a 54 a zadna zmena.
V jsem se zatim nesnazil nic kodovat, takze pokud je tam vlozena nejaka nesmyslna polozka, je tam uz od predchoziho majitele.

Protoze jsem se v tom jeste nehrabal, tak netusim, jak to ma vypadat a jestli i pres tohle, ma jit auto normalne vycist a tuhle vybavu umazat a preulozit, nebo co s tim je potreba udelat.
Nebo jestli to je spatnym softem,driverem ke kabelu, nebo buhvicim...

uz mi dochazeji moznosti :) Zkousel jsem:

- WinXP 32bit stary notebook (velmi pomaly, proto jsem presel na Win7 novejsi)
- Win 7 64bit
- Win XP ve VMWARE na Win 7 64bit
- INPA 5.02 / 5.06
- NCSXepert 3.0.1 / 4.0.1

Kabel je z bmwshop.sk, modry, ukazuje ignition on ikdyz je odpojeny od auta, zrejme upraveny VAGCOM ?
Piny 7 + 8 propojene.

Vsude se to chova stjene. Jineho pokusneho kralika na hrani nemam, takze to nemam s kym porovnat.

Cas mam v zasade jenom o vikendu (nebo v zamestnani). Dokaze nekdo helpnout touto cestou, nebo pres SZ / mobil, ci mel by nekdo v Praze cas o vikendu na check, pripadne help s rozchozenim diag na mem NTB ?
Jsem si takhle dost nejisti tim, jestli to co mi ta diag vraci, je vsechno spravne, kdyz vim, ze je neco, co mi nejde, jak by asi jit melo....
mr_nitroz

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

S624A Freisprechanlage für C-Netz
S624A Prepartation BMW Handy (Siemens)

Podle me to tam nema co delat. Zkus nacist FA z LMA a zkontroluj si VIN vybavu na www.bimmer.work
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Joshuax »

Nooo, on tam telefon je. Jestli Siemens, nebo jiny, to si fakt nepamatuju, vyhodil jsem ho z kastliku ven, baterka je pekne nafoukla... Simku tam vlozenou nemam. Z LMA jsem to nacist nezkousel, to je fakt.

Dneska jsem stahnul novejsi verze z bmwshop.sk a cele to znova nainstaloval. Na E53jce se data nactou, zapisovat jsem nezkousel (nejak nevim, co bych tam menil...)
Na E61 bohuzel porad stejna chyba.

Tak jako tak, pokud to chci dostat pryc, co s tim ? Musi nekdo s lepsi diag, ktera si to osaha a zapise jenom co je skutecne, nebo nejaky prehrani FW, nebo se to da nekde umaznout i jinou cestou ? Zadny zalohy bohuzel nemam.

---------------------------------------------
Volitelna vybava:

Options
205 Automatic Transmission Automatic Getriebe
217 Active Steering Aktivlenkung
261 Side Airbag For Rear Passengers Seitenairbag Fuer Fondpassagiere
386 Roof Rail Dachreling
402 Panorama Glass Roof Panorama Glasdach
417 Roller Sunblind, Rear Side Windows Sonnenschutzrollo Hintere Tuersch.
423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours
428 Warning Triangle Warndreieck
430 Int/ext Rr Vw Mirror W Aut Anti-dazzle Innen-/aussenspiegel Aut.abblendend
431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend
435 Wood Trim Edelholzausfuehrung
441 Smokers Package Raucherpaket
442 Cupholder Getraenkehalter
464 Skibag Skisack
488 Lumbar Support Driver/front Passenger Lordosenstuetze Fahrer/beifahrer
494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer
502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage
508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)
522 Xenon Light Xenon-licht
524 Adaptive Headlights Adaptives Kurvenlicht
534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik
540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung
563 Lights Package Lichtpaket
590 Lt/aly Wheels/star Sp. 123 W Runflat Lm Raeder Sternsp.123 Mit Notlauf.
605 Telematic Preparation Telematik Vorbereitung
607 Teleservice Preparation Teleservice Vorbereitung
609 Navigation System Professional Navigationssystem Professional
612 Bmw Assist Bmw Assist
620 Voice Input System Spracheingabesystem
638 Car Telephone Professional Autotelefon Professional
672 Cd Changer Bmw For 6 Cds Cd Wechsler 6-fach
676 Hifi Loudspeaker System Hifi Lautsprechersystem
698 Area-code 2 Area-code 2
8SA Country Spec. Release Of Navigation Laenderspez. Navi.-freischaltung
8SB Country Spec. Release Of Telematic Laenderspez. Telematikfreisch.
8SC Country Spec. Release Of Teleservice Laenderspez. Teleservicefreisch.
8SP Cop Control Cop Steuerung
801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung
818 Main Battery Switch Batteriehauptschalter
863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa
879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joshuax »

Ted cumim do te vybavy na podobna cisla a 524 jsou adaptivni svetla. Ze by se nekdo ustrelil ? Svetla mi totiz nefunguji. (teda naklapeni a nataceni)
Foldas

