Vzpera 5 vrat ma na sobe pruzinu a ta byva vetsinou praskla.
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
taky mě to čeká....no a už ted počítám s tím že jen ty pístnice všecky 4 budou stát cca trojku. co nadělám....zas budu snad mít radost z toho jak to hezky chodí potom...
Caute.Ja delal repas u pana gorcaka viz.vyse . Vsechny 4 kousky za 600,- rok zaruka.Jen je treba z tech dvou sundat ty pruziny.To jsem zmakl pres dve zavitove tyce a dva kusy plochace.Bacha pruzina je 2x vetci jak tlumic v natazenem stavu.Tak te je to fakt o hubu ale zvitezil jsem a dvere opet drzi jak za mlada.S pruzinama vam to Gorcak neudela.byl jsem tam osobne a prej na to nema vercajk.
Jo jo.V rukách to je sebevražda.Pěkně ti to vyliska .Ja si vyrobil stahovák.Bylo třeba jen dva kousky plochace,síla tak aby se vešel mezi závity pružiny a 1 závitová tyč 8mm, jo a CO. Udělal jsem si dva plocháče s přesahem přes šířku pístnice a vyvrtal do něl 3 díry.2 na kraji pro závitovku a jednu uprostřed pro usazení pístnice.druhy kousek plocháče jsem rozřízl jestě na půl a vyřezal do něj zářez tak aby se dal těsně nasadit mezi závity na konci pružiny.Přiložil druhou půlku plocháče a heftl to CO at pružina neutece.Těma plocháčema se pružina octla v pasti a dala se v poho přes závitovky stáhnout.Je třeba mit závitovky aspoň 50cm.Hodka práce a bylo hotovo.Bohuzel me to nenapadlo fotit.
Tak jsem to honem cmarl.myslim ze z obrazku a popisu je to vic nez jasne.Pozor pri montazi at se neponoci plastove pouzdra pruziny.jinac by potom preskakovaly zavity po pistnici pri otvirani a zavirani dveri.