Nenašel jsem žádný téma, tak jsem založil vlákno.
Mam vyměněný hřeben řízení (repas celý převodovky řízení). Servo ale na každou stranu zabírá jinak. Do leva je to přeposilovaný a do prava to jde znatelně víc ztuha. Hlavně mi vadí, že jak vezmu za volant do leva, tak je to strašně citlivý. Skoro mam pocit, jako bych ten volant držel, aby se sám neroztočil. To je samozřejmě blbost. Volant se normálně vrací sám. Po rovině to nikam netáhne, dneska udělaná geometrie.
Prostě jako by to doleva bylo přeposilovaný a do prava nedoposilovaný. Má s tim někdo zkušenost? Dá se to nějak seřídit, nebo musim tu převodovku reklamovat?
Dík
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
nastavení serva
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Mě můžete chytat za slovo jak chcete, já na to jebu*
Kde ti tu repas dělali? Z toho co vím tak se řeší způsobem kromě výbrusu hřebene atd. se ten pastorek řízení pootočí o 90° či 180° uprostřed hřebene tzn. má novou styčnou plochu. Volant by pak opět neměl mít kolem středu vůle. Možná je pastorek šíšatej nebo něco podobnýho ohledně tvarové geometrie dílů mi to přijde
Druhá možnost jak je na tom čerpadlo a posilovač hydrauliky.

Druhá možnost jak je na tom čerpadlo a posilovač hydrauliky.
Repas mi dělali v polsku. Dovnitř člověk nevidí, ale koukali jsme na to a zdálo se to bejt pěkně udělaný. Všechno se tvářilo nově. Byla to výměna kus za kus.
Už jsem jim psal, jestli s tim mají zkušenost a co s tim.
Přemejšlim, že kdyby to bylo čerpadlo, tak by to asi dělalo i před výměnou a hlavně by se to asi chovalo stejně na obě strany. Nebo se pletu?
Tady se to chová tak, že na levo je to zbytečně přeposilovaný. Netušim, jak to vypadá uvnitř toho serva. Co řídí kdy to má kam tlačit ten olej, aby to zabíralo ve správnym směru.
Jinak do krajních poloh vytočim volant na obě strany stejně, i kola jsou stejně natočená. Geometrie je udělaná.
Už jsem jim psal, jestli s tim mají zkušenost a co s tim.
Přemejšlim, že kdyby to bylo čerpadlo, tak by to asi dělalo i před výměnou a hlavně by se to asi chovalo stejně na obě strany. Nebo se pletu?
Tady se to chová tak, že na levo je to zbytečně přeposilovaný. Netušim, jak to vypadá uvnitř toho serva. Co řídí kdy to má kam tlačit ten olej, aby to zabíralo ve správnym směru.
Jinak do krajních poloh vytočim volant na obě strany stejně, i kola jsou stejně natočená. Geometrie je udělaná.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Co to stálo od Pšonků? Zkus zavolat p.Procházkovi, dělají to důkladně a má veškeré zkušenosti a je celkem ochotnej po tel.: http://www.klimacar.cz/kontakt/full-ser ... acar-s-r-o
Dík za radu. P. Procházka je fajn, vstřícnej a rozumí tomu! Dostal mě do obrazu.
Doma jsem změřil rozdíl v potřebnym krouťáku doprava a doleva. Rozdíl je 12%. Má bejt max. 2%. Takže už jsem to reklamoval a mám s tim přijet.
Další den v prd....
Poláci začali s tim, že když to nebude závada u nich, tak tu opravu zaplatim. Tak jsem kontroval, že velice rád, ale na oplátku teda chci, že když to bude jejich chyba (servo, nebo jeho montáž), tak mi zaplatí cestu a případnou geometrii. Ten den holt nějak oželim.
Doma jsem změřil rozdíl v potřebnym krouťáku doprava a doleva. Rozdíl je 12%. Má bejt max. 2%. Takže už jsem to reklamoval a mám s tim přijet.
Další den v prd....