Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 525i-houpání otáček,špatné starty

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rekin-e28

#1 Příspěvek od Rekin-e28 »

Ahoj,na pracovní e34 525i 1996 Vanos je od léta problém s volnoběhem a startama,začlo to ze dne na den,příjdu startuju a startér točí třeba 6s.než auto chytne,když vypnu motor ihned zase nastartuju tak už chytne hned ale jakmile auto dýl stojí ikdyž du třeba jenom do krámu tak pak takhle blbě startuje.

A pak taky problém s houpáním otáček,po startu a i při vyšlápnutí spojky třeba na křižovatce začnou houpat otáčky cca.600-1000ot. a po chvilce se to uklidní a běží normálně a když přidám a uberu plyn taky chvilku houpe a pak se to uklidní,má na to docela vliv když jsou puštěná světla.

Co jsem zkusil:výměna všech filtrů,svíček,váhy vzduchu.

Napadlo mě čidlo kliky nebo vačky nebo volnoběžný ventil,případně nějaký podtlak na sání.

Celkem mě to štve,docela se namáhá baterka tak bych to rád vyřešil.
Setkal jste se s tím někdo?
Předem moc díky :wink:
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mika_hakkinen »

Co podavaci cerpadlo, je dostatecne velky tlak v liste?
Rekin-e28

#3 Příspěvek od Rekin-e28 »

Jj,to sem zapomněl napsat-taky vyměněno.
Rekin-e28

#4 Příspěvek od Rekin-e28 »

Tak trochu posun-zjištěno že po natankovaní lepšího benzínu z benziny auto startuje skoro normálně,předtím jsem jinak bral pořád obyč u globusu-může na to mít vliv?
Jinak auto je na plyn ale běží uplně stejně na obě paliva,trochu jsem si hrál s podtlakama a je to trochu lepší,ale furt to není ono.
Co ten ventil volnoběhu nebo nějaké to čidlo?Může mít takový vliv?
Odpovědět