zdravím.. chci se zeptat znalejších a nejlépe těch kteří měří emise... jak to je tedy den od nového roku s měřením emisí na autech do roku 2000 které ještě nemají zásuvku OBD ? ... jedná se mi o to že mám tds rok 96/97 s klasickou bmw zásuvkou kulatou a nové mašiny ma měření emisí budou vybaveny jen zásuvkou OBD .. ptal sem s ekolegy co byl ted na měření na školení měření emisí a sám neví jak to vlastně bude na starých vozech, ale z dokumentace kterou dostal jsem si přečetl že pokud stanice měření emisí nemá na diagnosticém zařízené které slouží i k měření emisí nemá zásuvku OBD tak pokud výrobce vozidla nestanoví jinak tak provede měření emisí starým způsobem bez napojení na diagnostické zařízení a dané hodny jako teplota oleje, koeficient kouřivosti atd.. zadá ručne do přístroje... a pak jsem se ptal druhého emisáka a ten říkal že pokud mám motor řízený s katem tak musí vyčít paměť závad a pokud nemám zásuvku obd tak bohužel.. jak to tedy je a bude? díky
uff tak to sem rád.. a co mám tedy kolegovi říct až za ním příjdu že chci udělat emise? on říkal že se toho bojí a neví kde má hledat jak stanovil výrobce aby neudělal nějakou blbost a nedostal za to penále (50 litrů za špatné měření emisí) ... a dál by mě zajímalo jak je to třeba u opel corsa 1.4 si rok 94 se zásuvkou takovou hranatou opláckou tuším že 10 pinů? ... to se bude nebo nebude napichávat? a ještě O1 1.9tdi 66kw rok 99 se zásuvkou obd.. to se bude napichávat? všechny tyto auta mám doma tak at vím jak na tom jsem.. díky
tady mám vyfocené školící dokument pro techniky ME .. píše se tam že pokud výrobce vozidla výslově nepředpisuje kontrolu řídícího systému tak se vozidlo z hlediska paměti závad nekontroluje... kde tedy seženu ono potvrzení výrobce že to není vyžadováno a aby mi kolega s klidným svědomím udělal ty emise? díky
Jestli mas ten motor v normalnim stavu, tak ty cerveny musi vydrzet. Denne takhle trapim nekolik aut a zatim umrel jenom espace a kolegovi audina, na ktery se rozloucilo turbo. Audi byla vrazda a renault byl renault
Moc to hrotis.
nehrotím ale jak se k motoro chováš tak takový pak je .. má už skoro 400tis a jede výborně, neteče, olej taky nežere... a červené pásmo tomu dobře nedělá
Audi vymyslelo nahon na všechny kola a dalo si to do znaku. Renault nevymyslel nic, a taky si to dal do znaku -)))
Nicmene k tem emisim, u veteranu je všechno při starem a ono si kolega třeba dokaze s tim vytacenim pomoct aby masina videla otáčky jake chce, ale motor pohrka na volnobeh nebo lehce zvysene...
a ještě by mě zajímalo něco k stk... bude se fotit pžístrojová deska... jako klasika u e39 mám na displeji rozsypaný čas a tacho je sotva čitelný pro oči... bude se tohle nejak hodnotit když to není čitelné?