Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kontrola mnozstvi chlad. Kapaliny E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
filiposvw

#1 Příspěvek od filiposvw »

Zdar odbornici. Jak zjistit mnozstvi chlad. kapaliny u E60? Nadobka je cerna ne nejak pruhladna a hladina pres ni neni videt. Na vicku je obrazek nake merky, nebo co to je a kdyz vicko otevru tak tam neni videt nic.
Dik za kazdou radu.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

V té nádobce je plovák s tyčkou - to je ukazatel množství. V té expanzní nádržce má být tolik kapaliny, aby horní část tyčky byla zároveň s okrajem hrdla.
Tohle je správně:
Obrázek

Tohle už je moc:
Obrázek

Pokud tam ten plováček s tyčkou není vidět, pravděpodobně praskla jeho plováková část a je utopený někde u dna nádržky. Jestli se dá plovák vyndat jsem nezkoušel a jak vypadá ta nádobka rozebraná je na obrázku v odkazu níže. Ale slepit to zpátky se zárukou těsnosti pod tlakem a teplotou bych si netroufnul, jen v Číně zvládnou úplně fšechno. :D
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E46.html

Tady je video od německy hovořícího Číňana, má i jiné velmi dobré návody https://www.youtube.com/watch?v=Bgac9dD0nhw
Zdenda530d

#3 Příspěvek od Zdenda530d »

Toto je debilita nejhrubšího zrna...

Teď to neberte nikdo špatně, není to nic proti E60 ani jiným modelům ale obrací se mi krevní oběh, když vidím obdobné "vychytávky". Prostě jednoduchá věc je řešena (s ohledem na možnost naprosto triviálního řešení) složitým způsobem/systémem.

[namísto průhledné nádobky s ryskou dát někam plovák s měrnou, která se může zlomit, plovák seknout/rozlomit atp., je zhovadilost]

Prostě "provádění operace rohovky análním otvorem" hadr....
sonyk02

#4 Příspěvek od sonyk02 »

Já už tam žádný plovák nemám, když otevřu víčko je tam takový žlutý výlisek s max a min. viz foto.
Přílohy
ukazatel hladiny vody bmw E60
ukazatel hladiny vody bmw E60
DSC_0736.JPG (195.58 KiB) Zobrazeno 663 x
filiposvw

#5 Příspěvek od filiposvw »

starML píše:V té nádobce je plovák s tyčkou - to je ukazatel množství. V té expanzní nádržce má být tolik kapaliny, aby horní část tyčky byla zároveň s okrajem hrdla.
Tohle je správně:
Obrázek

Tohle už je moc:
Obrázek

Pokud tam ten plováček s tyčkou není vidět, pravděpodobně praskla jeho plováková část a je utopený někde u dna nádržky. Jestli se dá plovák vyndat jsem nezkoušel a jak vypadá ta nádobka rozebraná je na obrázku v odkazu níže. Ale slepit to zpátky se zárukou těsnosti pod tlakem a teplotou bych si netroufnul, jen v Číně zvládnou úplně fšechno. :D
http://www.bmw-

syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic299278_Ausgleichsbehaelter_kleben_3er_BMW_-_E46.html

Tady je video od německy hovořícího Číňana, má i jiné velmi dobré návody https://www.youtube.com/watch?v=Bgac9dD0nhw
Dik za vysvetleni, ja jsem tu nadobku i ten obrazek skoumal a kdyz jsem otevrel vicko tak jsem porad premejslim kde muze byt. On tam prave vubec neni tak jsem z toho byl zmatenej. Divne, ze kamos ma X5ku a taky mu tam nic netrci. Asi trochu slabost dumyslneho systemu.
Diky za kompletni vysvetleni, hned vim na cem jsem.

Jeste dotaz, kde ma bejt asi hladina na maximu k vrchnimu hrdlu nadobky?
filiposvw

#6 Příspěvek od filiposvw »

A jeste jeden dotaz, nevite nekdo jak je presne dloua ta tycka od toho plovaku co ma vylezt? Plovak tam asi plave a fakt tam je videt, ze uprostred nej neco mohlo byt pridelane.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ta expanzka stejne casem praskne, tak rovnou kupte novou, kdyz je spadla tycka dole...
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět