Zdar bejci,potřeboval bych poradit,jakej olej dolit do motoru e61 D...na kompletní vyměnu oleje a filtrů jdu až příští týden,ale dnes se mi zobrazila výstraha "nízký tlak oleje" a ať vypnu motor...nevíte někdo co přesně tahle hláška znamená ? pomůže dolití oleje ?
Díky za info
Na merce mas videt nejakou hladinu?
Urcite ti to napsalo nizky tlak,nenapsalo ti to nahodou nizka hladina oleje?
Muze to byt olejovy cidlo ale tady nemusi.
Do m57 patri nejaky 5w30 LL04
Hladina oleje je normalni,presne mezi max a min...takze tim to nebude :-/ To hlaseni je opravdu nizky tlak oleje...nemohlo by to byt tim,ze se ten olej pri delsi ceste zahreje natolik,ze mu klesne viskozita a tim dojde k tomu hlaseni tlaku ? pomohlo by,kdybych dolil trochu novyho oleje ?
Jsem cca 200 km od domova a nerad bych zadrel motor :-/
Jenže mě se to hlášení objevuje normalně při jízdě...teda potom už i na volnoběh,ale prvotní hláška je při jízdě :-/ když s tím pojedu,můžu odkurvit motor i když olej tam je ? Potřeboval bych se s tím dostat domu,cca 200 km
Tipoval bych to na cidlo popr.kabelaz k nemu.Pokud by tam byla ztrata tlaku mazani tak by by to podle mne nebylo tak ze by ti to jednou svitilo a jednou ne.Jestli s tim jezdit nebo ne je otazka
U kamarada e60 530i to delalo taky, vymenil cidlo a porad to same. Nakonec jsme zjistily, ze mel zaneseny olejovy filtr a jeho pruchodnost byla spatna. Stalo se to, ze tam zacal davat spravny olej po predchozim majiteli a zacal se mu uvolnovat karbon, nastesti vsechno pochytal filtr, menil ho snad kadych 2000km nez byl klid.
podle toho co psal, tak mu to už nějakou dobu dělá a taky s tim najezdil jak píše 20 - 30 km. Takže nervy má pevný dost (třeba na to aby s tim dojel do nejbližšího servisu nechat změřit tlak oleje).