Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 - klimatizace chladí naplno a nereguluje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elektro

#1 Příspěvek od Elektro »

Hledal jsem v tématech a nenašel odpověď.Mám E39 s dvojitou digi klimatizací a když jí zapnu "*" tak nejde regulovat tlačítky 16-32 C.Chladí naplno pocitově na 16C i když mám na displeji nastaveno 22.Máte někdo zkušenost co by to mohlo být ? Vypadá to jako že neví kolik je ve vnitřním prostoru auta.
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

Funguje ti ventilátorek v panelu klimy? Topí auto když vypneš klimu a dáš topení třeba na 32 stupňů? Nemáš nahodou kolečko na středovém ofuku na studený vzduch pak ti ze všech středových ofuku půjde vzduch jenom přes výměník klimy a radiator může topit jak chce. nejlepší je diag kde se podívaš na live data
ACDC
Klubové ID: 2156

#3 Příspěvek od ACDC »

Ventilátorek by to takhle moc nezkurvil..
Lucifer
Klubové ID: 3086

#4 Příspěvek od Lucifer »

ále zkurvil, zkus si před něj dát v létě studený pití a najednou přestane chladit klima a začne skoro topit :)
Elektro

#5 Příspěvek od Elektro »

Foldas píše:Funguje ti ventilátorek v panelu klimy? Topí auto když vypneš klimu a dáš topení třeba na 32 stupňů? Nemáš nahodou kolečko na středovém ofuku na studený vzduch pak ti ze všech středových ofuku půjde vzduch jenom přes výměník klimy a radiator může topit jak chce. nejlepší je diag kde se podívaš na live data
To ještě zkusím.Při vypnuté klimatizaci určitě topí,ale při zapnuté si tím jistý nejsem.Zkusím a dám vědět.Mám pocit,že právě netopilo a foukalo studený vzduch i při zaplé teplotě třeba na 25.Kolečko pro regulaci teplého vzduchu na plné tři červené tečky. Jinak větráky točí a regulují podle nastavené intenzity ofuku na digi panelu symbol vrtulky.
Elektro

#6 Příspěvek od Elektro »

Tak nereaguje i když mám kolečka nastavená na středovém ofuku na topení..stále chladí tak na 16 C při nastavených třeba 20. Podle mě by měla dorovnávat teplejším vzduchem a to se neděje.Nějaký nápad co by mohla být příčina :?: Je někde uvnitř čidlo pro klimatizaci ?

Ventilátorek klimatizace v panelu ?
Foldas

#7 Příspěvek od Foldas »

Sežeň si někoho s inpou v live datech jsou vidět krásně všechny teplotní snímače a co ten ventilátorek v panelu točí se?
Elektro

#8 Příspěvek od Elektro »

Foldas píše:Sežeň si někoho s inpou v live datech jsou vidět krásně všechny teplotní snímače a co ten ventilátorek v panelu točí se?
Je to slyšet ? Myslím že ne jestli je v panelu. Pouze větráky pod palubkou.Zkusím sehnat tu Inpu ,mám pouze Carsoft a ten to asi nedokáže diagnostikovat.Každopádně díky za možnou příčinu.
Foldas

#9 Příspěvek od Foldas »

I když vypneš klíček je ten ventilátorek asi 15 minut slyšet. na carsoft interface jede i inpa tak si nějakou stáhni z netu
Elektro

#10 Příspěvek od Elektro »

Tak to zkusím..děkuji za informace ohledně ventilátorku i diagnostiky.Pravděpodobně mi nefunguje od začátku, protože mi takhle chladí od doby co jsem auto koupil.
Odpovědět