Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34 540i - imobilizer x centrál?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3552

#1 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ahoj, zčistajasna zjevil se problém...

Přijdu do garáže s tím, že potřebuju s autem popojet, snažím se dálkou otevřít a nic...otevřu klíčem - centrál nereaguje, otevřou se jen dveře řidiče... začínám čuchat problém... :-) dám klíčky do zapalování, otočím a ani se nerozsvítí kontrolky...mrtvo.
Řikám si, asi nějaké rozsvícené světýlko mi vytlouklo baterku...chci se dostat na zadní lavici, ale nejdou zevnitř otevřít žádné dveře (kromě těch řidičových, který už jsou otevřený...když chci vytáhnout čudlík, tak se hned vrací zpátky a dveře nejdou otevřít...). Tak holt z řidičovi sedačky odtrhávám zadní lavici, odpojuju baterku a nabíjím...
Druhý den přijdu, baterku zapojím...a auto začne troubit. V tý garáži se to pěkně rozléhá :-) Kontrolka na alarm na přístrojovce bliká, auto na nic nereaguje - zkouším dálkáčem odemknout, zamknout - nic, zkouším odemknout/zamknout klíčem ve dveřích - nic, zkouším klíč do zapalování - kontrolky naběhnou, startér netočí...auto stále troubí...troubení ustane po odhaduji minutě...
vytahuju pojistku na "signalhorn" a zkouším znovu - stále stejný průběh...

Ještě dodám, že asi před rokem jsem měl auto na diagnostice a hlásilo problém s jednotkou - teď už si nepamatuju - buď na centrál nebo na imobilizér...spíš myslím, že to byla jednotka centrálu...ale auto normálně fungovalo, tak jsem to neřešil...i když je pravda, že když jsem auto odemykal nebo zamykal dálkáčem, tak to někdy zareagovalo až třeba po 2 sekundách...tak jako se zpožděním...

Dokážete někdo diagnostikovat, kde je problém?
Nebo nevíte tady o nějakém guru na tyhle elektrozáležitosti? Nejlépe Praha a okolí?

Díky za pomoc
Filozof
Klubové ID: 1044

#2 Příspěvek od Filozof »

takto ti málokdo dokáže zdiagnostikovat problém.

Ovšem je pravda pokud ti to blbne i po nabití autobaterie že je problém bud v klíčku nebo jednotce ... prostě nepozná klíč. Bud se to nějak rozpárovalo.
Vyzkoušet jinej klíček to bych zkusil nejprve já. Pokud bych viděl že to nepomuže ještě změřit napětí jaké drží v autě a komplet pojistky ...

potom už vidím problém že bude třeba zásah někoho kdo si poradí s jednotkou a diagnostikou.

V Praze je guru na BMW - Snejk.

Ale bude asi dost vytíženej... :)

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... sc&start=0
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3552

#3 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Díky za radu, osobně to vidím na tu jednotku centrálu vs. jednotka alarmu... do tý elektriky se montovat nebudu, nerozumím tomu a než bych něco vyšpekuloval, tak uteče moře času...obrátil jsem se na místního elektro guru, tak příští týden uvidíme, co s tím.
Odpovědět