Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
bmw e61 530d rv.04 je to normalni? merka oleje
- Giovany1971
- Klubové ID: 3968
- Kontaktovat uživatele:
A co myslíš že ti kolega Misanek asi napsal..separátor..defacto odvěrání skříně..je to na ventil dekludafson píše:Jeste jsem slysel zda by to nemohlo byt odvetrani klikove skrine?
https://www.google.cz/search?q=separato ... WXakTJM%3A
Pístní kroužky při každé kompresi spalovacím cyklu nikdy netěsní na 100% a nějaká minimální část tlaku jima "profoukne" dolů k ojnicím a klice. Samozřejmě při nasčítání několika tisíc těchto cyklů pak ve výsledku vzniká celkem velký přetlak, který pokud není odvětráván z hemreticky uzavřeného prostoru, tak nejen že vyráží měrky ale může vyrážet i gufera
Co se výměny odlučovače týče, tak si myslím, že jeho výměna u každé výměny oleje je zbytečně přehnaná

Co se výměny odlučovače týče, tak si myslím, že jeho výměna u každé výměny oleje je zbytečně přehnaná
- Joshuax
- Klubové ID: 2833
- Kontaktovat uživatele:
Jasny, diky za info. Myslel jsem si, ze to bude prave unikanim tlaku pres pistni krouzky. Pres ty zamky chte nechte musi neco malo prolezt, i kdyby byly valce i krouzky v top stavu.
Take diky za upresneni intervalu vymeny odlucovace. Vim, ze jsem ho menil ted, mimo vymenu oleje, protoze kdyz jsem auto kupoval a nechal olej udelat, odlucovac vymenen nebyl. Do sani se mi dostaval olej, takze to byl jediny logicky tah. Ted jsem na to nejakou dobu nekoukal, ale kdyz se bude do toho sani porad dostavat olej, pak uz to jde jedine z turba ze ?
Take diky za upresneni intervalu vymeny odlucovace. Vim, ze jsem ho menil ted, mimo vymenu oleje, protoze kdyz jsem auto kupoval a nechal olej udelat, odlucovac vymenen nebyl. Do sani se mi dostaval olej, takze to byl jediny logicky tah. Ted jsem na to nejakou dobu nekoukal, ale kdyz se bude do toho sani porad dostavat olej, pak uz to jde jedine z turba ze ?
Ahoj vsem jakožto zakladatel tohoto témata pisu i výsledek v utery objednáno u autokelly(už nikdy) prisel presne ten dil jaký jsem potřeboval ve středu ale bohužel presne to co jsem mel v haj....lu tak tam nebylo cili ten filtr který byl zapekly olejem a ze ho nikde nemůžou najit-( volám ihned do bmw liberec tam hned objednano za necelých 1900 kc s tim ze na tom díle probehla inovace -už tam není filtr ale plastovy labirint, dnes namontováno nastartovani ohrani motoru vytáhnu měrku a nic žádný olej se ven nevali.Omyl jsem spodek vanu a vse oblíte kolem a po chvíli brblani na volnoběh vidim jak se z vypustaku na vane line olej říkám si vytlacilo mi to tesneni po sroubem, ze zvědavosti vemu klic s zkusím dotahnout- a ejhle šroub povoleny-( - jen me ted zajímá jestli je to souhra náhod odlucovac tlačil olej do měrky nebo mohl motor od spodu nasavat false.vzduch a foukat to do pryč pres měrku?ale každopádně je vse zrejme vyřešené.Jen by me me zajímalo zda je to náhoda nebo i zda třeba tlak muze povolit šroub?
- Giovany1971
- Klubové ID: 3968
- Kontaktovat uživatele:
[quote="dafson"]Ahoj vsem jakožto zakladatel tohoto témata pisu i výsledek v utery objednáno u autokelly(už nikdy) prisel presne ten dil jaký jsem potřeboval ve středu ale bohužel presne to co jsem mel v haj....lu tak tam nebylo cili ten filtr který byl zapekly olejem a ze ho nikde nemůžou najit-( volám ihned do bmw liberec tam hned objednano za necelých 1900 kc s tim ze na tom díle probehla inovace -už tam není filtr ale plastovy labirint, dnes namontováno nastartovani ohrani motoru vytáhnu měrku a nic žádný olej se ven nevali.Omyl jsem spodek vanu a vse oblíte kolem a po chvíli brblani na volnoběh vidim jak se z vypustaku na vane line olej říkám si vytlacilo mi to tesneni po sroubem, ze zvědavosti vemu klic s zkusím dotahnout- a ejhle šroub povoleny-( - jen me ted zajímá jestli je to souhra náhod odlucovac tlačil olej do měrky nebo mohl motor od spodu nasavat false.vzduch a foukat to do pryč pres měrku?ale každopádně je vse zrejme vyřešené.Jen by me me zajímalo zda je to náhoda nebo i zda třeba tlak muze povolit šroub?[/quot
Nemuže ti povolit výpušták ani omylem...předpokládám že byl řádně dotažen..pokud byl volný je to souhra náhod
Nemuže ti povolit výpušták ani omylem...předpokládám že byl řádně dotažen..pokud byl volný je to souhra náhod