#5 Příspěvek od Foldas »

zkus nainstalovat win 7 ale 32 bit
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Joshuax »

A sance na uspech ? Mam i notes s XPckama a chova se to stejne, tak se ptam ;-)

Jinak z LMA to pise uplne to same. FA se nenacte, pak nejde dat F4.
mr_nitroz

#7 Příspěvek od mr_nitroz »

FA jde vycist a verim ze i zapsat pres tool32, presny prikaz nevim. V NCS by melo jit si udelat vlastni FA, resp. pouzit svuj a ten pak zkusit zapsat do jednotky.
Telefon v loketce je kod vybavy 638.
Blika ti kontrolka u svetel a hlasi to chybu, ze vis ze ti nejde nataceni?
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Joshuax »

Ano, kontrolka blika, jednotka prej nekomunikuje. Jeste jsem je nezkousel prohodit, ale obe jsem mel rozdelane a jsou uplne ciste, bez znamky zateceni. Zkousel jsem i motorky prstem, jdou lehce, svetla mam nastavena napevno, aby se s tim dalo jezdit.
airbone
Klubové ID: 1836

#9 Příspěvek od airbone »

mr_nitroz píše:S624A Freisprechanlage für C-Netz
S624A Prepartation BMW Handy (Siemens)

Podle me to tam nema co delat. Zkus nacist FA z LMA a zkontroluj si VIN vybavu na www.bimmer.work
Neviem odkial si vytiahol takuto vec, ale SA624 pre E60 neexistuje. To znamena ze program pise chybu. Uz niekolkokrat som sa stretol ze v E60ke bol zapisany nejaky vadny SA kod, potom sa to neda vycitat s NCS Expert.
Inak riesenie tohto problemu pre kolegu som uz pisal na slovenskom fore.

Riesenia su tri:

1. Ist do BMW servisu kde maju diagnostiku pripojenu online. Pri nacitani auta ista zobrazi chybu FA, pripoji sa na bmw server odkial stiahne spravne FA, zapise ho do jednotiek a cele auto znovu nakoduje ako ma byt.

2. NCS Expert - zadat cely FA manualne kod po kode, alebo este 3. moznost - taktiez NCS Expert - vytvorit simulacny ssd subor s celym FA, ten nacitat. Ak chces a vies robit s NCS Expert, vytvorim ti ten subor.
V oboch pripadoch potom treba samozrejme novy FA zapisat do LMA, a do CAS a nasledne dat prekodovat vsetky jednotky. Pretoze vyzera to ze svetla nefunguju asi preto, ze sa nejakym nedopatrenim kod 524 zmenil na 624. Takze auto ani nevie ze ma mat adaptivne svetlomety.

Taketo chyby vo FA sa udeju hlavne ak sa niekto hra pripaja sa na auto s roznymi cinskymi kopiami ako carsoft, bmw scanner apd a roznymi inymi klonmi resp. nie originalnymi programamy ktore maju tieto funkcie. Zmeni tam nejake kodovanie a nasledne ho da zapisat do jednotiek. Casto tieto osemetne programy spravia takuto hovadinu ze zapisu uplne nezmyselny parameter. Uz som tu mal na opravu 2x odrovnane budiky (z E39), na ktorych niekto menil kodovanie apd.. cez bmw scanner alebo nieco podobne (zmena jazyka to bola alebo nieco take) Uplne rozmrdal obsah eeprom pamate, zapisal do nej nezmyselne a neplatne udaje. BUdiky nefungovali, vypisovali chybu EEPROM a kodovania. Poskodeny obsah sa nedal prekodovat, musel sa do eeprom zapisat cely dump z inych budikov rovnakeho cisla. To len pre info dodatocne....
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Joshuax »

Noooo, jsem ajtak a NCS Expert ve sve podstate prace s MAN soubory mi prijde banalni a je potreba jenom pohlidat podminky pouziti. Kabel mam stejny, jako kazdy jiny, mam i jiny, ale ten E60 neumi, takze jsem ho nezkousel ani na diagnostiku, natozpak na kodovani. (pouzival jsem na diag E53)

Potud nemam, problem, ale prekodovavani jednotek takrikajic from scratch, nebo nejake dalsi zapisovani atd, to jsem nikdy nevidel, takze bych radeji nechal na nekoho, kdo by vedel o cem je rec.
Spis jsem potreboval vedet, jak se to da ci neda udelat, abych hledal nejake reseni.
Pokud by se v Praze nasel nekdo, kdo je schpny mi s tim helpnout a nakodovat to dle potreby, aby se dalo i zkusit, jestli prave ty nefunkcni AHL svetla nemohou byt prave problem tohoto. Nerad bych poshanel jednu ci dve jednotky ovladani AHL a pak zjistil, ze to nepomohlo a shanel zbytecne dalsi veci... :-(
Odpovědět