Zdravím.
Když napadl sníh, chtěl jsem otestovat DSC (můj první systém ani ESP jsem neměl) našel jsem dlouhou plochu, samozřejmě jsem se rozjel zatočil volantem do plného rejdu a auto jelo rovně bohužel DSC ani nezasáhla, nešlápl jsem na brzdu ale pouze uvolnil plynový pedál.
Je to normální ?
Jinak vytahuju příspěvek z street.pro > Stabilizace je schopná pomoci při náhlém smyku ubráním výkonu a přibrzděním
konkrétního kola a srovnání auta do požadovaného směru , nepomůže při nedotáčivosti ve větším rychlosti např. na sněhu do zatáčky (musíte hodně zatočit volantem, aby pochopila,co se děje).
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
DSC a nedotáčivost
-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
DSC není všemocné. Jediné údaje, které má, je natočení volantu s určitou tolerancí a údaje o otáčkách na kolech. [Logika]Pokud ale najedeš na plochu, která nemá skoro žádnou adhezi, co bys chtěl přibrzdit, aby auto zatočilo?[/Logika]
DSC se v podstatě stará o to, aby auto adhezi neztrácelo, a to především pod plynem.
DSC se v podstatě stará o to, aby auto adhezi neztrácelo, a to především pod plynem.
Funguje to, ale pokud není např. žádné výrazné boční zrychlení, auto nemá jak poznat, že je něco zasadně špatně (je tam určitá tolerance), viz tvoje situace - auto jelo/hrnulo se rovně, asi žádnou velkou rychlostí, kola se otáčela všechna, nebrzdil si, nepřidával, žádné zrychlení, tak co bys chtěl?
Pokud auto rozhodíš plynem či brzdou v zatáčce, srovná ti to. V dlouhé táhlé zatáčce musíš trochu cuknout volantem, aby to vyhodnotil jako nedotáčivost, jinak nechá "hrnout" auto po větším rádiusu a skončíš ve škarpě :-/

- Přílohy
-
- DSC off.jpg (25.39 KiB) Zobrazeno 849 x
“Ability is what you're capable of doing.”